Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 3:34 pm 

Witam Panie Pawle jestem pełen podziwu dla wszystkich co przyczyniają się do rozwoju modelarstwa.Tor w Michałowicach wybudowany był 2 lata temu przy udziale Klubu LOK i prez ten czs nie mógł być później używany. Dopiero przy organizacji Mistrzostw Świata udało nam się go odzyskać celem pokazania go Wipom. Wymaga on dokładnego skoszenia i mam nadzieję, że uda nam się to 30-31.08.2008. Rozmowa o funduszach na tory jest bardzo trudna w Ministerstwie Sportu nie bardzo się orientują o naszych potrzebach. Uważam, że warto pokazać będzie nasz tor lokowski władnym tego świata. Szczególnie mam nadzieję , ze pozyskamy przychylność do sportu modelarstwa samochodowego w naszych mediach.

Pozdrawiaml

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 3:51 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Witam

Wtorek godzina 10 : 23
Pan Zbigniew Ciećwierz często wypowiada się w Tym temacie wiec zapytam tu:
Chodzi mi o zawody off road 1/10 4wd
Do zawodów pozostało parę dni wiadoma sprawa jest że jest zamieszanie
jeśli chodzi o ranking do MP , (zawody zostały rozegrane nie zgodnie z przepisami do MP. ) Moje pytanie jest następujące czy zostały juz podjęte
kroki aby tą sprawę wyjaśnić. Do MP zostały zaledwie 3 dni . Chciałbym nadmienić ze chodzi tu o przepisy i walkę fairplay Jeśli poprawki nie zostaną uznane to znaczy ze w Polsce przepisy maja przestrzegać tylko zawodnicy ?W takim razie jesli sa takie sytuacje z eliminacjami to może trzeba zastanowić się by Zwycięscy zawodów finałowych zostawał Mistrzem Polski

16:51 :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 5:14 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Panie Pawle jestem pełen podziwu dla wszystkich co przyczyniają się do rozwoju modelarstwa.Tor w Michałowicach wybudowany był 2 lata temu przy udziale Klubu LOK i prez ten czs nie mógł być później używany. Dopiero przy organizacji Mistrzostw Świata udało nam się go odzyskać celem pokazania go Wipom. Wymaga on dokładnego skoszenia i mam nadzieję, że uda nam się to 30-31.08.2008. Rozmowa o funduszach na tory jest bardzo trudna w Ministerstwie Sportu nie bardzo się orientują o naszych potrzebach. Uważam, że warto pokazać będzie nasz tor lokowski władnym tego świata. Szczególnie mam nadzieję , ze pozyskamy przychylność do sportu modelarstwa samochodowego w naszych mediach.

Pozdrawiaml

Panie Ciećwierz piszesz Pan ze tor jest wasz?? teren należy do was?? macie umowę dzierżawy??to tez najmu z możliwością dowolnego zagospodarowania przestrzennego??
dalej pan pisze ze wymaga tylko skoszenia hehhe
bylem fotki porobiłem i juz je w ty temacie publikowałem i widać na nich wyraźnie polane zarośnięta chaszczami gdzie jest ten tor?? czyżby na podziemnej platformie która sie ukaze NAM modelarzom ku wielkiemu zdziwieniu??
Powiem tak od siebie czytając te bzdety które Pan wypisuje:
jeśli faktycznie ma pan zamiar takie przygotowanie pokazać samorządowcom to sie tylko PAN OSMIESZY. i co gorsza osmieszy PAN Nas Nasze hobby w ktore wkładamy cale serca,czas wolny i kupe kasy.
Ja osobiscie sobie wypraszam takiej prezentacji
pozdrawiam

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 5:20 pm 

Wymaga on dokładnego skoszenia i mam nadzieję, że uda nam się to 30-31.08.2008.

czy mam przez to rozumieć, że budowa toru ma polegać na wykoszeniu trawy?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 5:26 pm 

A może tu chodzi o wzbudzenie litości ( stan toru ) u włodarzy z góry ???

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 7:51 pm 

Zrobi się bankiet w Hotelu dla VIP-ów,może będą Hostesy,a "brudasy"niech się kulają w trawie...

Ps.Dwa lata temu właściciel terenu nie chciał wpuścić sprzętu do prac ziemnych,a potem nie chciał wpuścić "brudnych"modelarzy na zamówione pokoje...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 8:32 am 

W modzie teraz jest by VIP-y na trawce odpoczywali :) . Co do toru. Tor można wybudować w ciągu 5 dni (jak się ma odpowiednią ilość pieniążków ). chyba w tamtym roku Skandynawowie wybudowali tor w ciągu kilku dni na zawody Xray Cop czy coś takiego. Chciał bym zobaczyć jak przy tym torze pracuje 10 chłopa ,ostrówek, samochód wywrotka dowożąca ziemie, zagęszczarka 260kg, i 5 tonowy walec. Powodzenia życie i pokazania że jednak da się zrobić jak się chce 8)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 12:31 pm 

Trochę poza tematem.Dzisiaj rano w programie "Kwadrans po 8" Minister Drzewiecki powiedział coś takiego mniej więcej:"W wielu związkach są działacze z 40 letnim stażem,powołujący się na na własną "miłośc"do danej dyscypliny.I oni nadają sie tylko na kibiców ,powinni działać w klubach kibica nie w Związkach.Do Związków Sportowych potrzeba Fachowców"-tyle Minister.
Dalej bez komentarza...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 6:31 pm 

Chyba Minister czytał nasze forum i wypowiedzi niektórych "działaczy" i nie wytrzymał. Musiał publicznie coś powiedzieć. Obawiam się jednak, że jak się lata między pokojem 103 a drugim piętrem i jednocześnie szuka rzeczników prasowych to nie ma czasu na "Kwadrans po 8". Dobrze, że przytoczyłeś.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 7:40 pm 

Witam Czekam na mądre rozwiązanie jak znależć pieniądze na budowe i modernizacje torów w latach 2009 - 2100r.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 8:02 pm 

Witam Czekam na mądre rozwiązanie jak znależć pieniądze na budowe i modernizacje torów w latach 2009 - 2100r.

jak zawodnicy znajdą rozwiazanie to działacze nie będą już potrzebni ...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 8:04 pm 
Administrator forum

Zbyszku,

Oto recepta:

Kupić działkę
Zbudować tor
Dbać o niego

Jeżeli nie powstanie Związek Sportowy - ale nie na bazie LOK-u - to może w 2100 doczekamy się torów z prawdziwego zdarzenia. Torów których gospodarzami beda kluby sportowe.

Niestety, póki co mam to co jest. Kilku ludzi którzy chyba rozumieja o co chodzi i duuużo oszołomów którym sie wydaje że coś wiedzą i są zorientowani.

A, i jeszcze sa sterowacze - to Ci co maja kasę a brak im jakiejkolwiek wiedzy w temaie modelarstwa.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 28, 2008 6:35 am 

Są też tacy,którzy ciągną zysk z modelarstwa...i nie zawsze są to dilerzy.

Ps.Działki można nie kupować.Wystarczy podpisać Np.z gminą długoterminową umowę na zagospodarowanie...Są w Gminach miejsca na które brak koncepcji ,a chęci są...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 28, 2008 8:07 am 

W tym roku postanowiłem się wtrącać do spraw LOK-u i robimy własny cykl imprez.
Natomiast czytając Pana wypowiedzi o finale MP off-road nasuwa się oczywiste pytanie.
Po ubiegłorocznych Michałowicach nikt więcej tam się nie pojawił i nie korzystał z toru. Raz już zbudowaliście ten tor i okazał się klęską. Po co więc ponownie brnie Pan w tym kierunku i ponosi koszty budowy infrastruktury na jedną imprezę.
Czy nie lepiej za te pieniądze dofinansować nagrody dla zawodników oraz jakąś istniejąca infrastrukturę, która jest sprawdzona i pracuje cały rok. Chociażby w Piasecznie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 28, 2008 12:52 pm 

Się wtrącę co do torów i placu zagospodarowania przestrzennego pod nie.

Od miasta można zakupić lub wydzierżawić plac ale musi mieć odpowiedni status i być ujęte w planie zagospodarowania przestrzennego i mieć status obiektu sportowego , inaczej NIE wolno robić imprez sportowych nawet na prywatnym polu :) , co najwyżej możemy organizować spotkania na takich polach.

To zarazie tyle z połamanych prze zemnie przepisów :)

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona