Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 3:02 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 8:19 am 

Dokładnie podpisuje się pod tym obiema rękoma. To co jest na wyjściu tych magicznych super tanich zasilaczy rozwali wcześniej czy później większość ładowarek.

Jak kupować to zasilacz do CB lub tego Graupnera (który waży 1/4 tego co zasilacz do CB) sprawność też ma większą.

Robert

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 8:25 am 

Graupnerek u mnie służy i bez problemu 180W wydaje, naprawdę polecam, wentylator inteligentnie sterowany,mały i poręczny.
KiT, jak to kurde jest że znasz większość ciekawych produktów na rynku?? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 8:47 am 

Robert jest skarbnicą wiedzy jeszcze w innych dziedzinach. BTW i OT, Robercie znalazłem winowajcę moich problemów z audio, okazał się nim przewód łączący CD za wzmacniaczem (celowo napisałem przewód bo to jest to co gratis do CD producent dodał). Po zmianie na inny zwykły przewód jest już dobrze. A po zmianie na interkonekt, który w najbliższych dniach mam zamiar nabyć będzie już pewnie super :)
A żeby nie było że OT to doświadczyłem jak zwykły przewód tzw. "cinch" może zniekształcić płynący przez niego prąd. Borykałem się z koszmarnymi przesterowaniami, które pojawiały się w zakresie średnich tonów (wokal). Czego to już nie sprawdziłem, prawda Robercie? :) Włącznie ze specjalnie spreparowaną płytą z obniżonym o 10dB poziomem dźwięku. Po zmianie przewodu problem zniknął. Kto wie co działo by się z ładowarką gdybym tym przewodem doprowadził do niej zasilanie? :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 9:37 am 

Kajman no chyba zależy jaką masz mocną łądowarkę. Ja mam 5A i podłączona do zasilacza komputerowego wyciąga 5A. Tylko trzeba 5v obciążyć bo inaczej niedarady chodź widziałm i takie, w których nie trzeba było...

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 9:58 am 

Szczerze mówiąc Przemek, nie przypuszczałem nawet, że masz tam zwykły przewód. Nie abym jakoś szczególnie przeceniał znaczenie przewodów, ale połowa tych zwykłych nie zapewnia po prostu ciągłości elektrycznej, najczęściej, część ekranowa w jednym z kanałów nie działa. Czasami izolatorem w miejscy połączenia z wtykiem jest warstwa tlenku na przewodzie (tak pewnie było w Twoim przypadku).

Tak naprawdę zwykłe HAMA dają już pewność, że one nie są przyczyną kłopotów. Osobiście uważam, że kupowanie tych po 2k zł nie ma sensu.

Zorganizowałem kiedyś podwójnie ślepy test dla grona audiofili, niestety polegli. Tak więc dobry przewód z miedzi beztlenowej tak, ale bez przesady.

Tak na marginesie pamiętam jak A1 nie chciała grać na wstęgowym (taki płaski bez ekranu) jednej znanej firmy. Buczało aż miło, a przewód kosztował 800 zł :)

Tak więc uważaj przy zakupach.

Robert

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 10:08 am 

Kajman napisał(a):
Graupnerek u mnie służy i bez problemu 180W wydaje, naprawdę polecam, wentylator inteligentnie sterowany,mały i poręczny.
KiT, jak to kurde jest że znasz większość ciekawych produktów na rynku?? :roll:

E przesadzasz, ten Graupner jest poprostu dość ciekawą propozycją i każdy kto umie liczyć zwróci na niego uwagę.

No chyba, że jest Zbyszkiem, bo on to sam go zrobi w wolnej chwili pomiędzy obiadem a podwieczorkiem (HUD do latania na goglach z GPS i sztucznym horyzontem już skończył :) )

Ale na przykład regulatorów 3F GM to nawet nie tknąłem, czyli widzisz, nie wszystko...

Robert

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 10:19 am 

Widzisz Robercie, 10 lat temu wypożyczyłem z salonu audio kilka różnych interkonektów i oddałem je bo nie słyszałem różnicy między nimi a zwykłym przewodem. Tyle że wtedy nie bardzo jeszcze wiedziałem co to np. Chesky Records a przewody testowałem na jak mi się wtedy wydawało dobrze nagranych płytach typu Depeche Mode, Marillion itp. :) Później przyszła fascynacja DVD i dźwiękiem dookólnym, później modelarstwo RC :) a od jakiegoś roku znów wracam do korzeni i mimo fizjologicznej degradacji słuchu, która zapewne jest już faktem słyszę więcej a do tego słucham nagrań, których realizacja pozwala słyszeć więcej. Nie zamierzam wydawać fortuny na przewody, zainteresowały mnie produkty polskiej firmy Audionova, której pełną ofertę mogę odsłuchać w moim mieście. Zwykłą Hamę też wypożyczę. O wynikach odsłuchów oczywiście poinformuję Cię ale to juz na gg :) A tymczasem koniec OT.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 10:20 am 

A nie chciałbyś jednego na testy porównawcze do CC? Ja MM nie kupie, a zawsze ciekaw byłem porównania.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 29, 2008 11:26 pm 

Odkopie temat i mam prośbę aby odpowiedziec raczej konkretnie :lol:

Czy tą ładowarke http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028 mozna kupic nie martwiąc ze cos sie rozwali w niej? Czy mozna pod nią podłączyć lipole tzn jak ona sie z nimi obchodzi?

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 29, 2008 11:59 pm 

Bardzo dobra ładowarka, jednak zdarzają się egzemplarze z rozjechanym balanserem.

PostNapisane: N lip 12, 2009 3:31 pm 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Odkopie troche temat bo zakupilem ta ladowarke i mam maly problem. Poprzednio mialem LRP Pulsar2 i gdy ladowalem pakiet aku 9.6V pradem 0.2A ustawialem delte na 10mV pakiet sie ladowal i po naladowaniu ladowarka przestawala juz ladowac. Pakiet lezal tydzien naladowany, kupilem Turnigy i chcialem doladowac tylko pakiet (bo wiadomo ze cos tam ucieklo) ustawilem taki sam prad (0.2A) i delte tez na 10mV i w pakiet weszlo 1000 mA i dalej by sie ladowal. Co jest grane czy ustawienie takiej samej delty w Turnigy moglo cos nie zaskoczyc z pakietem czy jak i czy ta ladowarka podobnie jak LRP po naladowaniu do pelna batki przestaje juz ladowac ? Bo tam mialem sygnal dzwiekowy i napis na wyswietlaczu DONE a tu jak jest ?(wiem ze sygnal dzwiekowy tez jest)
Oczywiscie chodzi o pakiet typu Ni-Mh

PostNapisane: N lip 12, 2009 6:03 pm 

Ładowarka piszczy i wyświetla powód, dla którego skończyła ładować. W przypadku odcięcia -delta V będzie to napis Full.

PostNapisane: Pn lip 13, 2009 7:12 am 

10mV na celę to ciut dużo dla NiMh, nieprawdaż?

Robert

PostNapisane: Pn lip 13, 2009 7:22 am 

sporo cel tak miało, sanyo, gp, selekcje lrp 3700 mają nawet 15mV

PostNapisane: Pn lip 13, 2009 11:50 am 

ja do swoich nimh stosowałem 3mV

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona