Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 8:13 pm 

Argumentacja ktora zawsze zostaje wyciagana przy takich sporach: "ten sport jest drogi" Jest dla mnie smieszna! Dzieki wsparcu niekotrych zawodnikow, udalo mi sie skompletowac caly potrzebny sprzet za relatywnie nieduze pieniadze i nie bardzo cieszy mnie fakt wyjadu do Warszawy - po prostu nie moge sobie na to pozwolic (dla mnie koszty sa ponad 2 razy wyzsze niz na zawodach w Lodzi, Poznaniu, Klodzku, o Jelczu nie wspopminajac).

Coraz bardziej mysle o rozmowach jakie w tamtym roku byly prowadzone na temat "zawodow regionalnych".

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 9:04 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Omel, ja wiem że ten sport jest drogi, ale do cholery, jak chcemy z siebie zrobić elitę to prosze bardzo, tylko po co *****ć farmazony o tym że trzeba coś zrobić aby było więcej zawodników ?? Tak dla ideii ??
Pomyśl o tym że nie wszyscy maja kase na to hobby ale jeździć na zawody chcą, a dodatkowe kilometry i drogie noclegi nie pomoga w promowaniu tego sportu.

Może napisze nie konkretnie tych zawodow, ale pisząc takie rzeczy mówimy że ten sport jest tylko dla osób z południa lub elite z północy. Odnosnie zawodów off road to na nabliższe mam około 350km i teraz nasuwa się pytanie gdzie tu sprawiedliwość :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 9:05 pm 

Witam Wszystkich.

Miałem nie wypowiadać się w tym poscie, jedna mnie skusiło.
Nie chcę wnikać kto jest winny, całemu temu zamieszaniu. Dyskusję można prowadzić, tylko do czego ona doprowadzi- za chwilę porobią się " stronnictwa" zaczniemy się wzajemnie " mięszać z błotem" i znów świat modelarzy RC się podzieli !!!
Ja stawiam konkretne pytanie: CO I JAK ? - NALEŻY I MOŻNA ZROBIĆ ABY PODOBNE ZAMIESZANIE NIE MIAŁO WIĘCEJ MIEJSCA ? W tym kierunku proponuję pchnąć dyskusję.

ppozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:00 pm 

[quote="Robert Goś"]Witam Wszystkich.

e " mięszać z błotem"

Proponuję nie tylko słownik Deagostini wyrazów obcych.

Proszę namówić kolegów z LOK o wypowiedż oficjalną.Może np.Pan Ćećwierz,który składał deklaracje w B.C odnośnie zawodów w Łodzi.
Są osoby,które mają zarezerwowane Hotele.
Myślę,że oficjalny komunikat z uzasadnieniem jest obowiązkiem organizatora,bo z tego co wiem to nikt za swoje pieniądze nie jest władny do organizowania El.MP.
Niech te zawody będą gdzie chcą ale osoba kompetentna powinna cokołwiek oświadczyć.
I co z tą drukarką?Kupić?

Ostatnio edytowano Cz lut 16, 2006 10:04 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:01 pm 
Administrator forum

Co zrobic?
Jasne jak słońce w pełnym blasku.

LOK jest organizacją przestarzała, nie nadążająca za dniem dzisiejszym i raczej nie reformowalną. Ludzie którzy tam pracują (chodzi o zarząd) sa bliscy emerytur i patrzą jak tu do nich dociagnąc nie tracąc posadki. Tutaj akurat im sie nie dziwię.

Wyjść jest jak zwykle kilka:

1. Oderwac sie od LOK-u, stworzyć zwiazek sportowy i przejąc pieniądze które idą na ten cel z ministerstwa. Robic imprezy poza LOK-iem i nie słuchac bajek że to LOK jest jedyna organizacja władna do przyznawania tytułów Mistrza Polski. Żeby ten tytuł cos jeszcze umożliwiał.... np. wysłaniem zawodnika na zawody międzynarodowe. Rozmarzyłem się :(

2. Doprowadzić do zmian odpowiedzialnych za takie decyzje jak ta której mamy przykład w tym temacie - sprawa raczej z góry przegrana.

3. Pozbawić decyzyjności niekompetentnych osób lub tych którym dobro modelarstwa kołowego nie leży na sercu

Propozycja jest krótka:

Mistrzostwa Polski sa chyba najlepszą okazją do spotkania Działaczy i Organizatorów, Zawodników, Sponsorów i ludzi którym zależy na poprawie sytuacji w modelarstwie kołowym. Chba czas najwyższy przestać się oszukiwać i postawić kilka spraw jasno. Nie może być takich sytuacji jak ta teraz. Bo narazie wychodzi na to że LOK ma władze absolutna i rozdaje karty jak chce.
No cóż, niech LOK żyje dalej w tym przekonaniu, a juz niedługo pieniążki zamiast na ich konto powędrują na konto Związku Modelarstwa Kołowego, a słynne AMB RC będzie mozna wykorzystywac w łódkach lub w innym, bardziej wzniosłym celu.

Mamy kolejna nauczkę żeby nie wierzyć w to co mówi LOK. Jak sie teraz nie opamiętamy i damy soba pomiatac z kąta w kąt znaczy to tylko tyle że nam taka rola pasuje, rola chłopców którymi dyryguje sie jak sie komus tylko podoba.

Czas pokaże co i jak.
Do zobaczenia w Tarnowie

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:09 pm 
Witam.Widzę że nagromadziło dużo niepotrzebnych niedomówień.Pkt.1Potwierdzenie że w Lublinie nie będzie zawodów zostało przekazane w Blue City(pytałem się na forum kilka dni wcześniej i było potwierdzenie że w Lublinie zawody się odbędą-a teraz dowiedziałem się że w Kłodzku przymierzano się do wspólnego zorganizowania zawodów w Łodzi.Te działania pozostawiam bez komentarza.W czasie zawodów w Warszawie zapoznałem się z działaniami jakie podjął Pan Jacek O.rozstając się byliśmy umówieni na środę i wtedy miała zapaść ostateczna decyzja.Jednocześnie w śodę zasięgnąłem opini i konsultacji z komandorem Sekcji Panem T. Bernadym oraz Panem J.Matukinem.Podstawą była możlwość wcześniejszego ułożenia toru i przeprowadzenia treningu w piątek.Na pytanie czy Pan Jacek O.przyjmuję tą decyzję nie było sprzeciwu.Jednocześnie usłyszałem informację że nie wpłacono zaliczki za hale. W zgodzie telefonicznej się rozstaliśmy.
Opisując te fakty mam nadzieje że zrozumiecie że decyzję w LOK-u podejmowanę są wspólnie dla Waszego dobra.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:21 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Robert Goś napisał(a):
Witam Wszystkich.

e " mięszać z błotem"

Proszę namówić kolegów z LOK o wypowiedż oficjalną.Może np.Pan Ćećwierz,który składał deklaracje w B.C odnośnie zawodów w Łodzi.
Myślę,że oficjalny komunikat z uzasadnieniem jest obowiązkiem organizatora,bo z tego co wiem to nikt za swoje pieniądze nie jest władny do organizowania El.MP.
Niech te zawody będą gdzie chcą ale osoba kompetentna powinna cokołwiek oświadczyć.

Witam p. Zaremba ( mam nadzieję, że stary bo znów zapomniał się Pan podpisać ) .

ZNÓW ZACZYNA PAN KOLEJNĄ CZĘŚĆ INGRZYSK??? A koledzy tak nawyłowali, abyśmy to zakończyli.

Moje stanowisko w Pańskiej kwestii jest takie jak pisałem wcześniej, wiec :" Mądry ustępuje.....".

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:35 pm 

Rozumiem, że można było się raz pomylić i przenieść zawody z Lublina do Łodzi. Ja miałem pojawić się w Lublinie (tam mieszkam) jako nowy zawodnik. Kiedy okazało się, że zawody mają się odbyć w Łodzi musiałem przez kilka dni męczyć rodziców, żeby ich przekonać, żeby ze mną pojechali (pełnoletni niestety nie jestem). Następnie dowiedziałem się, że zawodów w Łodzi nie będzie!!! Takie wyjazdy na 2-3 dni też trzeba planować i niestety często z dużym wyprzedzeniem. Częste zmiany miejsc (dobrze, że przynajmniej terminy pozostają bez zmian) nie sprzyjają rozwojowi modelarstwa. W ten sposób na pewno nie będzie łatwo pozyskiwać nowych modelarzy. Nie piszę tylko o tych dorosłych niezależnych, którzy często mogą się wybrać na większość zawodów, ale głównie o tych młodszych, którzy często są zależni od innych i nie mogą sobie pozwolić na dalekie wyjazdy.

pozdrawiam,
Michał Erazmus

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:39 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Propozycja jest krótka:

Mistrzostwa Polski sa chyba najlepszą okazją do spotkania Działaczy i Organizatorów, Zawodników, Sponsorów i ludzi którym zależy na poprawie sytuacji w modelarstwie kołowym. Chba czas najwyższy przestać się oszukiwać i postawić kilka spraw jasno.

Witam .
Również wydaje mi się, że Mistrzostwa Polski są do tego najlepszą okazją.
Kolejne pytanie : KTO , GDZIE I O JAKIEJ PORZE TO SPOTKANIE POWINIEN ZORGANIZOWAĆ ?

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:47 pm 

"Mądry" powinien też mieć świadomoć,że to forum czyta młodzież i pisanie w poście cyt.żecz lub mięszać ni jak się nie ma z rolą wychowawczą LOK.
Ale moja teoria się potwierdza jak nie ma co powiedzieć to się wysyła Gosia.
Spotykamy się przy drugim temacie i dalej widać ,że nie wnosi Pan nic nowego,chce pan bronić czegoś i sam Pan nie wie czego.Wiem tylko ,że ma Pan zacięcie medyczne i lingwistyczne.Co jeszcze?
A ja dalej nie wiem co z drukarką,czy Pan Janek będzie się denerwował tak jak w B.C.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 10:53 pm 

Robert Goś napisał(a):
Robert Goś napisał(a):
Witam Wszystkich.

e " mięszać z błotem"

Witam p. Zaremba ( mam nadzieję, że stary bo znów zapomniał się Pan podpisać ) .

ZNÓW ZACZYNA PAN KOLEJNĄ CZĘŚĆ INGRZYSK??? A koledzy tak nawyłowali, abyśmy to zakończyli.

Moje stanowisko w Pańskiej kwestii jest takie jak pisałem wcześniej, wiec :" Mądry ustępuje.....".

Pozdrawiam

Robert Goś

?????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:00 pm 

[quote="Robert Goś"]
Kolejne pytanie : KTO , GDZIE I O JAKIEJ PORZE TO SPOTKANIE POWINIEN ZORGANIZOWAĆ ?

Odpowiedż jest prosta :KTO?-modelarze dla-działaczy LOK bo to oni najlepiej wiedzą co i jak,ew.kółko sympatyków,
GDZIE?-oczywiście Warszawa może Marjot lub coś w tym stylu bo modelarstwo to drogi sport,
O JAKIEJ PORZE?-po 22 jak dzieciaki pójdą spać.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:02 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Jacek Żurek napisał:
Cytuj:
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze
reszte niech dopowiedzą zainteresowani

Czy może Pan uszczególowić swoją myśl.
Tadeusz Żelazo

Szanowny Panie

nie sądzę aby dalsza rozmowa na temat zawodów których nie będzie ma jakiś sens

osobiście chciałem pojechać do Lublina gdyż nigdy tam nie byłem

co do pieniędzy to nie chodziło mi o problemy finansowe Pana i właściciela hali sportowej

moja dygresja była skierowana do LOK
jest to organizacja która wykorzystuje Nas, która bez Naszego wsparcia nic by nie zrobiła

zapraszam do dalszej dyskusji
Jacek Żurek

Ostatnio edytowano N lut 19, 2006 9:20 pm przez Jacek Żurek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:03 pm 

Robert Goś napisał(a):

Odpowiedż jest prosta :KTO?-modelarze dla-działaczy LOK bo to oni najlepiej wiedzą co i jak,ew.kółko sympatyków,
GDZIE?-oczywiście Warszawa może Marjot lub coś w tym stylu bo modelarstwo to drogi sport,
O JAKIEJ PORZE?-po 22 jak dzieciaki pójdą spać.

?????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 11:15 pm 

Jacku, bana dla obydwu panów ale tylko na jeden dzień. :lol:
Przy tej calej szarości przynajmniej oni wnoszą odrobinę światelka i aż chce się czytac. :lol:
W kwestii tematu glównego nie będę się wypowiadal bo już wyleczylem sie z modeli elektrycznych zwlaszcza tych na dywanie. Jeżeli podobne sytuacje zaistnieja na zawodach off-road to oleje to wszystko i z kumplami bedę spotykal się na zawodach w Czechach. Tytuly MP można sobie wsadzić w d..... bo poza satysfakcją i dziurą w portfelu nie przynoszą nic.
Pytanie do Pana Zbyszka.
Kol. Bernardy jest komandorem sekcji - to wiem, kol. Matukin jest .... i tutaj poprosze o podpowiedz bo z moich informacji to jest sędzią ale mogę się mylić. Zresztą zapewne jedynym więc dbajcie o niego i nie obciążajcie go ***** w stylu opiniowania zawodów. Zapewne zakres obowiązków w drabinie LOK-u jest jasny i każdy zna swoje obowiązki i nie wykracza poza nie.
Dolącze się do kolegi Zaremby w sprawie drukarki, i do Kol. Gosia w zakresie ,,narady,, chociaż jak policze to bylo ich w ostatnich latach mnóstwo. Koledzy modelarze- brak jedności to glówny powód takich sytuacji.
Życzę sukcesów na zawodach w Łodzi i Warszawie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona