Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 9:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
PostNapisane: Cz maja 14, 2009 6:21 pm 

Grewos czy Ty czytasz ze zrozumieniem? Ja nie pisze nigdzie o naprawie gwarancyjnej. Chlopaki z Castle wymienia za 70$ nawet umyslnie popsuta MMM. Wtopiles 100$ :/

Zuzycie modelu jest sprawa naturalna. Szczegolnie z potezna bezszczotka. Savage nie grzeszy rowniez uzytymi materialami, ale to juz inna sprawa.

Ponad 90% modelarskiej elektroniki jest psutej z winy uzytkownika. Produkty CC zdobyly sobie slawe niezawodnych nie bez powodu. Mieli co prawda wtope z pierwszymi MMM, ale Twoj egzemplarz jest juz V3.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 14, 2009 11:12 pm 

regulator Mamba stał i się spalił?

Możesz to rozwinąć?

Robert

PostNapisane: Pt maja 15, 2009 1:19 pm 

macdad napisał(a):
Witam,

tak jak w temacie. Można już sava kupić w Polsce i tak się zastanawiam, czy go brać czy nie. Myślę, że będzie okej, ale chciałem się was poradzić.

E-Revo Brushless Edition ZDECYDOWANIE! Bije na głowę Savage'a jakością pracy zawieszenia, możliwościami ustawień itp. Środek ciężkości w Savage jest zdeycowanie wyżej niż w E-Revo co czyni E-Revo autem znacznie lepszym w prowadzeniu.

PostNapisane: So maja 16, 2009 2:08 pm 

No to niestety jestem stówe w plecy ale za to mam sprawny model. Co do tego jak to sie stało to może po kolei, 2 pakiety 3S Lipo 3300 LRP , ładowarka GT Power z wbudowanym balanserem wszystko naładowane i podłączone jak należy ,prawidłowo zaprogramowany pilot , wcześniej jezdziłem nim sporo razy ładowałem te akumulatory z 8-10 razy i nic sie nie działo ,po błocie ,trawie ,plaży ,kamieniach,asfalcie i nic sie nie działo a tego dnia kiedy sie spalił akumulatory byly akurat naładowane tak jak powinno byc prosto z ładowarki ,tyle tylko ze nie smigalem nim na maksa tylko z dzieciakiem po trawie on sobie powoli za nim biegal tak z 10-15 minut (2lata) potem dorwał szpadel i cos zaczął broic a model stał włączony nie wiem ile 3 - 5 - 7 minut coś koło tego potem zapiszczał i poszedł spod kabiny dym i tyle , wczesniej nic nie bylo kombinowane ani przełączane z wyjątkiem przelutowania wtyczek do akumulatorów bo oryginalne LRP nie pasują ,są okrągłe a do Fluxa są prostokątne, a przecież wczesniej wyjezdzilem juz tyle pakietów < może sie po prostu zużył> Ale czytałem też na kilku forach anglojezycznych ze było kilka przypadków spalenia regulatora napiecia właśnie wtedy kiedy model stał ale były to przypadki od razu po pierwszym włączeniu po wyciągnieciu z pudełka .Co do wysyłki to nie ma problemu ,moge go wysłać jesli jeszcze go nie wyrzuciłem , obciąłem kable z wtyczkami (nigdy nie wiadomo może się kiedyś przydadzą) ale sam regulator nie wiem powinien jeszcze chyba leżeć na biurku w pracy , na 50%.

PostNapisane: Wt maja 26, 2009 10:52 pm 

Hmm piszesz że kupiłeś model w Polsce po to aby mieć gwarancję, a jak się coś zepsuło(i to akurat praktycznie najdroższa część autka) to zamiast oddać do naprawy w ramach gwarancji to pozamawiałeś części. :?: :?:
Kurde albo jesteś bardzo bogaty albo delikatnie mówiąc W GORĄCEJ WODZIE KĄPANY.
Trzeba było jechać do HPI w końcu to ich obowiązek przyjąć reklamację.Ja przynajmniej bym spróbował.

W każdym bądź razie współczuje.

Savage FLUX.......XSTR + ezrun 60A + 12T.......Redcat sumo 1:24....E-firestorm
Był-TL-01b Bonzer.....Był-E-SAVAGE.....Był-LamaV3

PostNapisane: Śr maja 27, 2009 8:27 am 

fiksiu napisał(a):
Hmm piszesz że kupiłeś model w Polsce po to aby mieć gwarancję, a jak się coś zepsuło(i to akurat praktycznie najdroższa część autka) to zamiast oddać do naprawy w ramach gwarancji to pozamawiałeś części. :?: :?:
Kurde albo jesteś bardzo bogaty albo delikatnie mówiąc W GORĄCEJ WODZIE KĄPANY.
Trzeba było jechać do HPI w końcu to ich obowiązek przyjąć reklamację.Ja przynajmniej bym spróbował.

W każdym bądź razie współczuje.

Albo dokładnie odwrotnie ma już doświadczenie jak jest realizowana gwarancja w kraju i doszedł do wniosku, że woli jeździć modelem, a nie czekać na wysłanie modelu do ekspertyzy, odwoływanie się do ekspertyzy, czekanie na wysłanie modelu do naprawy, czekanie na naprawę, czekanie aż wróci z naprawy, i koniec końców wyszło by pewnie na to samo cenowo lub ze 200zł taniej. Tylko system nerwowy ... bezcenny.

Doskonale rozumiem.

Robert

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 4:50 pm 

Do ekspertyzy? Na naprawe? Przecież tej części nie da się naprawić , a jak udowodnię że model spalił sie nie z mojej winy , rozumiem gdyby połamała sie jakaś część (co i tak stało sie pózniej) od razu oddałbym na gwarancję ale jak zamawiasz model nie dostajesz od nich nic tylko rachunek , żadnej karty gwarancyjnej więc skąd masz wiedzieć co jest objęte gwarancją?, z drugiej strony prawo w uni mówi że jeżeli coś się zepsuje w ciągu pół roku od daty zakupu , miało wadę fabryczną i należy wymienić to urządzenie na nowe, takie prawo .Sęk tylko w tym że kupiłem model po to aby nim pojezdzić a nie wysyłać po serwisach , wymieniać na nowe i wysyłać nie wiadomo jeszcze gdzie. Ktoś wczesniej pisał żeby ten regulator gdzieś tam wysłac i oni naprawią i odeślą , ale tak naprawde to wolę kupić sobie nowy na ebayu za 500 zł niż wysyłać płacić za wysyłki czekać i sie denerwować , rozumiem gdyby była zima nie było by sprawy mógłbym poczekać ale w tej sytuacji wolałem kupić nowy.Gdyby spalił się silnik od razu oddałbym na gwarancje żądając nowego modelu ale spalił sie regulator który dałem do bardzo dobrego elektronika , i on stwierdził że jest tak spalony że nawet nie da się zobaczyć co było przyczyną a o naprawie wogle nie bylo mowy.A jechać do HPI ze szczecina ? Ciekawe kto zapłaci za benzyne?Dodatkowe bezsensowne koszta.Powiem tak kupiłem model po to aby nim jezdzić ,a HPI nie daje na model żadnej karty gwarancyjnej tylko sam model więc skąd mam wiedzieć co jest objęte gwarancją a co nie i czy wogule ją ma.Tak jak zamawiają tak wysyłają do klienta , nic żadnej instrukcji czy słowa po polsku , tak szczerze to gdybym wiedział że to tak wygląda zamówiłbym sobie model w stanach a nie przepłacał w polsce.Z tym regulatorem to chyba jest ogólnie problem , dla zainteresowanych zdjęcie , nie mojego ale spalił się w podobny sposób. http://hpisavageforum.com/forums/showth ... 408&page=3

PostNapisane: Pn cze 08, 2009 2:22 pm 

Flux kupiony... dzięki wszystkim ! :P

PostNapisane: Pt cze 12, 2009 12:57 pm 

Mam problem, zgubiłem standardową zebatke 20T, wie ktoś może gdzie to można kupić ? pozdro.

PostNapisane: Pt cze 12, 2009 1:15 pm 

Jaki modul i czy na oske 3.17mm?

PostNapisane: Pt cze 12, 2009 2:01 pm 

http://www.lrp.pl/sklep/advanced_search ... =1&sort=4d

PostNapisane: Pt cze 12, 2009 8:06 pm 

Wielkie dzięki! Już zamówione :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5