Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 8:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:19 pm 

Ze mnie się jeszcze gorzej śmiali bo wydaje tyle kasy na zabawkę, jak pokazałem filmiki jak to jeździ i skacze odraz zmienili zdanie. Początki są zawsze trudne.

Ostatnio edytowano Cz paź 02, 2008 9:20 pm przez Adaś Brzoza, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:19 pm 

No OFNA bardzo dobry model... dasz rade ...

Na nowy sezon będziemy mieli nowy tor, to może wpadniesz, pośmigamy trochę:)

Nie no ze mnie to nikt się nie śmieje ... no czasami Tata mówi że by kilka części w samochodzie za tą kasę co ja włożyłem w model.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:24 pm 

Powiedz im, że za ten model i całe wyposażenie mógłbyś mieć komputer jakiego nie ma Bill Gates ;)

A temu koledze co jest maniakiem gier powiedz, że jest komputerofilem i niech nie siedzi tyle przed komputerem bo się zsika w nocy z powodu koszmarów :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:48 pm 

poprostu podaj cene porzadnego zestawu, pokaz jak jezdzi, skacze i tyle :lol:

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:55 pm 

moi znajomi mowia ze jestem dzieciak (29L), ze chyba juz za stary jestem i czy nie mam na co kasiory wydawac. Krotka odpowiedz, niech mi znajda dzieciaka, ktory ma sklep z czesciami do takich autek oraz ze ktos lubi browar po pracy a ja wole pojezdzic sobie autkiem. Po za tym mozna opowiedziec, ze faceci to wieczne dzieciaki tylko zabawki zmieniaja na coraz drozsze. po za tym jak ktos chce zaszpanowac to na pytanie czy nie szkoda ci kasy, mozna odpowiedziec ze jak pod koniec miesiaca zostaje pare tysiecy to co? rozdac biednym? :-)))))
a tak po za tym to jak mi ktos mowi (najszesciej kolezanka mojej zony), ze ona by swojemu mezowi nigdy nie pozwolila kupic tak drogiej zabawki, to jaka ochote mam jej przypier....ć w łeb to wiem tylko ja. Zołza taka, że koleś pozycza na browar od nas bo jej kasę oddaje a ta se tipsy robi co miesiąc a jemu na hobby nie da !! wrrrr.
ja tam nikogo nie naklaniam do zabawy, chce to ma, niechce to nie ma. kazdy robi to co lubi.
Pozdrawiam

PS: nie dziwmy sie tym co maja nas za dzieci, to świadczy jedynie o ich nie wiedzy, głupocie i bezmózgowiu - współczujmy im :)

HPI Bullet MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 11:48 pm 

Ja zawsze mówię że jak bym sobie kupił wędke to by było poważne hobby i faceci się zamykają, a kobietom mówię że zawsze mogę pojść do baru na piwo i też im głos odbiera. Jest jeszcze kilka "poważnych" hobby (np. kibicowanie, uprawa działki itp) z których można się ponaśmiewać i to zazwyczaj ludzi stopuję z ich głupawymi komentarzami nt modelarswa, niech każdy robi to co lubi i szanuje zainteresowania innych.

PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:00 am 

DRIVER napisał(a):
Z góry proszę o wyrozumiałość co do samej nazwy tematu. Ale ja uważam że modele którymi się zajmujemy nie są zabawkami. A mianowicie chciałem zarazić kogoś w klasie moim hobby, niestety wyszedłem na idiotę który rzekomo bawi się zabawkami. Cała moja klasa twierdzi że modele to są zabawki nie umiem nikogo w żaden sposób przekonać, już nawet przyniosłem im ofertę ubezpieczenia i ubezpieczenia oc na modele samolotów, nic nie przekonuje. A naprawdę nie mogę tak tego zostawić. Bardzo proszę o jakieś porady i jasno podane bezsprzeczne dowody na to iż nie są to zabawki.

Ps. Prosił bym o nie usuwanie tematu.

olej ich
jak mówią, że modele to zabawki to powiedz, że owszem, ale dla dorosłych
i że się ciołki nie znają, a te "modele" które widzieli w markecie to faktycznie zabawki dla dzieci

PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:00 am 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
Cytuj:

olej ich
jak mówią, że modele to zabawki to powiedz, że owszem, ale dla dorosłych
i że się ciołki nie znają, a te "modele" które widzieli w markecie to faktycznie zabawki dla dzieci

AMEN

HPI Bullet MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:20 am 

Dla mnie modelarstwo to oprocz hobby zabawa... a może te obie rzeczy są połączone? Gdyby nie było w tym zabawy, funu to pewnie 3/4 z nas by się tym nie imała. A skoro my się modelami bawimy to śmiało można je nazwać zabawkami... drogimi i wymagającymi cierpliwości, wiedzy i pewnych umiejętności ale nadal zabawkami.

Moja żona na początku nie była przekonana do mojego hobby ale jak sama zobaczyła z czym to się je to sama mi symulator z apką treningową kupiła żebym pierwszego heli nie rozwalił od razu.

W pracy tak samo się podśmiewali... teraz koleżanka z synem składają nitro F1 z jakiejś gazety a szef wciągnął się w heli.

Grunt to nie przekonywać nikogo na siłę. Modelarstwo w Polsce jeszcze raczkuje i dopóki to się nie zmieni będziemy uważani za duże dzieciaki... mi to pasuje i nie zamierzam z tego powodu rezygnować :)

Na koniec dodam, że jak wychodzę z modelami na boisko szkolne, które mam obok i sporo ludzi mnie widzi to w 90% przypadkow słysze ukrywane "hihihih", a jak usłyszą warkot nitro to koparki na ziemie i ze wstydem na policzkach podglądają co te "zabawki" potrafią.

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 12:22 pm 

Mam podobnie... bawię się autkami już kilka lat i na początku też ludzie troszkę się z tego śmiali.
Ale faktycznie jak ludzie zobaczą szybko mknący i warczący samochodzik to czasami uzbiera się spora grupka gapiów.
Miałem raz taki przypadek, że śmigałem sobie po placu i nagle jak z pod ziemi wyrosła za moimi plecami grupa ok 30 osób odwalona w garnitury i sporo dzieciaków.
Okazało się że w okolicy były chrzciny i prawie wszyscy przyszli popatrzeć.
Stali tak ok 45 minut, robili zdjęcia i kręcili filmy.
Nie powiem miałem z tego dużo przyjemności.
Było mnóstwo pytań. Najczęstsze to oczywiście ile to coś kosztuje i jak szybko jeździ.
Szczęki im poopadały dopiero wtedy kiedy, podjechałem do tankowania i zobaczyli co tam jest pod "maską".
Podziwiali amorki olejowe, skrzynię biegów, dyfry...itd...a ja im o wszystkim opowiadałem.
Życze aby i Tobie przydarzyło się coś takiego.
Narka

ps...mam 38 lat...jakby co...hehehe.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 12:52 pm 

Ja zawsze mówię, że jedni wydają kasę na narkotyki itp itd, a ja wydaje na modele. :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 12:55 pm 

Witajcie.
U mnie bylo to samo:(.Na lekcji trzeba bylo powiedziec o swoim hobby to ja przyniosłem silnik od sava.Jak inni opowiadali o swoich rzeczach to nikt ich nie słuchal.A u mnie przez ponad 20minut była idealna cisza.Klasa zaczela cos "łapac" z tego o czym mówiłem.Potem przyniosłem Sharka do szkoły i sobie śmigałem po korytarzu.Niektorzy sie zatrzymywali i pytali bo jak zobaczyli jak to jezdzi to nie mogli uwieżyc.Potem przez oglądali model.
Było duzo pytań sprawiało mi to dużą przyjemność.
W czerwcu zawsze jest u mnie w szkole piknik sąsiedzki gdzie przychodzi cała szkoła i robią stoiska z jedzeniem i innymi atrakcjami.
Jak w '09 bedzie to przyniose bagusa i moze wtedy to docenią.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 1:34 pm 

Przecież to jest zabawa a model jest zbawką tyle, że zaawansowaną technicznie, drogą i dla tych starszych dzieci. A przepraszam, samochód sportowy 1:1, szybowiec, motocykl (np. enduro) to nie są zabawki?
Jest takie powiedzenie, że faceta od dziecka różni tylko cena zabawek:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 2:37 pm 

No tak samochód 1:1 to zabawka tylko 8 lub 10 razy większa.

p.Tomasz Ostrowski dobrze mówi olej ich, nie podoba się to nie. Nie którzy wola w żyłkę brać no ale to ich życie:).

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 2:50 pm 

z tym braniem w żyłę to lekka przesada. Nie każdy musi uwielbiać modele... życie nie jest czarnobiale... i nikt mi nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe :D (musiałem to napisać)

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona