Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 12:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 8:06 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Michał Olech napisał(a):
:lol:

I jak tam, skończył się już wyścig?

podaje nieoficjalne wyniki,
oficjalne może tylko organizator albo sędzia

1. Tamiya 1 - 1891 okr.
2. XRAY 1 - 1857 okr.
3. XRAY 2 - 1761 okr.
4. HPI - 1591 okr.
5. Tamiya 2 - 1443 okr.

pozdrawiam

No ale to już i tak Tamiya 1 wygrała :) Gratulacje.

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 3:05 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
1. Tamiya 1 - 1891 okr.
2. XRAY 1 - 1857 okr.
3. XRAY 2 - 1761 okr.
4. HPI - 1591 okr.
5. Tamiya 2 - 1443 okr.

pozdrawiam

Dodam tylko,że Tamiye 1 i 2 to TRF,Xray-e to T-1 i T-2,
a ekipa z Kłodzka na HPI Sprint 2.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 4:31 pm 

Czyli to potwierdza że model jest ważny, ale zawodnik najważniejszy, i sam model nie wygra ;)

Choć zależy jaki to był trf.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 7:29 pm 

Witam wszystkich

Jako kierownik i kierowca zespołu Team Xray 2 chciałem podziękowac organizatorowi Markowi Kusiakiewiczowi i jego pomocnikom z zespołu Sudety Kłodzko za wspaniałe przygotowanie toru i boksów dla zawodników.

Podziękowania równiez dla naszego sponsora Jacka Ochocińskiego z firmy PROXIMA, to dzieki niemu masza ekipa (Paweł Wiśniewski, Rafał Malczyński, Jacek Starostecki, Zbyszek Błaszczyk i ja) mielismy okazje wziasc udział w tej niepowtarzalnej imprezie pierwszej tego typu w Polsce. Jacek Wielkie dzięki za akusy model i oponki .

Pzozdziekowania także dla przedstawiciela firmy ATA za silniki i super ciasto, jak mi sie przyznał osobiscie - zrobione przez niego samego :)

Jest juz tradycją w Kłodzku że od strony organizacyjnej wszystko było naprawde na najwyższym poziomie. Jadac na zawody plułem sobie w brode ze zapomniałem drugiego namiotu który miałem ustawić na podescie aby chronił on nasze zdrowie w tym straszliwym upale.
Jak sie okazało na miejscu (bylismy na torze o 3.00) na podescie był juz solidnie zainstalowany namiot a nawet nie jeden tylko dwa, to mnie bardzo ucieszyło i mogłem spokojnie odetchnąć, a zeby jeszcze dołożyc do pieca dodam ze kazdy z zespołow miał wytyczone miejsce do serwiosowania i do dyspozycji dwa namioty solidnie zamontowane do płyty boiska. Wiec wystarczyło przyjechac tylko z modelem i narzedziami. Marek .... Wielkie dzięki, siłą rzeczy podnosisz poziom organizacji zawodów z miesiąca na miesiac. Dla mnie pod tym względem jesteś gość i tyle.

Jechalismy modelem Xray FK'05 bo taki wybrałem na ten morderczy wyscig. Przygotowywałem go od poniedziałku sądząc ze niecały tydzien to sporo czasu. Dzięki Bogu jakos mi sie to udało lecz bede pamiętał na przyszłośc ze potrzeba jest na to zdecydowanie wiecej czasu.
Dzieki doswiadczeniom i wiedzy jakie zebrałem do tej pory startując w wyscigach modeli spalinowych, starałem sie wykonac jak najlepszą robote przygotowywując FK'05, cel raczej został osiągnięty.
Autko przejezdziło około 13-14 godzin bez absolutnie najmniejszej awarii, nie działo sie poprostu nic, absolutnie zero interwencji ze strony serisu. Dodam tylko, ze nasz Xray miał wszystkie elementy oryginalne od Hudego, łącznie z łożyskami ktore również były seryjne z pudełka, tyle ze odpowiednio przygotowane, troche inaczej niz to robi fabryka ... choć przyznam sie szczerze ze założenia były inne, chcieliśmy nafaszerowac go łożyskami ceramicznymi, ale kilka dni przed wyscigiem zrezygnowałem.

Teraz troche o wyścigu.
Najdłuzszy w historii polskiego modelarstwa, wyscig 12 godzinny zaczął sie punktualnie o 9.03 i siłą rzeczy skonczył o 21.03, było bardzo upalnie, pogoda dopisała z rozmachem, tylko przez chwile spadł deszcz który (niestety) nie był w stanie ochłodzić naszych emocji i płyty toru gdzie temperatura sięgała 60 stopni C.
Juz od pierwszych minut wyscigu prowadził Team Tamiya 1 w którym nie ma co sie oszukiwac jechali najlepsi kierowcy w kraju.
Były momenty ze ich pozycja spadała ale jak widac poradzili sobie.

W naszym boksie serwisowym było w miare spokojnie, w pewnym momencie (około drugiej godziny wyscigu) bardzo sie ucieszyliśmy gdy sędzia ogłosił ze prowadzimy, to był moment naprawde budujący.
Około godziny 12.00 cos co nas bardzo zaniepokoiło, płyta boiska bardzo sie nagrzała a opony zaczeły zchodzic w zabojczym tempie, szybka interwencja...
- zjazd do boksu
- setup reulatora
- przyspieszony setup modelu, pochylenia kół, zbieżności i rozbieżności

i po chwili wszysto zaczeło wracac do normy, aczkolwiek upał dawał sie we znaki wszystkiemu i wszystkim, szczególnie silnikom i oponom.

Bardzo ubolewamy niestety, że w szóstej godzinie wyscigu, kierowca z naszej ekipy, pomylił sie, i w trakcie wymiany zasilania włożył odwrotnie akumulatory co spowodowało doszczetne zniszczenie regulatora i spalenie najważniejszych elementów wynalazku do wymiany pakietów, bład ten kosztował nas około 80-90 okrążen bo tyle trwało zamontowanie seryjnej klapki i drugiego regulatora. Następną połowe wyscigu jechalismy na standardowym znanym wszystkim systemie - dwa bananki i klapka przykrecana, od tej chwili wymiana już nie trwała 3-4 sek. tylko około 30, a szkoda .... bo mielismy na celowniku nie tylko Team Xray 1 ale Team Tamiye 1. No ale jak to mówią "gdyby baba miała wąsy ... "

Pozdrawiam kolegów z innych grup i dziękuje za wspaniałą walke i współzawodnictwo.

Ostatnio edytowano N lip 23, 2006 10:00 pm przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 7:34 pm 

Michał Olech napisał(a):

Pan Jacek Żurek może udzielić najbardziej kompetentnej odpowiedzi...

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 8:24 pm 
Raflee

Ja chcialem podiekowac wszystkim, ktory jechali w naszym teamie, jak i w calym tym wyscigu - bylo super :)

Arek - Tobie najleza sie najwieksze podziekowania, pozniewaz Ty zajoles sie modelem ktorym jechalismy i poswieciles duzo czasu... i przez moj glupi blad i tez straciles troche czasu na przygotowanie mocowania, ktore ja zalatwilem. Niestety nie ma co tu pisac- to byl moj blad... prkatycznie nie spalem od 2 dni, oprocz tego co w aucie spalem i siedzielm na sloncu mierzac kolka jak nasi jechali... (bo nikt inny nie chcial na sloncu siedziec :? ) zmecznie zrobilo swoje i w pewnym momencie mialem dosc wszystkiego...

Musimy podziekowac takze naszemu kierownikowi i sponsorowi naszego teamu - p. Jacku, byloby ciezko gdyby nie pomoc... :)

PS. Jeszcze na dodatek to tego wszystkiego u mnie doszlo abuntowane auto, odebrane prosto z serisu w dzien wyjazdu... silnik zaraz przed klodzkiem stracil moc i obroty... naszczescie udalo nam sie o walsnych silach wrocic 500km do domu... w 10h :|
- Jacus S. - wielkie dzieki za to, ze byles przy nas jak wtaczalismy sie na gorki w klodzku z zawrotna predkoscia 5km/h... naszczescie wszystko bylo ok - jeszcze tylko sprawdze to co mi radziles i auto idzie spowrotem do serwisu...

Ja w tym roku koncze swoje starty... ostatnio mamy tylko przez ten sport same straty, ktore trzeba liczyc wieksza kasa... czasami wole pojechac odwiedziec rodzine, znajomych niz pojechac na zaowdy i wrocic z zatartym silnikiem, roztrzaskanym modelem, padnientym serwem, czy spalonym reglem... bez sensu. Jeszcze problemy ze zdrowiem...

PS2. Marek - Ty jak zawsze swoje - wszystko nie z tej ziemi. Pomyslales dokladnie o wszystkim... ja nie zauwazylem niczego negatywnego... ciesze sie, ze tak dbasz o wszystkich - tak trzymaj, ja klodzko zawsze dobrze wspominam :)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 9:50 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Olech napisał(a):

TRF 415 MSX

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 10:17 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Olech napisał(a):

TRF 415 MSX

Ale w Team Tamiya 2? Bo wiem że MSX był w Team Tamiya 1, ale ciekawy jestem czy w 2 też ;)

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lip 23, 2006 10:20 pm 

no chyba

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 8:14 am 

Tamiya 1 i Tamiya 2 jechaly na TRF 415 MSX :)

Ja chcialbym podziekowac organizatorowi, za dokladne zorganizowanie tych zawodow, za wentylatorek na podescie :) i za te namioty. Wszystko bylo OK!.
czekam na nastepne zawody tego typu - moze 24h?
Kuba

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 8:20 am 

Jakub Franek napisał(a):
Ja chcialbym podziekowac ... za wentylatorek na podescie...
Kuba

To dzięki przezorności Pana Waldemara Wolaka z Nowego Sącza... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 11:46 am 

Marek - SZACUNECZEK za organizację zawodów.
Było tylko trochę latania i poprawiania plastikowych grzybków, które okazały się za lekkie i proste w przestawianiu przez modele.

TEAM Tamiya 1 jechał na modelu, którego Kaval do tej pory (i pewnie jeszcze trochę) używał normalnie na zawodach.
Jedyne co, to został on rozebrany przed zawodami, sprawdzony i złożony jeszcze raz. Dorobiony został system do zmiany akusów i tyle.
Z poważnych awarii była tylko przekręcona jedna półośka i skrzywiony popychacz do skrętów z jednej strony. Poza tym tylko prace przy zmianie opon, silnika i jakieś drobne prace przy ustawieniach kątów.

Uważam, że Team XRAY 1 miał dużą szansę na wygraną gdyby nie zbyt duża liczba awarii jaka im się przydażyła.

Dal dobra modelarstwa i przyszłych modeli należy się podzielić z producentami co się działo i stało z modelem po tak długim wyścigu. Niech wyciągną wnioski.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 8:18 pm 

Grzybki to moja wina,biję się w piersi-nie zdążyłem na czas zrobić.Ale od następnych zawodów tor w Kłodzku będzie strasznie zagrzybiały... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 8:48 pm 

Dobre będą "grzybki" betonowe - one uczą moresu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 24, 2006 9:06 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Dobre będą "grzybki" betonowe - one uczą moresu.
i wywołują błysk w oku u dilerów... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona