Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pt lis 16, 2018 5:21 am

Teraz jest Pt lis 16, 2018 5:21 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 4:57 pm 
Offline
-=ADA$=-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 20, 2003 7:51 am
Posty: 3467
Lokalizacja: Bielsko-Biała/ Kraków
a jaki masz aerograf?? jakies prace?? a widziales juz ta strone?? http://www.radiocontrolzone.com/forums/ ... orumid=222 calkiem niezle prace!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 5:08 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn wrz 01, 2003 2:01 pm
Posty: 575
Poza swoimi karoseriami i kawalkiem sciany nic nigdy nie pomalowalem i raczej nie pomaluje. Niestety jesli chodzi o uzdolnienia artystyczne to nigdy nie bede asiorem.
Mam polski aerograf "z Łukowa". Zainteresowani na pewno wiedza o jaki chodzi. Napedzam go sprezarka wyjeta z lodowki.

_________________
Pozdrawiam

Tomek Massalski


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 5:09 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N sie 31, 2003 7:59 pm
Posty: 1452
Lokalizacja: Warszawa
co do wypalania... malowałem spojler zwyklym lakierem samochodowym, a potem do pieca na 60 C... żadna siła potem nie mogła go zarysować ani lakier nie chciał odpaść... pomalowałem go specjalnie na próbę... wszystkie przeszedł pomyslnie... tylko to nie był taki lakier, który końcowo kładize isę blachę tylko któryś z podkładów (przynajmniej tak mi tłumaczyli) ale kolorek wyszedł pierwsza klasa... i jak juz mówiłem trzymał się swietnie bez zmatowienia...

a co do tych przykładów... to oczywiste że na jasnych kolorach różnica będzie prawie niezauważalna ale co z ciemniejszymi??

_________________
hpi pro4, asso tc3 ft, trooper sc
pozdrawiam
Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 6:36 pm 
Offline
Raflee
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 19, 2003 9:45 pm
Posty: 3693
Lokalizacja: Z daleka- Mielec Auto: 4 do sprzedania - priv :)
A na ile wsadziles to do pieca?


Tmassals - a jak sie uczyles malowac? bo ja tak mysle zeby sprobowac cos robic areografem, ale boje sie tak odrazu do budy dospasc, zeby czegos nie zepsuc... :?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 9:00 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 27, 2003 2:01 pm
Posty: 2330
Lokalizacja: ------->Warszawa<------- Auto: Tamiya TA04Pro
No to wejź pierwszy lepszy kawałek drewna albo nic nie wartego plastiku (ehh żeby nie ban to bym dosadniej to określił :D) i se pomaluj. A i jeszcze taka sprawa że u mnie jest modelarski z aerografem i widzałem puszki ze sprężonym powietrzem do nich które można powtórnie napełniać.

_________________
Olgierd Krupiński - Tamiya TA04 Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 13, 2004 9:37 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N sie 31, 2003 7:59 pm
Posty: 1452
Lokalizacja: Warszawa
jesli choidzi ci o to czy nie zdeformował się lexan pod wpływem ciepła to mowię ze nie... a w piecu był tyle na ile wymagał teog lakier... dokładnie nie wiem...

_________________
hpi pro4, asso tc3 ft, trooper sc
pozdrawiam
Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 14, 2004 5:53 pm 
Offline
-=ADA$=-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 20, 2003 7:51 am
Posty: 3467
Lokalizacja: Bielsko-Biała/ Kraków
myslalem zeby wlasnie na butelce od wewnatrz, albo szybie z plexi, a chcialem zrobic kompresor z lodowki tylko nie moge nigdzie sprezarki dostac :(:( aerograf tez chcialem kupic, wtedy najpierw sie troche pomaluje butelki,a pozniej budy, a uzywasz masek??


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 14, 2004 7:00 pm 
Offline
Raflee
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 19, 2003 9:45 pm
Posty: 3693
Lokalizacja: Z daleka- Mielec Auto: 4 do sprzedania - priv :)
ja kompresor chcialem zrobic z detki od samochdu, wkoncu jak sie to napompuje to tez troche powetrza wejdzie :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 15, 2004 12:37 pm 
Offline
-=ADA$=-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 20, 2003 7:51 am
Posty: 3467
Lokalizacja: Bielsko-Biała/ Kraków
dobry pomysl, ale jak cos to detka z traktora :D:D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 15, 2004 8:53 pm 
Offline
!!-kYOsho puRe teN-!!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lis 17, 2003 11:49 am
Posty: 976
co do kompresoru...moj genialny ojciec zalatwil stara lodowke i wyjal agregat ktory moze sluzyc do pompowania opon w np. rowerze czy do aerografu...ja mam fajnego plastyka w szkole i gadalem z nim o tym i to wcale nie jest latwe...jesli chcecie to polecam specjaliste :wink:

_________________
Post ten napisałem, aby nabić licznik.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 15, 2004 9:11 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 27, 2003 2:01 pm
Posty: 2330
Lokalizacja: ------->Warszawa<------- Auto: Tamiya TA04Pro
-=ADA$=- napisał(a):
dobry pomysl, ale jak cos to detka z traktora :D:D


A no właśnie kolega ADA$ mnie oświecił że można uzyć traktorka żeby wytworzył ciśnienie ale to pomysł dla tych którzy będą na wsi i zaczną malować on air :D (jak by co to chodzi mi malowanie na podwórku a nie na żywo :D ) Jak wpadne na kolejny gienialny pomysł to powiem

_________________
Olgierd Krupiński - Tamiya TA04 Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 15, 2004 9:15 pm 
Offline
Raflee
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 19, 2003 9:45 pm
Posty: 3693
Lokalizacja: Z daleka- Mielec Auto: 4 do sprzedania - priv :)
-=ADA$=- napisał(a):
dobry pomysl, ale jak cos to detka z traktora :D:D



Jak sie dobrze napompuje detke od Malczaka, albo Poldka to tez bedzie :) a do areografu spokojnie powinno starczyc, przciez to nie jest pisatolet do malowania ,zeby sprezkarke 200l trzeba :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 16, 2004 2:01 pm 
Offline
-=ADA$=-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 20, 2003 7:51 am
Posty: 3467
Lokalizacja: Bielsko-Biała/ Kraków
z tego co wiem to musi dawac okolo 6-8 atmosfer najlepiej ( tak mi powiedzial facet w modelarskim) a on maluje zwykle modele


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 16, 2004 6:00 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn wrz 01, 2003 2:01 pm
Posty: 575
Jak sie poszpera w internenecie to mozna doczytac sie cisnienia potrzebnego do aerografu. Wiekszosc rekomedacji zawiera sie w przedziale 1-2 atm. Z rzadka pojawiaja sie propozycje rozszerzajace ten zakres do 0,5-3 atm.

_________________
Pozdrawiam

Tomek Massalski


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 16, 2004 6:19 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sie 27, 2003 2:01 pm
Posty: 2330
Lokalizacja: ------->Warszawa<------- Auto: Tamiya TA04Pro
Z tego wychodzi że aerograf ma takie same ciśnienie jak używa się do pompowania kół w rowerze czyli równie dobrze można użyć kompresora na stacji np. Neste czy innej

_________________
Olgierd Krupiński - Tamiya TA04 Pro


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Teraz jest Pt lis 16, 2018 5:21 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL