Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:40 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn gru 14, 2009 10:40 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Żeby trochę utemperować dyskusję:

- Proxima Cup czy też inny puchar - to rozgrywki w których mozna wprowadzać dowolne przepisy. Modele mozna nawet napędzac gumką od majtek :)

- Adrian - nie obraź się ale co to za stwierdzenei: będa LIXX to będę startował a jakby nie było to co? Zabierzesz zabawki i uciekniesz? Nikt nie pisze że LI-FE czy LI-PO jest złe - ale sam sposób jego wprowadzenie jest do d...py.

W pełni zgadzam się co do pucharów, tym bardziej dziwi mnie oburzenie jakie wzbudzają ich przepisy wśród ludzi, którzy tam nie startują. Powiedz co ono ma wnieść?

Marek, wybacz, ale to u nas w regionie działa w prosty sposób, nie ma Lixx, nie startujemy, żadna filozofia, tak było, jest i będzie, poprostu od daaawna nie mamy i mieć już więcej nie będziemy Nixx. Uważamy to za wyrzucanie pieniędzy w błoto. Więc proszę nie sprowadzaj to do "zabawek, bo takie argumenty w dyskusji maja na celu wzbudzenie u czytających skojarzeń z pewną grupą wiekową, a to nie fair. Mamy prawo mieć swoje zasady? Mamy. Od dawna pisaliśmy o Lixx, nie dało się, trudno. Nie widze negatywnych stron tego, że będzie większe zainteresowanie MP wśród modelarzy- a czy Ty widzisz? W naszych ligach w tej chwili ok. 6-7 osób zamierza spróbować sił w MP, może będzie więcej. A to właśnie dzięki pakietom litowym, cieszymy się z tego, bez względu na to jak to zostało wprowadzone. Choć dla nas głosowanie jest jak najbardziej poprawną formą. Gdyby zawodnicy mieli inne zdanie, tak by przegłosowali. A to oni sami wybrali na szczęście, nie ludzie stojący obok. Ja szanuję ich zdanie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 7:41 am 

Adrian Lutyński napisał(a):
Kolego Lesławie, zamierzasz się pojawić na zawodach w Pabianicach? Może byś wystartował i pokazał co potrafisz?....

Zamierzam wystartować w łódkach,tam się kręcą tylko w lewo ,a i na forum już się zaczęli kłócić o pieniądze z LOK...Poza tym jest szansa,że dostanę jakiegoś gratisa sprzętowego z LOK.
Co do imprez organizowanych to jakbyś kolego startował to byś wiedział czy coś organizowałem czy nie.Tylko ja z tego kasy nie zarabiam...A bywało tak,że działacze Proksima Cup chcieli Nam spieprzyć imprezę Swoim nieobyczajnym zachowaniem.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 7:42 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Kolego Lesławie, zamierzasz się pojawić na zawodach w Pabianicach? Może byś wystartował i pokazał co potrafisz?....

Zamierzam wystartować w łódkach,tam się kręcą tylko w lewo ,a i na forum już się zaczęli kłócić o pieniądze z LOK...Poza tym jest szansa,że dostanę jakiegoś gratisa sprzętowego z LOK.
Co do imprez organizowanych to jakbyś kolego startował to byś wiedział czy coś organizowałem czy nie.Tylko ja z tego kasy nie zarabiam...A bywało tak,że działacze Proksima Cup chcieli Nam spieprzyć imprezę Swoim nieobyczajnym zachowaniem.

P.s. życie i telewizja pokazały,że są głosowania i głosowania....

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 7:50 am 

Udowodnij to. Tak samo można powiedzieć że życie itd pokazały, że są organizatorzy i Organizatorzy. Staram się doceniać w pamięci to co kiedyś robiłeś, jednak nie do końca jestem przekonany, że daje Ci to prawo do tak bezaprdonowych wypowiedzi w kwestiach zawodów i klas w których nie startujesz i startować nie masz zamiaru. Ci co mnie znaja wiedzę, że szumię więcej niż mam w zwyczaju, bo Twoje wypowiedzi do tego wyjątkowo prowokują tym ciągłym atakiem na wszystko i wypominaniem spraw o których nikt już dawno nie pamięta lub są zamknięte tak jak głosowanie.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 11:19 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Żeby trochę utemperować dyskusję:

- Proxima Cup czy też inny puchar - to rozgrywki w których mozna wprowadzać dowolne przepisy. Modele mozna nawet napędzac gumką od majtek :)

- Adrian - nie obraź się ale co to za stwierdzenei: będa LIXX to będę startował a jakby nie było to co? Zabierzesz zabawki i uciekniesz? Nikt nie pisze że LI-FE czy LI-PO jest złe - ale sam sposób jego wprowadzenie jest do d...py.

Marek masz rację,że imprezy niezależne mogą wprowadzać dowolne przepisy np.napęd na gaz fizjologiczny Kol.Lutyńskiego.To zapewni jego niezastąpioną obecność na takich zawodach,ale nie ma się prawa pisać,że zmiany dotyczą klasy 540.Klasa 540 ma Swoje przepisy ,zwane LOK-owskimi i każda taka zmiana z powoływaniem się na 540 wprowadza dezinformację.Ta klasa może się nazywać np."Przemuś" i wtedy jest to jednoznaczne i zapewnia wprowadzenie dowolności.Jeśli mówi się o klasie 540 to ,albo trzeba zrobić kolejny zamach na demokrację z wykorzystaniem uśpionego P.Niedżwieckiego,albo nie powoływać się na klasy,które są zarezerwowane przepisami dla MP i nie siać zamętu.
Takie coś powinno odwoływać się do każdej klasy,Speca też,oczywiście jeśli organizator nie powołuje się na przepisy LOK.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 11:53 am 

Jakby gdzieś słomę w przepisy techniczne wsadzić to i dla kolegi Zaremby się miejsce na zawodach i w tym temacie znajdzie ;) A na razie to może kółeczka itd innym smarować najwyżej.
Organizator może sobie nazwać klasy jak chce, może ustanowić nagrodę Lesław klasy 540 i to też będzie mu wolno. Chce, to może używać nazwy 540. To już nie te czasy, żaden komitet nie steruje, ty się Lesław na tę demokrację tyle nie powołuj, bo coś kiepsko się w niej odnajdujesz. Wiesz co to nazwa zastrzeżona? Na pewno nie nazwa klasy "540".

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:06 pm 

Tu się kolego mylisz bo nazwa "Klasa 540"niesie za sobą pewną informację,jest znakiem dla tej informacji,a więc jest niejako zastrzeżona.Potem zawodnik zdezorientowany przyjedzie na MP i powie ,że w Proximie....
Ps.Co do słomy to raczej Kolega lubi alternatywne rozwiązania zasilania ,bo ja jestem tradycjonalistą i wybieram nośniki prądu....
I jeszcze jedno smarowanie kółek,dyletanctwo kolegi świadczy,że nie zdaje sobie sprawy jak istotne jest smarowanie tychże...

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:11 pm 

...To już nie te czasy, żaden komitet nie steruje...

...może w Bydgoszczy już nie steruje, chociaż tu bym doradzał poważną rozmowę (bynajmniej nie przy piwku :)) z Twoim przyjacielem od "mokrych zabaw", niejakim "mike217" (to ten jeden z najlepszych !!! w EUROPIE), bo on z "Komitetu Centralnego" dostaje trochę sprzętu, więc chyba jest bardziej zorientowany w temacie... :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:19 pm 

Adam, znam Michała, dostają, prawda. Wyniki też mają, prawda? I myślisz że przez ten jeden silnik o złym kV który dostał i regulator? :lol: Pokaż mi zawodnika kołowego dla którego tylko to jest przeszkodą w wejściu do pierwszej trójki w ME a sam mu silnik i regiel zasponsoruję. Za dużo dyskutujemy, za mało jeździmy (bo np nie mamy gdzie i po czym).
Lesław, doceniam smarowanie kółek, dlatego też doceniam Twoją przydatność. No i stwierdzenie że jest "niejako zastrzeżona" to mi ciut Urbanem zalatuje, sorry :) Taka "prawie" zastrzeżona, czy może tylko "trochę zastrzeżona"? I jakie opłaty niesie takie niejakie zastrzeżenie, bo prawdziwe zastrzeżenie dość konkretne.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:38 pm 

Taki więcej filozof z Ciebie lokalny.Wiadomo,że nikt nie opłaca zastrzeżenia znaku klasy w modelarstwie,chociaż LOK-gdyby był poważny to tak powinien zrobić....
LOK ma prawo nadawania tytułów Mistrza Polski zdobytego w klasach opartych na LOK-owskich przepisach.Organizatorzy mają prawo powoływać się na te przepisy.Żeby było jednoznacznie wszelkie zmiany własne powinny wiązać się ze zmianą nazwy tak żeby było jasne,że dana klasa organizatora jest jego widzimisia...i nie ma nic wspólnego z klasami oficjalnymi.
Ja wiem Ty jesteś taki gość co to chce dużo powiedzieć ,błysnąć ,ale to tak jak z gotowaniem rosołu,w pewnym momencie występują problemy....z którymi trzeba się uporać.
P.s.odbiegasz od tematu 13,5T w klasie dla początkujących.Chyba nie masz nic do powiedzenia to wyciągnij wtyczkę....
I jeszcze jedno,problem samochodziarzy jest taki,że na ME startuje 150 zawodników i to w jednej klasie,a nie tak jak u łódkarzy 150 klas i jazda zawsze po tym samym trójkącie....

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:52 pm 

Adam, znam Michała, dostają, prawda. Wyniki też mają, prawda? I myślisz że przez ten jeden silnik o złym kV który dostał i regulator? :lol: Pokaż mi zawodnika kołowego dla którego tylko to jest przeszkodą w wejściu do pierwszej trójki w ME a sam mu silnik i regiel zasponsoruję. Za dużo dyskutujemy, za mało jeździmy (bo np nie mamy gdzie i po czym)

Kolego Adrianie,

Napiszę Ci wprost, bo chyba inaczej nie da rady - nie interesują mnie łódki, tak samo jak bierki ani domino, a kolegów niech też każdy z nas dobiera sobie sam. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że nie masz pojęcia o "Komitecie Centralnym" i konsekwencjach tego stanu rzeczy, a pozwalasz sobie pisać o demokracji, na forum ludzi, z których większość wie jak ona do tej pory w modelarstwie kołowym wyglądała i dalej niestety wygląda.

... i proszę Cię, pisanie o pierwszej trójce w modelarstwie kołowym na ME to jakaś paranoja, a porównywanie modelarstwa kołowego do pływającego jeszcze bardziej. Nie wiem naprawdę z jakiego powodu ale chyba postanowiłeś zostać "sławny" wśród modelarzy kołowych i Twoje pojawienie się na jakiejkolwiek eliminacji MP wzbudzi na pewno jakieś zainteresowanie wród nich. Nie wiem tylko czy ten rodzaj "sławy" będzie Ci odpowiadał...

KYOSHOblog

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 12:52 pm 

Tak samo się mądrowałeś na forum łódkarzy i tak się to skończyło jak skończyło. O Twojej osobie nic dodawać nie trzeba, sam sobie laurkę wystawiasz.
Startujesz w 540? Bo ja jeśli wprowadzą Lixx i BL tak. Ty jeśli nie, to proszę, choć raz w życiu zrób jak mówisz. Wyciągnij wtyczkę.

Nie karmić troli. Mieliście chłopaki rację. :lol: EOT.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 2:51 pm 

W Pucharze RC-Auto startuje
E-10TC Spec:
9,5 + 5 cel, waga: 1350g
10,5 + Li-PO albo 6 cel lub 19T + Li-PO albo 6cel, waga: 1500g
Czyli też coś nie tak, sytuacja ta sama, nazwa klasy "Spec" a przepisy inne niż LOKu tyle, że dotyczy to innych organizatorów...i nie ma nikt pretensji.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 2:52 pm 

...

Nie karmić troli. ....

Ok postaramy się tego nie robić,ale prościej jak nie będziesz czytał tego co ja piszę,a tymbardziej nie ustosunkowuj się do tego....Może forum łódkarzy...
P.s. zastanawiam się czasami czy skończyłeś już 15 lat i czy czasem nie wiszą Ci spodnie w kroku....
Lozano był świetnym siatkarzem,pokazał to nie raz na boisku dzieciaku...

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 3:00 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
W Pucharze RC-Auto startuje
E-10TC Spec:
9,5 + 5 cel, waga: 1350g
10,5 + Li-PO albo 6 cel lub 19T + Li-PO albo 6cel, waga: 1500g
Czyli też coś nie tak, sytuacja ta sama, nazwa klasy "Spec" a przepisy inne niż LOKu tyle, że dotyczy to innych organizatorów...i nie ma nikt pretensji.

Tu masz rację jak najbardziej.Jest to niedopatrzenie Marka.Tylko też Marek nic nie pisał na forum w formie troszkę zmienimy przepisy obowiązujące....Postaram się doprowadzić do ujednoznacznienia klasy "Spec" w ramach Pucharu RC-Auto.Tym bardziej,że oficjalna klasa Spec została zmieniona diametralnie niedawno...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona