Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 10:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn paź 12, 2009 4:04 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
Celowo zadałem pytania dotyczące producentów modeli, aby wywołać dyskusje.
Wydaje mi się, że bez względu na to co się robi dobrze czy źle to pewne osoby zawsze będą niezadowolone.
Z takimi osobami z natury rzeczy nie powinno się współpracować.

3. Jestem członkiem OSM ale nie oznacza to, że muszę się zgadzać z decyzjami właściciela firmy ATA.
OSM to stowarzyszenie modelarzy którzy startują różnymi modelami nie tylko Tamiya.
Każdy członek OSM ma swoje zdanie. To nie partia polityczna aby przytakiwać prezesowi.

O ile się nie mylę Pan Żurek w OSM jest wiceprezesem a jednocześnie celowo i bardzo skutecznie stawia to stowarzyszenie w złym świetle.
Nikogo nie interesują prowokacje, przepychanki ani tematy zastępcze generowane przez Żurka.
To niedomiary, że w ramach OSM są tak duże rozbieżności zdań i inni członkowie nie widzą tego.
A jeśli widzą i akceptują to jak nazwać takie zachowanie ?

No właśnie, po co przepychanki. Wydaje mi się, że Jacek w cytowanej przez Pana wypowiedzi bardzo precyzyjnie odpowiedział na Pana wypowiedź. Więc może warto poczytać ze zrozumieniem. A ja ze swej strony dodam, że dopóki Jacek nie podpisuje się Wiceprezes OSM to jego (zresztą tak samo jest w każdym innym przypadku) wypowiedź nie są stanowiskiem OSM. I życzę Panu większej wiary, że są takie organizację, które pomimo rozbieżności zdań są w stanie współpracować.

Jak łatwo jest szafować słowem, pisać kłamstwa i jeszcze ubierać się w szatki obrońcy uciśnionych można zauważyć poniżej:

Całe środowisko czeka na otwarte przepisy klas sportowych Mistrzostw Polski.

Całe? Czy dobrze rozumiem, że reprezentuje Pan całe środowisko? Mnie także?

Bez ograniczeń sprzętu ani osprzętu jakiegokolwiek producenta.

A dlaczego bez ograniczeń? Czy brak ograniczeń ma być najwyższym dobrem modelarstwa czy może gwarancją sprzedaży modeli przez mało aktywnych dystrybutorów?

Wszyscy oczekują dopuszczenia do udziału w zawodach MP wszystkich zainteresowanych na równych prawach i jasnych zasadach.

Znowu jest Pan wszechwiedzący i dokładnie wie Pan co WSZYSCY myślą. A ja akurat myślę, że za darmo chce Pan mieć zyski z pracy innych ludzi.

Bez względu na to, jaka organizacja będzie odpowiedzialna za Mistrzostwa Polski to jedyna droga, która zagwarantuje stabilizację i możliwość rozwoju teraz i w przyszłości.

Jeśli ktoś tego nie rozumie to nie nadaje się do pełnienia żadnej funkcji w organizacji odpowiedzialnej za Mistrzostwa Polski.
Jeśli ktoś liczy na to, że teraz da środowisku przysłowiową marchewkę a za chwilę wyciągnie pałkę to jest naiwny.

Skoro jest Pan tak wszechwiedzący to proszę nie straszyć tylko konkretnie wyjaśnić, kogo ma Pan na myśli i co jest tą marchewką a co pałką?

Producentów artykułów modelarskich na świecie jest mnóstwo.
Zmieniają się również technologie i preferencje użytkowników.
Co roku w Polsce przybywa nowych dystrybutorów.
... Dla czego więc ich sprzęt nie ma mieć prawa udziału w Mistrzostwach Polski. To nic innego jak hamowanie rozwoju, bo bez sprzętu, producentów i dystrybutorów ten sport nie ma racji bytu.

.
I tu jest CAŁY SENS Pana wypowiedzi. Chce Pan dbać wyłącznie o swój interes i to najlepiej kosztem pracy innych. Proszę zgłosić kilka imprez do kalendarza, przeprowadzić je (a nie odwołać) a następnie będzie miał Pan prawo pisać o "prawach udziału", hamowaniu rozwoju" itd. I nie myślę tu o imprezach prywatnych bo akurat takie (nastawione na zysk) są w Polsce organizowane.

Cały czas czekam i liczę, że nowa komisja przyjmie logiczne zasady działania.

Ja też na to liczę ale w przeciwieństwie do Pana coś w tym kierunku jeszcze robię!!!

Pierwsze zawody niebawem a jasnych zasad brak. :!:

Kolejna insynuacja. Ma Pan prawo nie zgadzać się z jakimiś przepisami, krytykować konkretne decyzje ale jakich "jasnych" zasad brak. Kalendarz opublikowany, przepisy sportowe opublikowane, przepisy techniczne opublikowane, pierwszy informator opublikowany .... aaa zapomniałem. Przecież Pan to "wszyscy", "całe" .....

Piotr Niedźwiecki
(osoba prywatna - chyba, że z racji pełnionych funkcji nie mam prawa zabrać głoś jako osoba prywatna)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 6:32 pm 

Piotr Niedżwiecki napisał(a):
A dlaczego bez ograniczeń? Czy brak ograniczeń ma być najwyższym dobrem modelarstwa czy może gwarancją sprzedaży modeli przez mało aktywnych dystrybutorów?

Panie Piotrze ,a demokracja to ch....j.Dyktatura to totalitaryzm,wprowadzanie swoistego rasizmu.Czy jak ktoś jest niski to ma się domagać odpowiedniego umeblowania sklepu,albo zakazu kupowania z górnych półek...
Ja chcę zrobić I eliminację MP i nie mam,żadnych przesłanek biznesowych,i nie zależy mi na nabijaniu kasy producentom-dilerom.Chcę nabijać serca modelarzy miłością do ich pasji,Pan tu trochę miesza jakimiś biznesami i to jest trochę odkrywanie kart,którymi gracie...Oj nieładnie...czyli,że bezinteresowności jednak w tym bajzlu brak...Z taką zawiścią to możecie się udławić własnym ogonem...

ps.czy Wasz statut jest gdzieś osiągalny do zapoznania się...

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 6:58 pm 

O ile mi się zdaje to MP powinny być dobrem ogólnodostępnym dla każdego.
Ciekawe co by było gdyby Adasiowi powiedziano tak: Skaczesz chłopie tylko na 'takich" nartach albo jedziesz do domu.
Albo w ramach MP rozgrywano zawody producenckie.

mam rację czy może się mylę?

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 7:13 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Piotr Niedżwiecki napisał(a):

Panie Piotrze ,a demokracja to ch....j. [...] Ja chcę zrobić I eliminację MP i nie mam,żadnych przesłanek biznesowych...[...],Pan tu trochę miesza jakimiś biznesami i to jest trochę odkrywanie kart,którymi gracie...Oj nieładnie...czyli,że bezinteresowności jednak w tym bajzlu brak...Z taką zawiścią to możecie się udławić własnym ogonem...

Panie Leszku, mój idealizm jest pewnie nie mniejszy niż Pana i dlatego tak bardzo jestem wyczulony na "udawanie" obrońcy ideałów. Jeżeli Pan Tomek z Tarnowa (przepraszam za wywołanie, ale mam nadzieję pozytywne) jako ojciec i opiekun kilku innych chłopców zgłasza uwagi, zresztą konstruktywnie i bez złości, to jak najbardziej zasługuje na rzeczowe przedstawienie argumentów za lub przeciw, i wcale nie musimy się we wszystkim zgodzić. Natomiast jeżeli w piórka obrońcy uciśnionych, z hasłami "wszyscy", "całe środowisko", stroi się dystrybutor to .....I Pan tego nie widzi? A co do tej konkretnie wypowiedzi ja tylko chciałem się zapytać o motywy takich a nie innych wypowiedzi. Tyle, tylko tyle i aż tyle.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 8:03 pm 
Administrator forum

Panie Piotrze,

Nie wiem czy myślał Pan nad tym co pisze ale wydaje mi się że w niektórych miejscach ani trochę :(

Czepia się Pan dystrybutora że pisze "środowisko czeka...". Ano dystrybutor to też środowisko. Środowisko tych co kupili modele których jest dystrybutorem. I tak jest z tym jak i z każdym innym dystrybutorem - patrz ATA która ciagnie wóz pt DTM Junior z modelami WYŁACZNIE jednej firmy w jedną stronę.

Zaraz Pan naipsze co to ATA nie robi. A ja powiem: I Co z tego? Chwała jej za to że przyciaga młodych do siebie, że robi dla nich zawody. A le konsekwencje tych zawodów ponosi jakaś część środowiska która ma chęć pojeździć w DTM Junior al.... ma inny niż słuszny model. Jak to nazwać? Pozostawiam w domyśle każdemu.

Jeżeli jedyną brobia OSM które Pan reprezentuje jest taki styl - to gratuluję.

Prawda jest taka że z chwila podjęcia rękawicy pt. polskie modelarstwo kołowe RC ZAWSZE będzie cie w ogniu krytyki, żądań wyjaśnień itp. Ale Wam nie wolno w ten sam sposób odpowiadać.

Stoimy niby po tej samej stronie barykady, ale to My zawodnicy będziemy Was rozliczać a nie odwrotnie.

I dobra rada na przyszłość: Proszę się z tą myślą oswoić bo będzie jak dawniej a z przemian bedzie wielki smród.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 8:05 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
O ile mi się zdaje to MP powinny być dobrem ogólnodostępnym dla każdego.
Ciekawe co by było gdyby Adasiowi powiedziano tak: Skaczesz chłopie tylko na 'takich" nartach albo jedziesz do domu.
Albo w ramach MP rozgrywano zawody producenckie.

mam rację czy może się mylę?

Ciekawe co by było gdyby Polacy dali tytuł Mistrza Polski w rajdach samochodami Kia albo Niemcy dali tytuł w rajdach Dacią Logan?

Spróbuję jeszcze raz. Klasa producencka nie jest dla Sportowców przez duże S, nie dla mistrza Adasia, tylko dla początkujących po to aby wyrównać szansę, zabronić tuningu i uczyć jeździć z jednej strony a jednocześnie angażuje producenta/dystrybutora finansowo w prowadzenie danej klasy odciążając organizatora. Nikt i nigdy nie proponował aby w klasach wyższych niż dla dzieci były ograniczone do jednego producenta.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 8:16 pm 
Administrator forum

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Ciekawe co by było gdyby Polacy dali tytuł Mistrza Polski w rajdach samochodami Kia albo Niemcy dali tytuł w rajdach Dacią Logan?

Spróbuję jeszcze raz. Klasa producencka nie jest dla Sportowców przez duże S, nie dla mistrza Adasia, tylko dla początkujących po to aby wyrównać szansę, zabronić tuningu i uczyć jeździć z jednej strony a jednocześnie angażuje producenta/dystrybutora finansowo w prowadzenie danej klasy odciążając organizatora. Nikt i nigdy nie proponował aby w klasach wyższych niż dla dzieci były ograniczone do jednego producenta.
Piotr Niedźwiecki

I co? Z tego powodu trzeba przyznawać tytuł Młodzieżowego Mistrza Polski w klasie do której nie wszyscy młodzi poczatkujący i uczący mają dostęp z racji nie posiadania modelu sprzedawanego przez dystrybutora? Takie to ma być uczące i wyrównujące szanse?

No niech się Pan zastanowi.

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 9:36 pm 

Cytuj:

Dobrze pan pisze panie Piotrze...
No właśnie co bedzie jak OSM da tytuł w klasie producenckiej ?

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 10:31 pm 

Jeżeli Pan Tomek z Tarnowa (przepraszam za wywołanie, ale mam nadzieję pozytywne) jako ojciec i opiekun kilku innych chłopców zgłasza uwagi, zresztą konstruktywnie i bez złości, to jak najbardziej zasługuje na rzeczowe przedstawienie argumentów za lub przeciw, i wcale nie musimy się we wszystkim zgodzić.

Wywołał mnie Pan w rzeczy samej. Cieszę się , że według Pana zasługuję na przedstawienie argumentów. Szkoda tylko, że te argumenty brzmią u Pana jak mantra. Powtarza Pan to samo odmieniając przez przypadki w róznych czasach języka polskiego. Panie Piotrku zarzuca Pan innym a tymczasem to Pan wszystko wie najlepiej. Od pewnego czasu mam wrażenie, że niczym w pewnej znanej firmie, odbył Pan szkolenie w zakresie zachwalania własnego produktu i mantruje Pan, mantruje, mantruje... I pewnie nawet już Pan uwierzył w to co mówi... Problem u Pana w tym, że nie przyjmuje Pan argumentów. Zadnych i niczyich.

Natomiast jeżeli w piórka obrońcy uciśnionych, z hasłami "wszyscy", "całe środowisko", stroi się dystrybutor to .....I Pan tego nie widzi?

Panie Piotrze, tego chyba nie powinieniem w ogóle komentować. Strzelił Pan sobie samobója! Pod hasłem "u nas wszyscy się zgadzają" rozciągnął Pan przepisy OSM na całą Polskę. Bagatela....

I tak na koniec. Jeśli nie ma Pan do powiedzenia (napisania) nic konstruktywego na to co napisałem wyżej (mantra, mantra, mantra), to nie obrażę się jeśli Pan, jak zresztą do tej pory, nic mi nie odpowie.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Wt paź 13, 2009 7:33 pm 

...........

Piotr Niedźwiecki

Witam,

Wybory naszych przedstawicieli i nowej Komisji, jest rozwiazaniem podobnych problemow. Wyniki ustalen musza byc w przyszlosci respektowane przez wszystkich chcacych sie bawic w Ogolnopolskim Zwiazku - z tego co slyszalem w Nowym Saczu OSM i Pan uzna w.w. jednostke za majaca prawo okreslienia i egzekwowania przestrzegania przepisow dzialalnosci modelaskiej.
Nie wszyscy sie beda z tym zgadzac, i tak powinno tez byc - ale prosze drzwi otwarte, kazdy moze dla siebie czy ze swoja firma zrobic jak chce, co chce i kiedy chce.

Klasy producenckie w moim przekonaniu sa bardzo potrzebne, bez nich napewno nie nastepowalby tak dynamiczny rozwoj modelarstwa.
OSM jako organizator ma prawo robic sobie swoje wlasne zawody ( szacunek wam za to !!! ) z dowolnymi ograniczeniami pod nazwa Mistrzostwa Polski Producenta, modelu czy innej rzeczy np.: Tamiya, Piotrusia Pana itd... .

Tytuly Mistrza Polski Mlodzikow, Juniorow itd itp..... - sa tytulami nadawanymi zgodnie z Regulaminem "Zwiazku" i wara innym od tego.
Wedlug mnie nie podlega to dyskusji.

Mysle ze wlasnie to bedzie bardzo dokladnie okreslone przez naszych reprezentantow.

Pozdrawiam

PostNapisane: Śr paź 14, 2009 7:49 pm 

Witam,
na stronie OSM została zamieszczony komunikat w sprawie wyboru delegatów wraz z listą.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 15, 2009 9:04 am 

Witam,
na stronie OSM została zamieszczony komunikat w sprawie wyboru delegatów wraz z listą.
Piotr Niedźwiecki

No i super!

m.
ps: Hm, gwiazdy nie ma tam ...

PostNapisane: Cz paź 15, 2009 12:51 pm 

Witam,
na stronie LOK zaczęły się pojawiać dokumenty organizacyjne PZS MKiP - Polskiego Związku Sportowego Modelarstwa Kołowego i Pływającego prowadzonego przez LOK. Jak zauważyłem jeszcze nie wszystkie są dostępne ale warto się z nimi zapoznać. W końcu można się dowiedzieć kilku podstawowych informacji o strukturze i funkcjonowaniu PZS MKiP :wink:
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 15, 2009 1:06 pm 
Administrator forum

Oj śmierdzi to czymś brzydkim i to aż w Kłodzku czuję :(

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 11:42 am 

Panie Piotrze czy grupa inicjatywna już działa.Czy są jakieś merytoryczne wnioski,czy .....Myślę,że modelarzy interesuje czy grupa nie przeistoczyła się w historyczną grupę VIP ze słusznej strony.Czy trwają prace,czy towarzyskie pogaduszki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona