Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:00 am

Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:00 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn kwi 07, 2008 3:06 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt gru 19, 2006 9:34 pm
Posty: 1322
Lokalizacja: Ze świata czterech stron
Jak wiadomo niektóre serwa nie współpracują z MX-3FHSS w związku z tym postanowiłem zrobić listę niedziałających i działających serw. Proszę posiadaczy w/w aparatury o wpisywanie które serwa działają a które nie. Będę edytował tego posta i dodawał kolejne serwa które wpiszecie w swoich odpowiedziach.

Niedziałające:
-Acoms as-18 mg
-Hitec HS-805BB
-Hitec HS 81(MG)
-Hitec HS-645 MG
-Multiplex Tiny MG


Działające:

FUTABA:
-Futaba S3305

HPI
-HPI SF-1

HITEC:
-Hitec-605bb
-Hitec HS-55
-Hitec HS-635HB
-Hitec HS-5955TG
-Hitec HS-985MG
-Hitec HS-82

ROBBE:
-ROBBE FS 502 BB

SANWA:
-Sanwa SRM-102
-Sanwa SX-112
-Sanwa ERG RZ
-Sanwa ERG-Vb

SCANNER:
-SCANNER SSV-9317 BB
-SCANNER SSV9866MG
-SCANNER SSV9864MG
-SCANNER SSV9846MG
-SCANNER SSV9844MG
-SCANNER SSV9960MG
-SCANNER SSV9776MG
-SCANNER SSV9610MGRTG
-SCANNER SSV9612MG
-SCANNER SSV9610MG
-SCANNER SSV9320MG
-SCANNER SSV9766MG
-SCANNER SSV9764MG
-SCANNER SSV9314MG
-SCANNER SSV9726
-SCANNER SSV9724
-SCANNER SSV9317BB
-SCANNER SSV9311BB
-SCANNER SSV9315
-SCANNER SSV9306BB
-SCANNER SSV9309
-SCANNER SSV9305
-SCANNER SSV9308
-SCANNER SSV9704
SPEKTRUM:
-Spektrum Z509

TOWER PRO:
-Tower pro SG90

TRAXXAS
-Traxxas 2055
-Traxxas 2018


Ostatnio edytowano Wt maja 06, 2008 8:23 pm przez Grzegorz Kopertowski, łącznie edytowano 9 razy

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 07, 2008 3:21 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lis 29, 2005 1:02 am
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Działają: Futaba S3305, Sanwa SX-112, Hitec-605bb,

_________________
HPI Baja 5B SS Savage X SS
HB Cyclone TCX HPI Sprint
LRP S18 Brushless
Traxxas Rally

KDS 450SV CX250SE
Blade Nano CPX Xieda 9958
Yak54 Beast 3D UMX
GG: 5167078


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 4:28 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 17, 2006 2:07 pm
Posty: 1125
Lokalizacja: Gabryelin
Działa Hitec HS-5955TG, HS-635HB, Sanwa srm-102


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 5:37 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lip 18, 2007 11:18 pm
Posty: 49
Lokalizacja: Warszawa
Działa: Hitec HS-645MG, Sanwa ERG RZ

_________________
Pozdrawiam
Piotrek Zienkiewicz
GG 2246927

Jammin X1 CRT


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 6:50 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 29, 2005 12:38 am
Posty: 407
Lokalizacja: łódź
wg mnie hitec hs-645 nie działa. - wiesza sie czasami.

_________________
http://www.modelcars.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 7:18 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
Darek Stefanowicz napisał(a):
wg mnie hitec hs-645 nie działa. - wiesza sie czasami.


a miałeś ograniczony wychył, czy serwo było ustawione na max i "opierało sie o zderzak"?

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 7:26 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 29, 2005 12:38 am
Posty: 407
Lokalizacja: łódź
Całkiem nie.

serwo było na gaz/hamulec. i działało niby dobrze. ale raz na 5-8 razy nie wyhylało orczyka hamulca do końca tylko tak na 1/3. sparawdzaliśmy to na 2 serwach i było tak samo.

_________________
http://www.modelcars.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 8:06 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
to nie fajnie
dziwne, że sanwa takie aparatury wypuściła, do tej pory były bez zastrzeżen

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 8:23 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lip 18, 2007 11:18 pm
Posty: 49
Lokalizacja: Warszawa
u mnie przy ograniczonym wychyle hitec hs-645 faktycznie działał dziwnie. serwo działało bardzo wolno i przy naładowanym pakiecie nie dało rady skręcać. natomiast bez ograniczenia wychyłu wszystko było ok.

_________________
Pozdrawiam
Piotrek Zienkiewicz
GG 2246927

Jammin X1 CRT


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 08, 2008 8:34 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt gru 19, 2006 9:34 pm
Posty: 1322
Lokalizacja: Ze świata czterech stron
Damian Sikora napisał(a):
1: Savage X
- TH ustawiony na rewers
- serwo Hitec HS-645MG
Problem: 5 na 10 razy hamujac serwo zaczyna drzec i nie dochodzi do swojego koncowego polozenia

2: Hellfire
- TH ustawiony na rewers
- serwo Hitec HS-645MG
Problem: 5 na 10 razy hamujac serwo zaczyna drzec i nie dochodzi do swojego koncowego polozenia, oraz od czasu do czasu dajac gaz i puszczajac gaz nie wraca na swoje neutralne polozenie, ale zawiesza sie i drzy


Ten cytat według mnie potwierdza to że HS- 645MG nie działa poprawnie z MX-3FHSS i w związku z tym dodaje go na listę.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 10, 2008 12:56 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So cze 12, 2004 10:14 am
Posty: 3530
Lokalizacja: Łódź
Od 2 dni bawimy się tą aparaturą.
Postanowiłem sprawdzić działanie zestawu z serwami Scannera.
Sprawdziliśmy „na sucho” wszystkie dostępne na magazynie.
Nie stwierdziliśmy żadnych problemów.

_________________
HPI Polska - Dariusz Flisiak
Zapraszamy na cykl imprez, wyścigów HPI Challenge i HPI Street Racing


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 14, 2008 11:16 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
a czy ktoś sprawdzał jak zachowują się serwa jeśli w odbiornik wepnie się kondensator stabilizujący napięcie?

... bo może to jest lekarstwo na ten problem.

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 14, 2008 10:32 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 29, 2005 12:38 am
Posty: 407
Lokalizacja: łódź
Tomasz Ostrowski napisał(a):
a czy ktoś sprawdzał jak zachowują się serwa jeśli w odbiornik wepnie się kondensator stabilizujący napięcie?

... bo może to jest lekarstwo na ten problem.


Może tak. Ale to chyba drobna przesada.
Mimo to uważam że aparatura jest ok. Pomijając problem częstej dziwnej reakcji przy załączaniu i tych serw.
Dobrze że pojawił sie taki temat.

_________________
http://www.modelcars.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 14, 2008 11:21 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
Darek Stefanowicz napisał(a):
Tomasz Ostrowski napisał(a):
a czy ktoś sprawdzał jak zachowują się serwa jeśli w odbiornik wepnie się kondensator stabilizujący napięcie?

... bo może to jest lekarstwo na ten problem.


Może tak. Ale to chyba drobna przesada.
Mimo to uważam że aparatura jest ok. Pomijając problem częstej dziwnej reakcji przy załączaniu i tych serw.
Dobrze że pojawił sie taki temat.


ta dziwna reakcja to szukanie wolnego pasma, typowe dla DSM, natomiast serwa to mogą być chwilowe spadki napięcia, które dla analoga są jedynie drobnymi zakłóceniami a dla systemu cyfrowego objawiać się mogą właśnie zanikiem sygnału

gdzieś tu chyba czytałem właśnie o kondensatorze 2200uF, który załatwiał temat.
Spektrum sprzedaje gotowe takie do swoich aparatur.

a do tematu Hsr5995TG i Hs985MG działają bez zarzutu

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Ostatnio edytowano Śr kwi 16, 2008 11:00 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 14, 2008 11:54 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 29, 2005 12:38 am
Posty: 407
Lokalizacja: łódź
Jesli Tomku tak jest jak mówisz to ok, Tylko dziwi mnie to że Sanwa/Airtronics jeszcze nie poprawła tego problemu. skoro jest taki błachy. Bo to jest problem.

I w końcu dlaczego problem serw nie występuje w Oryginalnych produktach Spectrum.

A pisząc o dziwnym załączaniu - szukaniu wolnych kanałów (jak piszesz) miałem w takim razie na myśli że bardzo długo czasami ich szuka, a w niektórych egzemplażach od czasu do czsu znaleźć ich nie może. I dopiero po ponownym włączeniu się odnajduje.

Mam moduł Spectrum w M8 i działa to mi znacznie sprawniej i szybciej, bez błędów.
Zamontowałem te apy w kilku modelach klientów. Robert ma tą ape.
Więc mam porównanie.

MX-3 2.4 niej jest bez wad.

Ale cały czas uważam że to dobra aparatura - oczywiście jak za cenę jaką trzeba ponieść.

MX-3 ze spectrum za 600zł. Ilu z nas pomyślałoby kiedyś, kiedy produkt miał swoją premierę o takiej cenie. I to u nas w Polsce.

_________________
http://www.modelcars.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest Pn wrz 23, 2019 11:00 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL