Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 2:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 7:54 am 

Wojtek89 napisał(a):
cos nieciekwego sie dzieje mt2 pod pache i dyla :P

I zostawiasz cale wyposarzenie startowe dla "kogos nieciekawego"

Mi nikt nie probowal ukrasc modelu, ale w sumie wiecej latam niz jezdze :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 9:23 am 

Gdzieś czytałem o kradzieży modelu samolotu. Chyba na pl.rec.modelarstwo. Awaryjne lądowanie w większej odległości i modelu nie ma. Sprawcy nie złapano.

Fakt faktem, że czasami strach jeździć modelem, dlatego staram się bawić w towrzystwie innych modelarzy. Niekiedy mam wątpliwości, śledzić model czy pilnować sprzętu. jak jeżdżę z przyjaciółmi to staramy się jednak na torze być jednocześnie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 10:44 am 

Ja kiedyś miałem też taką sytuacje ekstremalną. Kiedyś śmigałęm pod biedronką, a tu nagle trzech żuli wyszło z kanału i chcieli zabawić się moim Spirintem w piłke nożną. Więc dużo się nie zastanawiałem, gaz do dechy i do domu

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:04 am 

Niszczyciele z tych żuli. Ja osobiście (całe szczęście) nie miałem takich przypadków, aczkolwiek nie przejmuję się dziwnym i zawistnym wzrokiem innych ludzi. Bo nie tylko tacy są na tym świecie ale jeszcze są mili i uczciwi. Jak sprzedawałem TT-01 to okazało się, że źle wypełniłem druczek do przekazu pieniężnego na poczcie (przez panią z poczty), ale Pan który kupił model był na tyle uczciwy, że zapłacił przelewem. Bo pirniądze, które wpłacił listonoszowi wróciły do niego. Jak widzać są uczciwi ludzie na tym świecie. Nie miałem nawet zdarzenia, żeby ktoś powiedział "taki wielki chłop a zabawkami się bawi". Większości ludzi podoba się mój model i jak sobie nim śmigam, ale wszyscy jakby byli w zmowie pytają tylko ile trzyma akku i ile kosztuje, a rzadko kiedy czy jest to jakaś konkretna firma, a już nikomu do głowy nie przyjdzie zapytać czy to zabawka ze sklepu czy jakaś lepsza zabawka (model w mniemaniu ludzi). Dodatkowo każdy myśli, że t oczym jeżdżę to samoróbka.

W zeszłym 2005 roku miałem niemiłe zdarzenie, zle nie miałem wtedy przy sobie modelu. Napadło mnie dziesięćiu i chciało sklepać (ponieważ rzekomo "woziłem" się po ich :lol: dzielnicy). Dostałem zasłonięty kilka "strzałów" i zwiałem co sił w nogach. Na szczęście nic mi się nie stało, ale mogło być gorzej. No, ale to już inna historia.

Jeżeli chodzi o wzrost mam 184cm może niezbyt odstraszający, ale na zawistne spojrzenia ludzi zazwyczaj wystarcza. biegać również biegam szybko, ale i model mam lekki w końcu elektryk. :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:19 am 

Wojtek Minda napisał(a):
Wojtek89 napisał(a):
cos nieciekwego sie dzieje mt2 pod pache i dyla :P

I zostawiasz cale wyposarzenie startowe dla "kogos nieciekawego"

Mi nikt nie probowal ukrasc modelu, ale w sumie wiecej latam niz jezdze :wink:

od kiedy jesienny wiatr wywiał mi butelke z paliwem, której do dziś nie znalazłem wszystko trzymam w plecaku na plecach... jakos spokojniej sie jeździ kiedy wszystko spoczywa na moich plecach

Mariusz Wichniarek napisał(a):
Jak sprzedawałem TT-01 to okazało się, że źle wypełniłem druczek do przekazu pieniężnego na poczcie (przez panią z poczty), ale Pan który kupił model był na tyle uczciwy, że zapłacił przelewem. Bo pirniądze, które wpłacił listonoszowi wróciły do niego. Jak widzać są uczciwi ludzie na tym świecie. :P

tu musze się pochwalic, bo miałem taka sama sytuacje jako kupujacy. Od uzytkownika enjoy kupilem szarpanke (za pobraniem) przyszla szarpanka, zaplaciłem (75zł) i poszedłem montować... następnego dnia bach listonosz 75 zł mi wrecza, na poczatku nie widziałem skad sie wzięła kasa, ale po nazwisku na przekazie skojarzylem ze to za szapanke zwrot. napisałem do enjoy o zaistniałej sytuacji nastepnie wysłałem kase przelewem, co na pewno kolega by potwierdził :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 3:06 pm 

Ja sam nigdy nie jezdze zawsze z kims i nigdy mi sie nie zdarzylo zeby ktos chcial mi ukrasc model.A modelik nosze w reklamowce bo w plecaku i tak by sie nie zmiescil :P Wkąńcu T-MAXX.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 5:52 pm 

Jak ja jeżdżę modelem to zawsze ktoś się przyczepi np. Raz taki pijak i się pyta na co to jeździ to mówie że na benzynę a on no to straszbie zdziwiony "bujasz???" to ja powiedziałem że żartuje i że model jest na wodę. Albo przyczepił się jakiś dziadek i chciał swoją fajkę "zasilić 16%" ale się nie udalo :D . Jeszcze poszedłem kiedyś z kolegą posmigać na boisko szkolne i grało tam z 20 osób albo i więcej odpaliliśmy modele wjechaliśmy na boisko i wszyscy się rozeszli na boki i zadawali miliony pytań (ludzie się boją modeli :D ) Autobusem z modelem nigdy nie jechałem jak jadę na tor to tata mnie odwozi

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 6:15 pm 

a ja całe lato śmigam rowerem z modelem w plecaku :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 6:59 pm 

ja czasami mam takie sytuacje ze podchodzą "kolesie" i pytają czy mogą pojeździć, jeden byl tak upierdliwy ze chcial mi pilot z ręki wyrwać ale naszczęście nie bylem sam i poradziliśmy sobie z nim :D Z reguły ludziom sie to podoba ale staram sie nie jeździć w jakiś super publicznych miejscach gdzie jest pełno ludzi. Często padają pytania: sam to zbudowałes? na co to jeździ? ile kosztuje? Najgorsi są dziadkowie co opowiadają swoje historie życiowe jak to sie bawili 50lat temu <lol> Tak to staram sie nie jeździć samemu, wiek i wygląd nie gra wiekszej roli bo w tych czasach dzieciak 13 letni w dresiku z paroma kumplami potrafią zaczepić kilkanaście lat starszego i "policzyć mu zęby"
Mialem taką sytuacje ostatnio: jeździłem na parkingu dość daleko od ludzi i domów i przechadzał sie gość z wózkiem i buczał ze jego dziecko chce spać i ma być cisza <lol> gosc myslal ze jest sam w okolicy i tylko on sie liczy :D olałem go i dalej jeździłem :)

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 7:20 pm 

na mnie kiedyś policje nasłali jak uczyłem się skakać (wiadomo gaz na maks jak przód leci do dołu) ryku było troche. Podeszli policjanci... patrzą, patrzą (z 15 minut chyba) dopiero potem zapytali "czy muszę tak hałasować?" a ja na to: "nie!", zwinąłem manele i poszedłem do domu (koniec paliwa miałem) a chlopcy powiedziałbym zmartwili sie :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 7:33 pm 

Ja to jednego pechowego dnia miałem taką sytuację jeżdżę obok damu i babcia mnie wygania poszła to jeżdżę dalej i jakaś druga no dobrabto idę na drugie podwórko a tam gościu z wóżkiem i małym dzieckiem które spało odpaliłem samochód o jemu strasznie się spodobało i nawet nie widział że dziecko się budzi ale co z tego ja jeżdżę dalej zaraz jakaś babcia wygłosila 5min przemoiwę do nas i poszła gościu się wkurzył zaczął przeklinać a ja jeździłem dalej ale w końcu mi się paliwo skończyło. Mój kolega jeździł obok posterunku policji i policjant wyszedł podszedl do nas i powiedzia że żeby jeździć po ulicy to prawo jazdy trzeba miec :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 7:59 pm 

Hmmm dobre pytanie - jak dla mnie ;) - mam 13 lat więc jak juz cos to w "dyńke" łatwo mi strzelić, ale nie miałem okazji śmigać w miejscu gdzie jest dużo osób. Mi sie nie wydaje żeby było to możliwe ale i tak jak juz gdzies "paradować" z modelem (dłuższa droga) to tylko skrzynki-torby-inne wynalazki - wygodniej :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 8:16 pm 

Keczus_16 napisał(a):
jak juz gdzies "paradować" z modelem (dłuższa droga) to tylko skrzynki-torby-inne wynalazki - wygodniej :P

prawie co tydzień smigam przez calutkie miasto do kolegów, zeby pośmigac i narazie bycza reklamówka jest wystarczajaca :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 25, 2006 10:21 pm 

mi nie skradli ale moj kolega mial taki fajny incydencik:
Jezdzil modelem przed domem i szedl taki lumpowaty gosc (nie byl lumpwem w 100%) i stoi, stoi, stoi. Zaczyna mowic:
Cytuj:
a jedz tam na dol kolego i ja Ci powiem kiedy masz zawrocic

pewnie wzial by ten modelik :P

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 26, 2006 11:38 am 

No Panowie ja miałem jeszcze taki śmieszny incydent: Jeżdżę sobie na parkingu carrefoura, po chwili wpada ochroniaż i sapie, żebym stąd poszedł- olałem go. Jeżdżę dalej, ale akus padł (to poszedłem naładować), wracam jeżdżę i przychodzi drugi i sapie, że jak się stąd nie zabiorę to będzie musiał policję wezwać- olałem go. Jeżdżę dalej, a tu dwóch tajniaków podchodzi :shock: . Zdziwiłem się, a oni do mnie masz "prawo jazdy"? Potem tak na serio powiedzieli, że mam nie jeździć gdyż może to przeszkadzać kierowcom (zagapią się i bach). Ja na to, ale Panie policjancie przecież nie jeżdzę po ulicy a tutaj kierowcy nie jeżdżą szybciej niż 30 km/h. On na to dobra chłopcy (bo ja raczej też sam nie wychodzę z modelem) to bynajmniej teraz stąd idźcie, żeby nie było, że nieskutecznie interweniujemy. To ja dobra to idziemy, a później i tak wracaliśmy i już się nie rzucali. :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona