Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 12:32 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Wt lut 17, 2009 7:01 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...Tak jak nigdy nie zaakceptuję cwaniactwa i oszustwa.
Tadeusz Żelazo

Tadeusz,

W tej dyskusji, przynajmniej jeżeli chodzi o samo zdarzenie jestem bezstronny. Przyznaję Ci w zupełności rację, że należy od zawodników i opiekunów tych zawodników wymagać zachowania zgodnego z duchem sportowej rywalizacji i tego chyba z mojej wypowiedzi poprzedniej nie odczytałeś. Sam jestem zdania, że lepiej przegrać po walce fair play niż wygrać faulując, ale....

... skoro akceptujesz w środowisku ludzi, którzy swoją postawą wielokrotnie dawali dowód chamstwa, prostactwa i braku szacunku do innych(chociażby sprawa "debili z Wrocławia" autorstwa niejakiego JM, czy kwestia wyzwania zawodnika podczas zawodów w Jelczu autorstwa wspomnianego, nie wspominając już o wycieczkach alkoholowych podczas zawodów i najświeższej sprawie "Tośka", tym razem autorstwa Nazarewicza - nazwisko piszę z rozmysłem, bo to zdarzenie i ten stosunek do innych zawodników jest szczytem bezczelności i chamstwa !!!), a przykładów ewidentnego łamania przepisów sportowych mozna by mnożyć, i którzy chcą się mienić autorytetami klasy I to jak odczytać to co napisaleś ?

Jak przewinienie zawodnika, choć karygodne ma się do opisanych powyżej ludzi, których obecność na zawodach, nawet organizowanych przez Ciebie ? Nie dziw się, że niektóre osoby na tym forum mają do Ciebie pretensje, bo nie jest to pretensja o sam fakt przytoczenia nagannej sytuacji ale za nierównomierny rozkład odpowiedzialności. Jestem przekonany, że wymienionemu tu zawodnikowi ta sytuacja da wiele do myślenia. Jestem przekonany, że zarówno on jak i inni wezmą tę naukę do serca i zrozumieją, że gorszy od przegranej jest "niesmak" po niesłusznej wygranej i zapewne będą oni przepraszać.

Ale dlaczego nie wymagasz od funkcjonariuszy LOK dania temu przykładu ??? Czy Nazarewicz miał odwagę cywilną stanąć przed wszystkimi i przeprosić, czy dalej tkwi w przekonaniu, że skoro oni "nie umieją jeździć" to może mieć ich w d...

Bolą Cię wypowiedzi na forum, ludzi, którzy sami próbują coś robić, chociażby finansując hobby swoich dzieci, a na chamstwo i nieróbstwo dzialaczy przymykasz oko, czy też raczej go nie zauważasz? Poddajesz krytyce działania podejmowane przez wiele osób zmierzające do zmian, a sam jedziesz na rozmowy do LOK'u? Jak rozumieć zatem Twoją wypowiedź? Co wg Ciebie jest chamstwem i cwaniactwem ? Czy niesportowe zachowanie dziecka, nie mogącego powstrzymać emocji czy wyrachowane kur...wo lokowców?

Dalej już nie mogę pisać, bo sam się wku...łem i idę na piwo :)

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lut 17, 2009 7:16 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...
Co do siania wiatru. W czasie kilku rozmów telefonicznych odbytych w dniu dzisiejszym podpowiedziano mi aby jednak przyjeżdżać na zawody i rejstrować jazdę niektórych zawodników. A nastepnie składac protesty. I tak będę robił. Może to wymusi na niektórych trochę szacumku dla swoich rywali.
Bo to powinno wynikać z ich kultury osobistej i szacunku dla przeciwników. A nie bać sie tylko kary od sędziów.

Tak jak nigdy nie zaakceptuję cwaniactwa i oszustwa.
Tadeusz Żelazo

Treść powyższa to jak niewybredny dowcip prowadzącego.Wynika z niej jednoznacznie,że sędziów należy olać cieplutkim moczem,wziąść kamery w ręce ,filmować i w terminie 7 dni ,wymieniając się filmami ustalić wyniki.Wpadłeś Tadziku w matnię paradoksu i braku konsekwencji.
Ale nie przecież są sędziowie.
Boks jest sportem kwalifikowanym bardziej niż modelarstwo.Polega na waleniu się po łbach.Fer Play polega na słabszych ciosach?Nie.Zawodnik myśli zapewne jak tu "zabić "przeciwnika,ale w ringu jest sędzia ,który nieraz i oberwie,ale pilnuje zasad.
Jeśli na zawodach w Pabianicach było trzech,podkreślam ,I klasy sędziów i oni okazywali cichą aprobatę "przestępstwa",w świadomości zawodnika powstała informacja,że tak można i konsekwencje tego były takie a nie inne.Sprawilii,uważam tym zawodnikowi i to nie jednemu , krzywdę.
Tym czasem był niemy świadek tego strasznego przestępstwa, Kol.Tadeusz.
A być może kanony moralności w ostatnią niedzielę Pana Tadeusza i sędziów były całkiem rozbieżne.Może któryś z sędziów namawiał do skracania toru,a P.Tadeuszowi to umknęło.Zwrócenie uwagi sędziemu przez wyżej wymienionego nie odbiło się nawet echem.
Ale za to Nasz drogi "moralista"nie wypowiedział się publicznie na temat filmiku Swojego "ziemliaka",zaakceptował postawę Sędziego I Klasy,Nazarewicza w Ursysie.W tym przypadku cwaniactwa,aroganctwa nie znalazł.Tu kamony moralne obowiązują inne.
Pisze Tadeusz również o braku reakcji widowni.Jest jedna dyscyplina sportu ,gdzie widownia dochodzi do głosu.To kibole z piłki nożnej.Ale czy my chcemy wozić na zawody łańcuchy i noże i rozstrzygać takie kontrowersyjne sprawy na ustawkach?Chyba nie.Wydajemy pieniądze na Swoje dzieci wozimy na zawody i oddajemy niestety na czas zawodów w ręce ludzi nieodpowiedzialnych.Wiadomo,że nie z jednego pieca każdy je chleb są różne charaktery,różna "znoszenie"emocji.Dlatego są sędziowie,którzy powinni być sprawiedliwi,niezawiśli,powinni dbać o równość..Powinni mieć autorytet i tym autorytetem wychowywać Nasze dzieci podczas zawodów.A co my mamy...?Tu należało by wymienić przykłady indolencji Panów sędziów.Ich nieokrzesaną za przeproszeniem często gębę.Niestosowny język jednego z sędzióóów do zawodnika z klasy Kadet w Pabianicach jest tego przykładem.Gdzie jest rywalizacja tam są wykroczenia.Przykład kolejny ,doping w sporcie.Nie znam przykładu zawodnika,który sam by się przyznał,że "brał",ale jeśli zostaje złapany to otrzymuje karę od władz do tego powołanych.Nie od ojca czy trybuny.
Zastanawia mnie stanowiskoTadeusza,który za wszelką cenę broni wielokrotnie skompromitowanych sędziów,piętnując chłopaka ,któremu nikt nie "pokazał,na zawodach jak trzeba".Jest stare powiedzenie "do matki po koszulę,a do ludzi po rozum..."czyli ważne jest jakich ludzi spotkamy na drodze czy to życia czy sportowej...
Jeszcze raz podkreślam ze stanowczością-To sędziowie są odpowiedzialni za to co dzieje się na torze,a potem zawodnicy...
Ps.Jest na jedynce serial "Plebania".Lubelskie klimaty.jest dziewczynka zakompleksiona ,z trudnością komunikacji z rówieśnikami.To jest powodem,że się jak to mówią "chlasta żyletą"...
Zastanawiam się czy pisanie takich ocen jak Tadeusz ,nie jest takim przejawem samookaleczenia,buntem przeciw wszystkim,bądż chęcią zwrócenia na siebie większej uwagi.Tadeuszu wielu z Nas szczerze Ciebie lubi i martwimy się.
Co do mojego kręgosłupa bo pewnie badałeś go podczas rozmowy telefonicznej,mogłeć zapytać wprost.Ja bym Ci odpowiedział,z powodu otyłości mam lordozę i dokuczają mi kręgi w okolicy lędżwiowej oraz jak każdy niemal kierowca mam zwyrodnienia w kręgach szyjnych.
Jak to mówił klasyk...Tadeuszu nie idż tą drogą....nie bądż kretem LOK ...Przypomni sobie starcia i kłutnie z sędziami,wg.terażniejszego punktu widzenia postępowałeś niesłusznie,a to Twój syn był cwaniakiem i oszukiwał...
Wróć do Nas...
Ja też idę na tę okoliczność na piwo... :D

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 12:06 am 

Mozna pisac o różnych aspektach tego zdarzenia. Mozna wychwalać swoje metody wychowawcze. Mozna posadzać mnie o kolaboranctwo i niecne czyny.
Tyle tylko że nikt nie napisał gdzie w zaistniałej sytuacji jest szacunek dla przeciwników. Dla tych którzy być może utracili lepsza pozycje jadą fair. Czy im nie nalezy sie słowo przepraszam.Tylko i az tyle.
Tadeusz Żelazo
Ps. Z wielkim zainteresowaniem będę przygladał sie poczynaniom innych w celu poprawy czy też uzdrowienie sytuacji w modelarstwie kołowym.
Ludziom którzy jeżeli mówią "nie idź ta drogą" to wiedzą jaką pojść. Ludziom którzy za pół, czy rok potrafią wskazać co osiąnęli ( nie licząc licznika postów ).
PS II. Nie oceniałem publicznie postawy p.Nazarewicza tak jak nie oceniałem chociażby publicznie zachowań ( wskazujących ) p.Zaremby.
Bo uważam że obaj zasługują na to aby o ich niewłaściwym postępowaniu rozmawiać bez zbędnego rozgłosu.
Tak jak pisałem o pewnym zachowaniu bez podawania konkretnych nazwisk. Bo uważałem i dalej uważam że jest to zachowanie niewłaściwe, które trzeba napietnować.
To rodzic zawodnika wolał publiczną dyskusję.

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 7:57 am 

Sprawa pierwsza.
Dziwnym trafem powstał nowy temat pod tytułem który nie jest mojego autorstwa. Osobie która to zrobiła zabrakło odwagi aby o tym napisać?
Sprawa druga.
Dyskusja ujawniła co dla kogo przedstawia jakąś wartośc moralną.
Sprawa trzecia.
Pokazała że z niektórymi trzeba rozmawiać językiem na ich poziomie. Nawet jak ma się poczucie porażki, że dał się człowiek sprowokować.
I zaczyna postępować i mówić tak jak oni.
Sprawa czwarta.
Została ujawniona prawdziwa twarz pseudo-działacza oraz jego kolaboracje. Nie trzeba było otwierac teczek aby pozbyć się tego niecnego człowieka z grona miłośników i reformatorów modelarstwa kołowego.
Sprawa piata i najważniejsza.
Niektórzy zostaną zmuszeni do stosowania się do ogólnie przyjętych norm moralnych. Bo o teraz na każdych zawodach będą pod bacznym okiem "Wielkiegi Brata". I ponowne wykręcanie " takich numerów" zostanie o wiele szybciej zauważone, udokumentowane i zostaną zastosowane kary.

Reasumując.
Jest dobrze, bedzie lepiej
Tadeusz Żelazo
PS. Podziękowania dla Jacka Pietrzaka za olbrzymią życzliwość w udostępnianiu materiału filmowego z zawodów w Pabianicach. Mimo całej tej zawieruchy dominuje słodycz po zawodach w Pabianicach. I nie jest to tylko spowodowane Grzeskami.

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 8:06 am 

Być może to nawał wydarzeń na forum i wczorajsze telefony były powodem,że miałem sen...
W błędzie będzie ten kto pomyśli ,że śniły mi się „lubelskie buraki”...
Śniła mi się piękna lubelska jabłoń wyrastająca ponad trawę,przeplecioną gdzie niegdzie perzem. A na tej jabłoni piękne nabrzmiałe sokami jabłko.
Ale cóż to ,nagle jabłko odrywa się z wysokiego poziomu korony drzewa i ląduje na...
Lubelskiej Okrągłej Kupie pozostawionej przez czerwonoskórą Krasulę,która zresztą dawno trafiła do rzeżni.Troszkę wszystko zostało dookoła ochlapane,gdyż zaschła skorupka została naruszona.
Jabłuszko po pierwszym głębokim zachłyśnięciu,wydostaje się na powierzchnię i zaczyna krzyczeć :to szarlotka,to szarlotka,ze mną to szarlotka.....Echo tego wołania obudziło mnie.
Rano poczytałem jeszcze raz posty i SMS,przypomniałem sobie słowa obelg usłyszanych w telefonie i zacząłem analizować swój wizjonerski sen.
Tu przyszło mi na myśl,że ta trawa nisko pełzająca przy gruncie,wiotka, to my ta gawiedź o niskim poziomie intelektualnym i o miękkich kręgosłupach (pisał o tym Kol.Tadeusz).
W trawie jest również Perz złowieszczo rozpuszczający Swoje kłącza poniżej powierzchni gleby.To np.Janek Sabat ,który w czasie gdy w TV leci dobranocka,uczy Swoje dzieci cwaniactwa ,oszustwa i innych przestępstw.Jakże wyraźnie te podziemne kłącza łączą Go z innymi tego pokroju, rodzicami (Rysiu to o Tobie).
Lubelska Okrągła Kupa-niby na bazie jabłek i leży na trawie...,ale ku..... śmierdzi.
Zastanawiam się nad jabłkiem.Tak dumnie prężyło się na wyżynach bliziutko słońca,a tak wylądowało ,w cieniu i w ....
Dlaczego nie próbowało odbić się chociaż od jakiejś gałązki,tylko poszło na łatwiznę ,oddało się w ręce fizyki i z przyspieszeniem 9,81 m/sek2, wpier..... się w to gó.....obryzgując środowisko.
O obudziłem się znowu,to prostata dała znać...może to dobrze.
ps.O Kol.Tadeusz zrejterował i został Gościem przez duże "G" :shock:

Ostatnio edytowano Śr lut 18, 2009 8:26 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 8:22 am 

Witam w zwiazku silna zawierucha na forum poczułem sie w moralnym obowiazku udostepnic osobą zainteresowanym materiał dvd z Pabianic w nadzieji na że pomoze rozsądnie roztrzygnąć konflikt .
Niestety moje usilne starania przekonwertowania ww materiału bez straty na jakosci do udostępnienia w necie spełzły na niczym . W zaistniałej sytacji zdecydowałem sie na bezposrednie przesłanie materiału na płytce dvd do stron ww sporu , z przesłaniem niech zwycięży sprawiedliwosć a przede wszystkim ROZSĄDEK .
Pozdrawiam Jacek Pietrzak

PS Proszę o niezadawanie pytań w stylu 'czy naprawdę było tak czy inaczej " udostepniłem materiał ( ze wzgledu na wielkośc materiału - całe zawody non stop ) zgrałem tylko po 3 finały spec-A i modi .
ocene materiału pozostawiam strona. W moim przypadku (Jakub Pietrzak) material spełnił swoje zadanie ale wnioski zachowam dla siebie . mam nadzieje że pomoże pozostalym .

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 2:12 pm 

Cytuj:
Kol.Tadeusz zrejterował i został Gościem przez duże "G"

Nie ja jestem administratorem tego forum. Ze swojej strony nie dokonywałem zadnych zmian.
I dalej podpisuje sie swoim nazwiskiem.
Co do całej reszty. Już w sierpniu ubiegłego roku pisałem o rynsztoku.
I sam się wczoraj do tego poziomu zniżyłem. Ale uważałem że mówiąc językiem swojego adwersarza dokładniej trafię do jego umysłu.
Ale poniosłem sromotna klęskę. Nic nie wskórałem a sam sie ubabrałem.
Po ostatnich postach z poetyckimi przenosniami widzę skąd taka znajomość zawartości rynsztoka.
Poniewaz powinien wiedzieć , że na słowa nie wygram ( brak twórczej weny, a może intelekt zbyt niski ) - kończę pisanie.
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Śr lut 18, 2009 2:19 pm 
Administrator forum

Zamykam temat do chwili zweryfikowania matriału na DVD od Jacka Pietrzaka.

Każdy założony na nowo temat dotyczący tej sprawy będzie karany BANEM dla zakładającego temat oraz dla osoób biorących udział w dyskusji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3