Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn sie 17, 2026 11:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 19, 2005 11:11 pm 

NIE prawda ze nikt nie wie bardzo duzo modelarzy uzywa tej wlasnie metody (olej rycynowy) swietnie zatrzymuje zabrudzenia i wogle tam lata , plywa , gada itp :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 21, 2005 12:35 pm 

witam, wszystkich, forumowiczów, jeśli będa jakieś blędy w pisowni przepraszam,

Od roku czasu , na rynek polski wprowadamy model CARSON ATTACK1/6 BUGGY, na początku- nie wielki zainteresowanie, natomiast teraz jest juz calkiem , calkiem, na prośbę Xylo chcialem wkręcić się do rozmowy,

Model jest świetny, przede wszystkim wytrzymaly, co do serwa, bo wczesniej czytalem posty, standardowe servo carsona HP 11094, nie od razu trzeba zmieniać na inne, do tej pory nie zdażylo mi się ,( a sprawdzalem ten model w rożnych warunkach), i klienci również nie wnosili reklamacji na tą część, faktycznie, czasem może się trafić wada fabryczna ( raz bylo uszkodzone to servo , ) zdażaja się wyjatki

Fabryka przygotowala, dość mocny sprzęcik , na początek wystarczy

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 21, 2005 2:54 pm 

Juz wiem o co chodzilo z tym zazucaniem... :wink: Wiesz na takich wykladzino a obok kafelki czy cos w tym stylu to moze zazucac ale nie widzialem aby dzialo sie to na jakis torach off-roadow lub na jakims off-road free raidzie

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 22, 2005 11:54 am 

BRONEK napisał(a):
Juz wiem o co chodzilo z tym zazucaniem... :wink: Wiesz na takich wykladzino a obok kafelki czy cos w tym stylu to moze zazucac ale nie widzialem aby dzialo sie to na jakis torach off-roadow lub na jakims off-road free raidzie

witaj, kolego,

kupiles juz model ? ten w skali 1/6?
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 22, 2005 6:26 pm 

Tak mam go w domu :D Dzisiaj jeszcze powinienem pare fotek zazucic :P Co do Xylo to masz racje moze nimi zazucac ale moze i nie :) Jednak dokladne sprawozdanie zdam dopiero w przyszlym tygodniu(odrazu moze jakis filmik :) )

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 22, 2005 8:23 pm 
-=ADA$=-

benzyniak to nie jest (juz) ale zostal w pewnej czesci oparty na podwoziu takowego, dlatego pomyslalem ze moze Was zaciekawic
http://forums.radiocontrolzone.com/show ... p?t=189814

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 22, 2005 9:34 pm 

OMG!!!Spojzcie na obroty :) Widzialem ten model na jakies angielskiej stronie.Masakra jestem ciekaw osiagow tego autka :D Ale tak jak jedna osoba napisala co z przyspieszeniem bo przeciez silniki turbinowe nie nabieraja chyba tak szybko obrotow jak inne silniki i wydaje mi sie ze on ma moc jak przyslowiowo sie rozbuja :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 23, 2005 9:16 am 

ciekawy, ciekawy, zastanawiam się nad kosztami budowy takiego modelu,
..........może kiedyś byśmy cos takiego zlożyli???? no, no

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 23, 2005 4:36 pm 

Co sadzicie o oleju do silnika Motul 800 2t racing a jesli znacie lepszy to piszcie tez :) (jakby co jako benzyny bede uzywal shell v-power racing 99+)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 1:55 am 

Witam
Wyglada na to ze Madickie jest jedyna narazie tu osoba ktora prowadzila wlasnorecznie modele 1:6. Zracam sie zatem do was o zadawanie pytan, a ciebie Madickie o pisanie jak najwiecej o wrazeniach i ewentualne sprostowanie naszych wczesniejszych wypowiedzi. Napisz na co trzeba uwazac, jak obchodzic sie z modelem, jak faktycznie wyglada jego zachowanie na drodze, osiagi, sterowanie, codzienne uzytkowanie, konserwacja na dluzszy okres, przeglady, wszystko co wiesz dla nas bedzie skarbnica wiedzy. Zapraszam goraco do dyskusji a Madickiemu nie dajcie spokojnie sobie pisac po dwa zdania. Jakos zachecmy go do pisania bo to nasza nadzieja na informacje i w przyszlosci unikniecie klopotow z modelami. Bronek stal sie szczesliwym posiadaczem piekielnie szybkiego FG Monster Buggy. Wszyscy pograzamy sie w nieopisanej zazdrosci :-) i apelujemy do niego zeby na goraco pisal wszystko o eksploatacji modelu. Z tego co wiem jeszcze modelu nie odpalil bo czeka na sformatowanie akusow ale niebawem napewno zacznie jezdzic i niech nie zapomina o kolegach z forum. Ja mam nadzieje, ze tez za kilka dni bede mial u siebie Carsona Attack i obiecuje tez tu pisac w przerwach miedzy tankowaniem
:-) Kto nastepny kupi model???????

Pozdrawiam i do miłego........

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 9:05 am 

witam,
w odpowiedzi na pytanie dot. modeli w skali 1/6 np. carsona attack buggy, to mogę śmialo napisać ,że model jest wyjątkowo wytrzymaly, opisze teraz pewna sytuację, pamietam,że raz pojechaliśmy nim pojeżdzić na otwartej przestrzeni, typu stadion, nawierzchnia pokryta blotkiem :D , zasuwal, prawie na full, obrotach, i chcialem szybko skręcić, co spowodowalo koziolkowanie modelu, ale skończylo się na tym ,że spadl na 4 lapy, i pojechal dalej...,.
Po zabawie jak go zobaczyliśmy , to byl caly w blocie, syf totalny, i nie pozostalo nam nic innego jak tylko użyć do czyszczenia wody pod ciśnieniem, np. karcher, !! , i znów byl jak nowy, woda pod ciśnieniem, mu nie zaszkodzila, nie polecam takiego czyszczenia, modeli nitro!!,
Nasz Attack, po wyschnieciu nadawal sie do jazdy,

Z racji tego ,że jest to model 2wd, z napędem na tyl, trzeba, nauczyć się go prowadzić, jeżli mamy zamiar jeżdzić nim po równym terenie, to prowadzenie jest latwe, nie wymaga jakiegoś specjalnego doświadczenia, kiedyś bączka zakręcilem takiego, że mi opona spadla, świadczy to o tym, na bruku, na parkingu, nie jesteś w stanie wykożystać należycie mocy tego silnika ( 23 ccm), ,

Najleprze wykorzystanie jego mocy , i przy tym świetna zabawa, jest na szutrze, z lekko pagórkowatą nawierzchnia, jeśli ktoś mysli o skokach, trzeba , zacząć od malych nie równości i po prostu się na uczyć, nie polecam skoków na glęboką wodę

:!: Bardzo ważną rzeczą jest aby dokupić zabezpieczenie, przed utrata zasięgu, nam zdarzylo się że wylecial poza zasięg, i z prawie pelną prędkośćia próbowal nam zwiać, ja pobieglem szybko za nim i udalo mi się go uspokoić, to bylo nasz szczęście , ale radzę nie ryzykować.

Konsrewacja.

Po udanej jeżdzie, model należy dokladnie umyć i wyczyścić, my zalecamy dokladne czyszczenie i smarowanie zębatek napędowych,
oraz sprawdżcie czy śruby silnika sa dokręcone, bo w przeciwnym wypadku,-- a byla taka sytuacje,że uderzyl w przeszkode i silnik sie przesunal i zęby się posypaly, --- katastrofa.!!

Budawa modelu nie jest skomplikowana, i mysle,ze nie przyniesie więkrzych problemow z exploatacją ,
w razie jakis pytań piszcie , jak będziemy umieli to wam pomożemy,
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 12:19 pm 

Co do oleju dowiedzialem sie ze to moze byc byle jaki do dwusuwow czyli najlepiej kupic jak najlepszy do tego rodzaju silnika i to wszystko.Monster-beetle nie monster buggy :) Co do urzadzenia fail safe to mam akurat zamiar kupic w najblizszym tygodniu.Madickie zabezpieczyles czyms elektronike w baloniki wlozyles albo cos w tym stylu?? A silnik to tak odpalasz ze na poczatku otwierasz ten kranik tak jakby wiesz to choke potem dusisz ta pomke az paliwo sie uzbiera(primer) w niej.Potem odplasz po czym po paru sek gasisz (ignition switch) zamykasz kranik(choke) i znowu to samo tylko ze juz bez gaszenia i jezdzisz?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 3:07 pm 

ja robie, tak : odkręcam ten kranik, pompuje paliwo, aż oczko się napelni, następnie, odpalam, jak zaskoczy to zaczynam jeżdzić, jak sie rozgrzeje , to potem do maxa..... W Carsonie, jest takie opakowanie plastikowe na alektronike, pudeleczko jest szczelne, i woda sie tam nie dostaje, a co u ciebie Bronek, tego nie ma?,

Powiedz dotarleś juz silnik?

Co do oleju, to mówię, najleprzy jest olej STIHLA, TAKI CZERWONY, 100ML KOSZTUJE CHYBA 4 ZL,

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 3:41 pm 

Nie mam ani oslonki na zebatki ani na elektronike :cry: Ale cos sie wlasno recznie wykombinuje poki co.Nie dotarlem jeszcze bo nie mam skompletowanego sprzetu(juz zalatwione ale jeszcze kwestia paru dni) do tego oddaje budee do malowania jeszcze.Wydaje mi sie ze model do odpalenia gotowy bedzie jakos pon-wt a buda to chyba pozniej bedzie ale przeciez bez mozna tez jezdzic:)A z olejem tak zrobie ze po prostu pojade do sklepu z motorami i kupie jakis najlepszy do dwusuwow i tyle.Co do mieszanki to w czasie dotarcia czyli pierwsze dwa baki mam zamiar wyjezdzic na 25:1 a potem przesiasc sie na 35:1 ewentualnie 30:1 :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 4:16 pm 

wlasnie Madickie jesli mozesz to napisz na jakiej ty jezdzisz mieszance oleju z paliwem bo do konca nie mamy pewnosci czy to jest tak ze na dotarciu stosuje sie 1:25 a pozniej mozna stopniowo przechodzic na mniejsza ilosc oleju az do 1:40??????????poza tym jaki jest dobry olej do tych silnikow dostepny w Polsce? slyszalem ze dobre sa oleje stosowane do kosiarek spalinowych, ja mam w piwnicy mixol do dwusuwow i nie wiem czy tez sie nadaje czy lepiej inny kupic? napisz tez cos o tym docieraniu silnika, z tego co wyczytalismy to trzeba na nowym silniku zrobic tak zeby zanim silnik zapali dostalo sie do niego troche paliwa z olejem, tak zeby nie odpalac na suchym silniku, do czego jest taki kranik na silniku? czy to jest kranik zamykajacy doplyw paliwa czy moze ssanie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona