Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn sie 17, 2026 12:52 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 5:49 pm 
-=ADA$=-

bez obrazy, ale dla 5 osob nie robi sie osobnego dzialu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 5:54 pm 

Wiesz jak zaczynalem przygode z modelarstwem to nawet o tym nie wiedzialem(tzn ze sa takie modele jak benyzniaki) a to przez to ze nie bylo takowej informacji na forum a jesli gdzies byla to w jakism dziale typu forum(czy tez innych polskich serwisach poniewaz dopiero potem zaczalem przygladac sie bardziej naszym sasiadom za oceanu i nie tylko) ogolne i zapewne gdybym dowiedzial sie o tym wczesniej kupilbym odrazu benyzniaka.I tak moze byc z innymi osobami tylko trzeba im wogle takie cos pokazać.A co sie stanie jak po prostu to forum z benzyniakami nie bedzie az tak aktywne jak inne...nic?A wracajac do popularnosci benzyniakow to powoli sie ten temat rozdkreca tzn coraz wiecej ludzi zakupuje tak owe modele.Trzeba dac szanse modela tej klasy(chodzi o skale silnik itp).

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 6:55 pm 

dział narazie wisi w powietrzu, Pan Marek Kusiakiewicz chyba jest obecnie mocno zajęty i nie ma czasu sie tym zajac albo chociaz ustosunkowac, mysle jednak, ze to jest tylko kwestia czasu, ADAS czy to jest dla pieciu osob to trzeba by sprawdzic w liczniku odwiedzin tego dzialu z podzialem na osoby odwiedzajace, mysle, ze jednak to bedzie duzo wiecej niz piec osob a jesli dzial znalazl by swoje stale miejsce napewno sporo wzroslo by zainteresowanie, do tego twoje myslenie jest troche takie - ze nie warto czegos robic jesli to nie sluzy milionom ludzi tylko malej spolecznosci, nic nie kosztuje zrobienie dzialu dla mniejszej liczby osob jesli ciagle jest to modelarstwo a poza tym moze wlasnie przez takie myslenie jak twoje modele benzynowe wciaz stanowia margines modelarstwa w tym kraju, jakos w innych krajach ciesza sie duzo wiekszym zainteresowaniem bo moze nikt tam w ten sposob nie skazuje nas na banicje, chociazby Czesi i Slowacy maja bardzo spopularyzowana ta skale a nas na to nie stac? moze wlasnie trzeba zmienic myslenie i dac nam mowic a nie ciagle sluchac opowiesci na temat tych modeli ludzi ktorzy nic o nich nie wiedza tylko sieja domysly i zabobony, nitrometanowcy nie bojcie sie tak bardzo prawdy o modelach 1:6, kazdy ma prawo sam wybrac co go interesuje ale jak ma wybrac skoro jestesmy zdominowani przez skale nitro, ludzie sie wlasnie boja skali 1:6 przez to, ze jest malo spopularyzowana, to jest błędne koło gdyby sie nie bali to i popularnosc by rosla, wazna jest tez prawdziwa wiedza o tych modelach a nie domysly i dlatego koniecznie powinien ten dzial powstac zeby przyszlym adeptom przyblizyc temat, kiedys wiele lat temu pewnie tak samo ktos gadal o pisaniu na temat modeli nitro, - aaa kto sie w to bawi to drogie i wogole beznadziejne wystarcza nam modele z kartonu z małego modelarza i gdyby wszyscy tak mysleli to nadal moglibysmy tylko wycinac modele z papieru, zawsze sa jakies poczatki i zawsze sa one trudne ale to nie znaczy, ze mamy sie poddac takiemu wstecznemu mysleniu, ADAS przemysl to dobrze jeszcze bo kiedys pewien twardogłowy komunista nawoływał do tego zeby nie sprowadzac ze zgniłego zachodu do Polski cytryn bo nasza rodzima kapusta kiszona ma tyle samo witaminy C, ale ktos nieopatrznie odezwał sie z sali - no dobrze towarzyszu tylko jak to ja mam sobie kapusty kiszonej napchac do cherbaty? i ty widzisz własnie jestes zwolennikiem tego, ze wszystkim ma wystarczyc tylko kapusta kiszona bo tobie wystarcza a jak ktos chce cytryne to niech spada na drzewo, tamte czasy i tamto myslenie powinnismy chyba juz zapomniec i do niego nie wracac

pozdrawiam - Xylo

PS: kazdy z was moze chyba ruszyc głowa i tez napisac kilka zdan do Pana Marka Kusiakiewicza, jesli dostanie tych e-maili sporo to zwroci na ten problem uwage, czy ja sam tu jestem? pamietajcie....

"krople drążą skałę jeśli jest ich odpowiednio dużo"

Ostatnio edytowano Pt mar 11, 2005 7:28 pm przez Xylo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 7:26 pm 

Zgadzam się z Xylo w 100% uważnie śledzę akurat ten dział bo mnie te wszystkie wasze opisy (zwłaszcza Xylo, Ada$'a i Bronka) bardzo zafascynowały, a że sam miałem trochę do czynienia z silnikami dwusuwowymi (wprawdzie w motocyklach ale zawsze to schemat budowy i zasad działania silnika taki sam) to myślę że w przyszłości może przydać się moje skromne doświadczenie. Ja też miałem zamiar kupić benzyniaka ale funduszę nie pozwalają więc postawiłem na Nitro - jak mnie bardzo zdenerwuje (pierwszy spaliniak) to sprzedam i elektryka i nitro, trochę dołoże i na pewno w przyszłości kupię benzyniaka (może nie tak dalekiej przyszłości).

PS: BRONEK - co z filmikami twojego nowego sprzęta :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 7:44 pm 

Mysle ze beda z buda juz a to nie dlatego aby ladnie wygladalo tylko dlatego ze pewna mila osoba mi go wyreguluje pozadnie :D a troche grzebalem z regulacja i wiem ze naprawde jak sie dobrze wyreguluje mozna zmienic silnik nie do poznania.Czyli jakos we wtorek albo srode.No , no Xylo to zes ladnie napisal :P Wszystko spox tylko nie e-maile to nie tvn turbo :D Mysle ze Marek znajdzie chwile aby nad tym na spokojnie pomyslec a jak wiadomo im szybciej tym lepiej :D

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 8:53 pm 

wyslalem fotki mojego carsonka do galerii, serdecznie zapraszam do ogladania, mamy 2181 wyswietlen naszego forum benzyniaki i ponad 120 odpowiedzi, ADAS myslisz ze w piec osob wyswietlilismy ten temat ponad 2000 razy? naprawde tak myslisz? jesli sie mylisz to oznacza ze jest nami zainteresowanie i napewno bedzie roslo
mialem problem ze swiecami, okazuje sie ze model jak przychodzi nowy z fabryki to ma ustawienia bogatej mieszanki na dotarcie i po przejechaniu dwoch bakow trzeba te ustawienia zmienic na te z instrukcji, ja tego nie zrobilem i na swiecy zrobil mi sie nagar z niedopalonego oleju, w wyniku tego swieca przestala iskrzyc a model nie zapalal, doszedlem do tego po kilku dniach, wyczyscilem swiece papierkiem sciernym a pozniej w benzynce ekstrakcyjnej i znow pali i smiga jak szalony Kazio, dzis zaoralem stadion w Zwoleniu razem z kolega ktory prowadzi Revo, bylo swietnie i musze wam powiedziec ze Carson mimo napedu na tyl i sniegu wszedzie, bral Revo bez problemow, boje sie myslec co by bylo gdyby tam zamiast sniegu byl suchy asfalt, biedne Revo :-) ale nie jest tak zle Revo tez niezle smiga tylko czasem gasnie, szybko wypala bak, daje zapach spalonych ziemniakow, brzeczy jak pszczołka i jest jakies takie malutkie, ja nadal uwazam ze kupilem swietny, najlepszy model i jestem bardzo zadowolony, nie zamienie go dlugo na nic innego, to jest wlasnie to czego szukalem, zero problemow i sama radocha

pozdrowka i do nastepnego posta - Xylo

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 9:35 pm 

Xylo napisał(a):
wyslalem fotki mojego carsonka do galerii, serdecznie zapraszam do ogladania, mamy 2181 wyswietlen naszego forum benzyniaki i ponad 120 odpowiedzi, ADAS myslisz ze w piec osob wyswietlilismy ten temat ponad 2000 razy?

pamietaj tez ze duzo ludzi zaglada tu anonimowo i wielu userow zaglada po to do watku aby tylko sie zaznaczyl jako przeczytany.....

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 11:50 pm 
-=ADA$=-

nie jest to moj bezmyslny sprzeciw, ale juz i tak powstalo ostatnio duzo nowych dzialow, wystarczy spojrzec np tuning stylistyczny, drifting, zawodnicze spalinowe i kilka innych, gdzie malo kto pisze pomimo ze posiadaczy jest wielu.

Bronek piszesz ze malo jest informacji, podajcie opisy tych waszych samochodow, to na pewno bedzie to wiecej informacji, i to przydatnych, bo od uzytkownikow, a nie od sponsorowanych redaktorow gazet (mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi)

A co do faktu ze jest ponad 2000 odwiedzin, wiele i to naprawde wiele sami z tego mozecie sobie przypisac, 4 osoby piszace tutaj, a inni widzac ze dyskusja sie rozwija z ciekawosci chce poznac dlaczego. Nie mozna dopisywac do tego roznych teorii ze jest znacznie wiecej posiadaczy 1/5 tylko ze sie ukrywaja, narazie jest ich malo, nie da sie ukryc, mozliwe ze wzrosnie liczba, albo nie mozna tego zagwarantowac, bo coz mozna?

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 12:48 pm 

TAAAK w końcu sie doczekałem i mam benzyniaka pierwsze moje słowo zaskoczenia to było "k...a" okresliłem nim wszelaki stan. Dostałem go z resztką paliwa wiec musiałem wychechłac (wyjeździć) meczyłem się z pół godziny zanim zaczął prychać. No cóż po prostu szok i nowa jakość. Hmm pytanie jak się zabezpieczacie przed zapachem paliwa w pomieszczeniu (duże 120 l worki na śmieci) i szczelne opakowanie samego modelu.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 10:46 pm 

mineło kilka dni i pisze znow bo doswiadczen wciąż przybywa, ostatnio jezdzilem na asfalcie no i zajeździlem sobie tylne oponki, tzn. zrobily sie slicki, tak mysle, ze chyba zamienie przod na tyl i zrobie sobie komplet slickow a dokupie nowy komplet kol tylko w teren, niestety szybko mozna zerwac bieznik, model jest mordercą opon, nieustannie mieli kolami nawet na suchym asfalcie, narazie nie znalazlem miejsca na zadnym parkingu zeby go tak do konca rozpedzic a przed marketami mamy duze parkingi, moze jak pogoda sie polepszy to na M1 dam mu w gaz na maxa bo narazie mialem za malo miejsca przez topniejący snieg, w terenie bylem dzis i zaoralem pole, model byl caly w blocie, poprostu masakra, wsadzilem go do wanny i zapchalem sobie rury, skonczylo sie na rozkrecaniu rur po wanną zeby odetkac ta ilosc błota, nic sie nie dzieje model zapala od drugiego szarpniecia zawsze, nie gasnie i smiga okolo godziny na baku bo nie da sie jezdzic ciagle z max. predkoscia, czasem sie zatrzymuje wiec te 45min w instrukcji to jest minimum jakie on jezdzi, w rzeczywistosci jezdzi jeszcze dluzej, poprostu jazda jazda i jazda bez konca, serwa, odbiornik i akusy powsadzalem w balony wiec woda mi nie straszna, po jezdzie wkładam model do wanny i myje go prysznicem, schnie i jest gotowy do walki na nastepny dzien, załozylem filtr stozkowy do niego, narazie nie odczulem roznicy bo musze mu dodac troche mieszanki na wysokich obrotach, ze wzgledu na wieksza ilosc powietrza nie ssie tyle paliwa i na wysokich rejestrach sie dusil troche, mysle ze 1/4 obrotu srobki H zalatwi problem ale juz mi sie nie chcialo tego robic bo i tak raczej nie wykorzystuje pelnej mocy a model caly byl w blocie, jak pojade na asfalt to go sobie ustawie, koncze - zadnych problemow sama frajda z jazdy, leje wache i smigam bez konca i o to chodzilo :-)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 11:20 pm 

Hmm jest tak jak piszesz po prostu nie da sie ruszyć bez "chlasta" jak juz ruszy to trzeba wychylwnie kół zrobić na minimum aby nie wykrecił zgrabnego bona :). Skreca jak 1:10 prawie w miejscu wow impresiwe . Przypomina Amerykańskiego muscle cara dół mocy potem power taki ze tyłeczek zgrabnie próbuje zakręcić.:) to jest to.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 9:33 pm 

dzisiaj spotkalem sie w Warszawie z Han-em i razem odpalilismy nasze carsony na Siekierkach, bylo sporo smigania po dolach i trawie az w pewnym momencie wypiela mi sie jedna zembatka, niby nic wielkiego ale zeby ja zalozyc trzeba sporo modelu rozebrac i w koncu dalismy sobie spokoj, jezdzilismy i tak dlugo przemarzajac do szpiku kosci, odwiedzilismy tez troche sklepow i znalezlismy sklep na Bitwy warszawskiej w ktorym mozna dokupic co sie chce do modelu, tuning wydechy, hamulce na przod tarczowe kola i wszystko inne, poza tym poznalismy sie i napewno jeszcze niebawem sie spotkamy, narodzi sie moze tradycja spotkan modelarzy skali 1:6, TAK TRZYMAC!!!

pozdrowka dla Han-a :-)

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 9:41 pm 

Istotnie było fajnie ale czuje się niedosyt :). Dobrze będzie:) bo dlaczego nie miałoby tak być. podejrzewam że za 2 tyg . znowu sie spotkamy:). Było Spoks ziom wrzuć fotki i filmiki.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 9:52 pm 

Jestesmy chetni na filniki :)

Mam go i pcham go :P

PostNapisane: Pn mar 21, 2005 12:42 am 

Hmm model ten jest jak abrams z silnikem o duużo większej mocy jest ciężki dosyć stabilny o kręci niezłe bączki przy wywróceniu :>, jest śmiercionośny dla modeli mnieszych niż on sam. Servis żaden wkładasz pod wode osuszasz lejesz WD 40. Zadziwia mocą i szybkością z uwagi na swój napęd nie bardzo wybacza błędy przy ostrych kontrach. Ruszenie bez zewania przyczepności jest mozliwe przy szybkim starcie na betonie odwdzięczy sie zdartymi gumami i czarnym śladem opon. Z uwagi na duży bierznik nie lubi nagłych zwrotów przy duzej prędkości na trawie piekny daszek w 80 % zakończony na kołach. Legendarne zużycie paliwa na 1 pełnym baku grubo 1,5 - 2 h, nie bawcie się w jazde ekonomiczna bo szlag z nudów może człowieka trafić. Grzanie brak, może (minimalne).

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona