Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 12:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz paź 22, 2009 12:03 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Panie Piotrze czy grupa inicjatywna już działa.Czy są jakieś merytoryczne wnioski,czy .....Myślę,że modelarzy interesuje czy grupa nie przeistoczyła się w historyczną grupę VIP ze słusznej strony.Czy trwają prace,czy towarzyskie pogaduszki.

Grupa "inicjatywna" działa. Może nie wszyscy jeszcze się uaktywnili lecz dyskusja jest coraz bardziej merytoryczna. Zresztą mam nadzieję, że delegaci wybrani do pracy w tej grupie na bieżąco będą informowali swoje środowiska o postępach prac jak również konsultowali nowe inicjatywy, bo chyba na tym powinna polegać demokracja.

Przedstawiciel RC Wrocław jest aktywny :D

Piotr Niedźwiecki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 5:37 pm 

Lesław napisał:
"Panie Piotrze czy grupa inicjatywna już działa.Czy są jakieś merytoryczne wnioski,czy .....Myślę,że modelarzy interesuje czy grupa nie przeistoczyła się w historyczną grupę VIP ze słusznej strony.Czy trwają prace,czy towarzyskie pogaduszki."

Lesław
trzeba było się zapisać i w końcu zająć się porządną robotą, a nie tylko narzekać i krytykować.
:twisted: Masz okazję się wykazać. Z twoich postów można wnioskować, że posiadasz ogromną wiedzę i doświadczenie w budowaniu modelastwa. Twoja pomoc i zaangażowanie byłoby bardzo porządane. Mógłbyś w końcu przejść z opozycji do koalicji :D .

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 5:44 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Lesław
trzeba było się zapisać i w końcu zająć się porządną robotą, a nie tylko narzekać i krytykować.
:twisted: Masz okazję się wykazać. Z twoich postów można wnioskować, że posiadasz ogromną wiedzę i doświadczenie w budowaniu modelastwa. Twoja pomoc i zaangażowanie byłoby bardzo porządane. Mógłbyś w końcu przejść z opozycji do koalicji :D .

... o ile mi wiadomo Leszek zajęty jest sprawami organizacyjnymi dot. imprezy w Obornikach, a to znacznie trudniejsze w obecnym stanie organizacyjnym niż dyskusje o regulaminach, przetykane tu i ówdzie zachwalaniam własnych dokonań :) - Książkę można by o tym napisać ... ale sprawa jest rozwojowa :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 5:54 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Lesław

Andrzej w przeciwieństwie do Ciebie byłem na spotkaniu w Nowym Sączu,staram się rozmawiać z wieloma osobami.Do grupy inicjatywnej nie zapisałem się ponieważ nasz Klub reprezentuje Adam Różycki.Moim zdaniem rozbudowywanie takiego gremium nie ma sensu.Jeśli my z Adamem mamy taki sam pogląd na tę sprawę to wystarczą konsultacje pomiędzy Nami....

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 5:25 pm 

Witam
Mam jedno pytanie.
Dlaczego zabito Kadeta skoro DTM Junior jeździ z off-roadami. Czy pozostawienie tej klasy nastręcza aż tylu problemów. Zastanawiam się nad tym i jakoś nie znajduję logicznego uzasadnienia. 80% zawodników jeździło w nim Tamiyami, więc skasowanie tej klasy jest co najmiej dziwne:
konkurencja wietrzy podstęp, dystrybutor Tamiya traci klientów, dzieci tracą okazję do zabawy. Ale możliwe że wiem zbyt mało żeby dostrzec powody tej decyzji.

W sezonie 2008 tylko jeden zawodnik jeździł w DTM junior i w Kadecie, czy na pewno po zabiciu Kadeta, najmłodsi zawodnicy którzy powinni zaczynać od Kadeta pojadą na off-roady, czy też powinni naciągnąć portfele rodziców na klasę 540-ci.

Panie Lesławie jako organizator I eliminacji HMP ma Pan możliwość sprawdzić czy są chętni do klasy Kadet i mogę się założyć że nie będzie parcia na tytuły.

Żabno, Tarnów i Ruda Śląska - dlaczego wam nie zależy?
Marcin Jeżak

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 6:02 pm 

Wkrótce pojawi się propozycja dla chcących jeździć w Kadecie według starych zasad. Myślę, że do końca tego tygodnia będzie wszystko jasne.

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 6:31 pm 

Marcin Jeżak napisał(a):
Żabno, Tarnów i Ruda Śląska - dlaczego wam nie zależy?

