Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 11:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So paź 09, 2004 9:30 pm 

Witam !

Dzisiaj rano jeszcze można było zamawiać części jak i zestawy HPI bezposrednio do nas do kraju !

Restrykcja dotyczyła tylko Wielkiej Brytannni i Irlandii !

W tej chwili na liście figurują wszystkei karaje Europy w tym i Polska !
Oznacza to koniec bezposrednich zakupów częsci, modeli HPI w TH !!!!

Dla przykładu link do wstecznego do Savage'a !
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXDSD1&P=K

Czyżby robota HPI Europe - za mało części się sprzedawało w Europie ?????

A może rychła zapowiedź uruchomienia HPI Polska ????
Tam sugerowane ceny detaliczne maja być baaaaaardzo ciekawe wg ich cennika !!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 10, 2004 1:14 am 

Na TH jestem od dawna i zagladam tam bardzo czesto... Ostatnio pojawil sie napis, ze nie beda wysylac do Anglii oraz Irlandii. Poczatkowo nie bylem pewien w czym jest problem! Dzis jednak robiac zamowienie kolejnych czesci zobaczylem o zgrozo, ze zamowic sie nie da!!!! Polska jest na liscie krajow objetych "embargiem"!!!! Paranoja istna! Jestem w pelni przekonany, ze to jest "robota" HPI EUROPE! Jednak nie sadze aby takie praktyki byly dobrze przyjmowe przez klientow! To jest ograniczanie mozliwosci zakupow. Zyjemy w XXI wieku a dzieja sie rzeczy jak przed wiekami gdzie mozna bylo ograniczac handel miedzy krajami kiedy jakiemus slabo szlo... To nawet wtedy nie bylo to robione w interesie jednego kupca a jesli juz to w interesie calego kraju! Teraz chodzi tylko i wylacznie o interes HPI! Boja sie o swoje tylki i dlatego musieli podpisac umowe z TH o zakazie sprzedazy ich produktow na terenie Europy! Ciekawe tylko czy HPI bedzie w stanie zaoferowac odpowiednie ceny abysmy nie musieli placic za czesci do naszych modeli jakichs astronomicznych sum! Jednak ja nie dam sie traktowac jak maly chlopiec, ktoremu dobry wujek odcial dostep do cukierkow! Cale szczescie mam alternatywne rozwiazanie i nadal bede dla siebie zamawial czesci z TH bo nie sadze aby HPI Europe czy HPI Polska (nie sadze aby powstalo HPI POLSKA jesli juz to jakis malo znaczacy dealer) moglo zaoferowac ceny przebijajace TH! NADCHODZI zniewolenie... PARANOJA... XXI wiek a firmy uciekaja do takich rozwiazan... doprawdy smieszne... Nie potrafia sami ciagnac swojej sprzedazy to ograniczaja innych. SMUTNE!!!

Tytuł:
PostNapisane: N paź 10, 2004 2:00 pm 
Raflee

Powiem tak: buhehehe, fajny cyrk... :lol:

PS. Promain, i co Ty teraz bedziesz zamawail :D?

Tytuł:
PostNapisane: N paź 10, 2004 6:56 pm 

Raflee napisał(a):

Raflee - ja dam sobie rade bo nie musze tego ciagnac bezposrednio z HPI... Jest Ziggyy oraz wiele innych osob, ktore chetnie pomoga tak wiec luzik...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 10, 2004 11:59 pm 

promian napisał(a):
Raflee napisał(a):

Raflee - ja dam sobie rade bo nie musze tego ciagnac bezposrednio z HPI... Jest Ziggyy oraz wiele innych osob, ktore chetnie pomoga tak wiec luzik...

Chetnie pomoga? :lol:
Ale niestety ta pomoc kosztuje :(
I twoj zarobek Promianku nie bedzie juz tak astronomiczny :!: :!: :!:

Aaa nie zapomnij ze konkurencja nie spi :)

Ostatnio edytowano Pn paź 11, 2004 10:50 am przez Jola Piotrowska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 8:31 am 

haha... astronomiczny? kiedy niby taki byl?

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 8:42 am 

ZaWSZE . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 9:48 am 

promian napisał(a):
haha... astronomiczny? kiedy niby taki byl?

Promian przytocze twoje slowa z 18 wrzesnia :)

" heheh )) - te najlepsze czasy juz niestety sie skonczyly ale i teraz czasem sprzeda sie Savaga za 2500 a jedno Revo poszlo mi za 2800 nawet. Moj rekord to seryjny Savage, ktorego sprzedalem bez elektroniki za 2800... to juz byla abstrakcja ale skoro ktos chce placic to ja nie robie problemow

Promian

Savage .46 "

TYLKO MI NIE MOW ZE NA TYCH SAMOCHODACH MIALES MINIMALNA MARZE :?: :?: :?: :D

Sam pisales jakie to swietne interesy na ludziach robiles. :!:

NIEZBYT JUZ TERAZ BEDZIE DLA CIEBIE OPLACALNE BRAC U ZIGGIEGO SAMOCHODY , DORZUCAC TWOJA JAK TWIERDZISZ "MALA" MARZE I SPRZEDAWAC DALEJ :)

NO CHYBA ZE MOWISZ O CZESCIACH DLA SIEBIE TO CO INNEGO TUTAJ SIE ZGODZE :!:

Pozdrawiam

Bazooka

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 10:58 am 

AB

Ostatnio edytowano Śr paź 13, 2004 11:26 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 3:00 pm 

promian napisał(a):
Na TH jestem od dawna i zagladam tam bardzo czesto... Ostatnio pojawil sie napis, ze nie beda wysylac do Anglii oraz Irlandii. Poczatkowo nie bylem pewien w czym jest problem! Dzis jednak robiac zamowienie kolejnych czesci zobaczylem o zgrozo, ze zamowic sie nie da!!!! Polska jest na liscie krajow objetych "embargiem"!!!! Paranoja istna! Jestem w pelni przekonany, ze to jest "robota" HPI EUROPE! Jednak nie sadze aby takie praktyki byly dobrze przyjmowe przez klientow! To jest ograniczanie mozliwosci zakupow. Zyjemy w XXI wieku a dzieja sie rzeczy jak przed wiekami gdzie mozna bylo ograniczac handel miedzy krajami kiedy jakiemus slabo szlo... To nawet wtedy nie bylo to robione w interesie jednego kupca a jesli juz to w interesie calego kraju! Teraz chodzi tylko i wylacznie o interes HPI! Boja sie o swoje tylki i dlatego musieli podpisac umowe z TH o zakazie sprzedazy ich produktow na terenie Europy! Ciekawe tylko czy HPI bedzie w stanie zaoferowac odpowiednie ceny abysmy nie musieli placic za czesci do naszych modeli jakichs astronomicznych sum! Jednak ja nie dam sie traktowac jak maly chlopiec, ktoremu dobry wujek odcial dostep do cukierkow! Cale szczescie mam alternatywne rozwiazanie i nadal bede dla siebie zamawial czesci z TH bo nie sadze aby HPI Europe czy HPI Polska (nie sadze aby powstalo HPI POLSKA jesli juz to jakis malo znaczacy dealer) moglo zaoferowac ceny przebijajace TH! NADCHODZI zniewolenie... PARANOJA... XXI wiek a firmy uciekaja do takich rozwiazan... doprawdy smieszne... Nie potrafia sami ciagnac swojej sprzedazy to ograniczaja innych. SMUTNE!!!

adny referacik, ale ja nie widze w tym nic dziwnego, zapewniam ze takie praktyki stosuje kazdy swiatowy koncern (branza niewazna) tylko ze najczęściej dzieje sie to za zamknietymi drzwiami i nie jest to tak ordynarne jak ta sprawa z HPI ! chociaz po wejsciu polski do UN niektore koncerny samochodowe zakazały swoim polskim dealerą sprzedaży samochodów klientą z zachodu (wiadomo u nas samochody są dużo tańsze i obawiano sie ze niemcy rzucą sie do polski na zakopy nowych aut)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 4:00 pm 

lech pepliński napisał(a):
A to żyd jeden . Taki cwaniak z W-wy . :evil:

Lechu jaki Promian jest to jego sprawa.
Jednak uwazam ,ze absolutnie nie powinienes obrzucac go na forum takimi epitetami.
Uzytkownicy forum zle to odbiora.
Powinnismy sie nieco szanowac.
Jest nas niemalze garstka w polsce szczesliwych posiadaczy modeli RC i nie obrzucajmy sie blotem wzajemnie :!:

Pozdrawiam

Bazooka

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 4:03 pm 

Ja naprzyklad mowie zawsze to co mysle...za co mi sie przewaznie obrywa :( A widac Lechu tez jest dosyc szczery(lepsze to niz oszukiwac kogosc innego)Przynajmniej taka jest moja teoria.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 4:09 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
Ja naprzyklad mowie zawsze to co mysle...za co mi sie przewaznie obrywa :( A widac Lechu tez jest dosyc szczery(lepsze to niz oszukiwac kogosc innego)Przynajmniej taka jest moja teoria.

Kuba a czy Promian ciebie oszukal :?: Czy nabijasz licznik :?: 8)

Nie bronie Promiana robi jak chce i mowi co chce czasem z tego co przeczytalam wiecej mowi niz robi :)

Ale to nie jest powod by kogos wyzywac od zydow :!: :!: :!:

Rozumiem dyskusje ale nie obrzucanie siebie nawzajem slowami malo stosownymi do miejsca:roll:

Bazooka

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 5:16 pm 

No masz troche racji mozna byc szczerym ale bez przesady(wszystko ma swoje granice) no ale nie robiac juz daleszego przyslowiowego burdelu wrocimy do tematu.A wiec jak myslicie czy juz zawsze tak bedzie ze nie bedzie mozna do polski sciagac tych czesci z hpi czy jednak niedlugo spowrotem wroci to do normy? :) Aha nie nabijam licznika a promian mnie nie oszukal :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 11, 2004 6:24 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
A wiec jak myslicie czy juz zawsze tak bedzie ze nie bedzie mozna do polski sciagac tych czesci z hpi czy jednak niedlugo spowrotem wroci to do normy? :) Aha nie nabijam licznika a promian mnie nie oszukal :)

Mysle ze z Th nie bedzie mozna sprowadzac do Pl czesci hpi .. Po prostu hpi europe chce zagarnac nasze pieniazki (no i zyska Ziggy :) ) nie sa to ograniczenia wynikajace z jakis przepisow wywozowych itd powniewaz wszystkie inne modele i czesci sa sprzedawane od europy (tylko nie hpi)
Co do wyzywania od zydow i warszawiakow to tylko swiadczy o niskim poziomie piszacego i nie jest to juz szczerosc tylko hamstwo. Mysle-mam nadzieje ze administracja zajmie sie tym.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona