Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 21, 2026 5:14 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor
PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 12:17 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Po pierwsze ortografia :wink:

Moja kulpa.żadne wytłumaczenie nie usprawiedliwia....
Po drugie:
Wiem że nie mam aż takiego stażu jako zawodnik żeby w tej kwestii się wypowiadać ale jednego jestem pewien. Uważam że poziom sędziowania w Piasecznie był wysoki a Pan Jan Matukin zawsze był tam gdzie powinien. Obserwował tor, upominał, był w strefie serwisowej nie raz i nie dwa.

Jeśli tak było to mam ogromną satysfakcję ,że od imprezy w Piasecznie widać moją pracę nad poprawą funkcjonowania sędziego...Choć tego co było kiedyś nie da się wymazać.Lista grzechów jest ogromna.Może kiedyś ją opublikuję.
Przedłużał starty (czas techniczny) jeśli zawodnik miał problem z pchełką lub inny - sam to widziałem, po prostu był z zawodnikami tak jak to powinno być. Ktoś tu napisał własnie o problemie zamiany pchełki 6 z 9 - ja trafiłem jako pierwszy na to własnie. Odrazu zauważyłem że numer pchełki jest odwrotnie naklejony i zgłosiłem to do sędziego J.M który zaraz zajął się sprawą. Prawdopodobnie gdyby nie on pojechałbym na czyjeś konto... :lol:

Czasy techniczne w eliminacjach na zawodach tej rangi to jest kuriozum polskie.Nigdzie coś takiego nie występuje.Co do pchełek,to są stale pod opieką wyżej wymienionego i kwestia naklejek czy sprawdzenia urządzenia jest nawet zapisana w przepisach.Ale kto zna przepisy.A więc to żadna łaska.
Drugą sprawą jest fakt,że na zawodach zbierane są pieniądze na pchełki po 10 zł.Jest to średnio minimum 200-250 zł a czasami i więcej.
Wystarczy policzyć ilość imprez i tę kwotę okaże się,że powinny być dwa komplety...Interesująca jest też dyskusja na temat pchełek i AMB na stronie lódkarzy.Oni zarzucają samochodziarzą zniszczenie ich sprzętu.Ale jeśli jeżdzi się po komercyjnych imprezach z państwowym sprzętem tak będzie się działo.Ten temat był już poruszany.
Piszę to wszystko z perspektywy zawodów organizowanych przez HPI...

Zawody w Piasecznie to EMP,zawody HPI to impreza innej rangi...Inne urządzenie,inne oprogramowanie i inna wymowa imprezy.Tam są pieniądze prywatne,natomiast na EMP są ministerialne...Zawody lokalne czy tego typu jak HPI powinny być poligonem do startów na MP.Zawodnik w pewnych kwestiach powinien być przygotowany czy to na zawodach klubowych czy komercyjnych i na EMP nie powinien mieć problemów.Powinien też mieć świadomość i być lojalny w kwestii serwisu czy depozytu aparatur.Na ETS w Warszawie czołówka światowa serwisowała najmłodszym.Bo mają to we krwi,U Nas lata braku autorytetu sędziego dają się we znaki.i jedna jaskółka w Piasecznie wiosny nie czyni...
Proszę Pana Zarembę żeby uszanował moją opinię w kwestii oceny sędziowania w Piasecznie i z racji
swojej nieobecności na zawodach zostawił ten temat i dał swobodę wypowiedzi innym. :wink:

Szanuję opinię i nie oceniam zawodów w Piasecznie.Na zdjęciach widziałem,że zostało zrobione kawał dobrej roboty.Szkoda tylko,że z tak błahych powodów jak nieprzygotowanie naklejek na pchełki przez sędziego przed zawodami ,czy wreszcie brak drugiego kompletu pchełek (bo kasa gdzieś przepadła),rzuca cień i staje się powodem uszczerbku na poniesionej prawdziwej pracy organizatorów.
Ale skoro jedynym co pozostało zawodnikom w pamięci po Piasecznie to wspaniała praca sędziego JM,Współczuję tylko tym którzy pracowali przy organizacji zawodów.

Ostatnio edytowano Śr kwi 29, 2009 1:04 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 12:43 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jeśli tak było to mam ogromną satysfakcję ,że od imprezy w Piasecznie widać moją pracę nad poprawą funkcjonowania sędziego...Choć tego co było kiedyś nie da się wymazać.Lista grzechów jest ogromna.Może kiedyś ją opublikuję.

teraz już wiem za co ta odznaka w awarcie ................

pozdrowionka i szacuneczek dla guru polskich modelarzy bez niego nie było by tak piknie na zawodach
krzysztof

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 2:01 pm 

skrzypiec patryk napisał(a):
...............

pozdrowionka i szacuneczek dla guru polskich modelarzy bez niego nie było by tak piknie na zawodach
krzysztof

No stwierdzenie lotne jak brojler...

Ps.odznak mam jeszcze kilka...

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 8:19 pm 

Dokładnie 3 razy aparatura odmówiła mi współpracy w sobotę, za każdym razem na gumoleum. Rano przed zawodami jeździłem ze 2 godziny i nic się nie gryzło. Pomyślałem, że może jednak odbiornik źle zamontowałem ale sprawdziłem i wszystko jest ok. Po tym co piszecie to pewnie moja Sanwa też była ofiarą ogólnych zakłóceń. Oby nie okazały się one zmorą tego sezonu :twisted:
Co do dwóch kompletów pchełek to przed zawodami zostaliśmy oficjalnie (czyt. przez nagłośnienie) poinformowani, że na tych zawodach będzie jeden komplet. Przyczyny nie pamiętam, chyba sprawy techniczne. W każdym razie na następnych mają być już dwa komplety, tak jak miało to miejsce w zeszłym sezonie.

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 8:37 pm 

Drugie były na "innej imprezie":D

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 8:39 pm 

Ja w sobote na swojej sanwie m8 40fm nie miałem zakłóceń..

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 9:00 pm 

Ja na starej DX3 nie miałem zakłóceń. Tzn miałem, ale okazało sie to winą okablowania elektroniki...

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 9:33 pm 

Mimo wszystko chyba najlepszym rozwiązaniem byłby depozyt aparatur bez względu czy 2,4GHz czy kwarcowe. Wtedy jest jasne że pracuje tylko 10 aparatur na podeście.

Jammin X1 CRT

PostNapisane: Śr kwi 29, 2009 10:09 pm 

Zygfryd napisał(a):
Mimo wszystko chyba najlepszym rozwiązaniem byłby depozyt aparatur bez względu czy 2,4GHz czy kwarcowe. Wtedy jest jasne że pracuje tylko 10 aparatur na podeście.

Tylko nie tak jak kiedyś już widziałem depozyt aparatur w formie "kąta" gdzie każdy zostawia aparature, aparatury sobie leżą, kto chce bierze, kto chce nawet nie zdaje bo i tak nikt tego nie kontrolował - jeśli ma byc depozyt to jedna osoba przeznaczona do kontrolowania tego.

Ot taki wybieg w przyszłość (mam nadzieje :) ).

PostNapisane: Cz kwi 30, 2009 7:39 am 

Michał Sękal napisał(a):

Ot taki wybieg w przyszłość (mam nadzieje :) ).

chyba nie tak daleki bo na jednym z torów stoi szafa na apki :) depozyt będzie na 100% i nawet dopilnowany

PostNapisane: Cz kwi 30, 2009 11:30 am 

10 SKLADANYCH KOSZYKOW PLATYKOWYCH ZALATWI SPRAWE 1 GRUPA 1 KOSZYK

PostNapisane: Wt maja 05, 2009 5:40 pm 

Jakby ktoś nie wiedział to fotki są jeszcze na stronie RC Monster.

Click
Click

P.S Sory, że tutaj ale w dziale 'Ocena rozegranych zawodów' nie mam jeszcze uprawnień do pisania :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7