Oj zależy nam, zależy Marcinie. Proszę zerknąć na wcześniejsze posty w tym i innych tematach. Tylko, że czasem ręce opadają, ale...

Przemek Morawski napisał(a):
Wkrótce pojawi się propozycja dla chcących jeździć w Kadecie według starych zasad. Myślę, że do końca tego tygodnia będzie wszystko jasne.

i myślę, że to będzie ta nowa jakość . Jeśli tylko wyjazdy na drugi koniec Polski nie doprowadzą nas do ruiny, to na pewno będziemy w "starym" Kadecie jeździć. Mam tylko nadzieję, że ktoś nam nie "zafunduje" zawodów razem z off-roadami.

Pozdrowienia z Tarnowa

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 6:57 pm 

Panowie z "Kadeta".... proponuję pomyśleć raczej o 540 chociażby z tego powodu że przy rozgrywaniu zawodów
w kat. 540.Spec,Modi,E12 i Formuła to raczej a napewno czasu na taka kategorię nie starczy.

p.s. a poza tym do wyboru wtedy inne modele.....

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 7:23 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
przy rozgrywaniu zawodóww kat. 540.Spec,Modi,E12 i Formuła to raczej a napewno czasu na taka kategorię nie starczy

Kiedy rusza Formuła? Wie ktoś? - pytam, bo pewnie byłbym zainteresowany.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 7:30 pm 

Tomasz Wójcik napisał(a):

Kiedy rusza Formuła? Wie ktoś? - pytam, bo pewnie byłbym zainteresowany.

E12 ;) E12 ;) E12 ;) albo GT10 ;)
Chyba formel 1 ucichł.

m.

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 8:33 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
Panowie z "Kadeta".... proponuję pomyśleć raczej o 540 chociażby z tego powodu że przy rozgrywaniu zawodów
w kat. 540.Spec,Modi,E12 i Formuła to raczej a napewno czasu na taka kategorię nie starczy.

p.s. a poza tym do wyboru wtedy inne modele.....

nie lubi Pan dzieci?
Lokowi też przeszkadzały w tak zwanym wyczynie...

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 8:57 pm 

Marcin Jeżak napisał(a):
Panie Lesławie jako organizator I eliminacji HMP ma Pan możliwość sprawdzić czy są chętni do klasy Kadet i mogę się założyć że nie będzie parcia na tytuły.

Panie Marcinie Klub RC Wrocław i UKS Oborniki Śląskie są tylko wykonawcami woli Związku Sportowego jakim jest LOK.Porozumienie LOK z OSM zaowocowało zmianą Kadeta na DTM Junior.W aneksie jest zapisane jakie klasy będą rozgrywane w ramach Mistrzostw Polski.Jako współorganizator mogę wprowadzić "Kadeta".Ale te wyścigi będą nie klasyfikowane w ramach MP.
Wszelkie uwagi ,prośby,propozycje należy kierować do LOK,a konkretnie do Dyr.Meliona.Można też zgłaszać do Prezesa OSM,Niko.
Jako organizator,a raczej wykonawca nie jestem upoważniony do jakichkolwiek zmian.
Ps.Prywatnie też dziwi mnie taka sytuacja i dlatego mam Swojego przedstawiciela w grupie ludzi,którzy pracują nad przyszłością...
.

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 9:10 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jako współorganizator mogę wprowadzić "Kadeta". Ale te wyścigi będą nie klasyfikowane w ramach MP.

To akurat powstrzymało by tych "napietych tatusiów" :lol:

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 9:20 pm 

Panie Jeżak juz lepszych głupot nie mógł pan napisać tylko to że nie lubie dzieci. Chyba nie czyta pan dokładnie tego forum.
Bo kto jak kto ale od początku byłem przeciw likwidacji Kadeta.
Napisałem to co logicznie nasuwa sie przy takiej ilości klas na zawodach. Chciałby pan z dzieckiem walić przez pół Polski
i uczestniczyć tylko w trzech biegach eliminacyjnych bo na więcej nie starczyło czasu ?
Myślę że w takiej sytuacji lepszym wyjściem jest przeniesienie sie do 540 tym bardziej że koszt tego będzie niewielki jeśli ma się już model.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 9:32 pm 

Witam Panów,
lepiej chyba puścić 2 pełne grupy kadeta niż niepełną jedną modi albo eksperymentować z formułą

Pozdrawiam Monika Domaradzka

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona