Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr paź 08, 2025 10:17 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 31, 2012 10:54 am 

Uwaga! Poszukujemy kobiet - modelarzy! Powstał w naszych głowach plan stworzenia kilku tekstów, a może i filmu na temat hobby, które właściwie uznawane jest za męskie, ale przecież wcale nie musi tak być. Kobiety - modelarze piszcie do nas!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 31, 2012 12:14 pm 

Po co modelami śmiać, jak można po centrum handlowym połazić :lol:

PostNapisane: Cz maja 31, 2012 9:10 pm 

takie dziwne czasy , że w oczach wielu ludzi zwłaszcza kobiet spostrzegani jesteśmy jako dzieci a nasze machiny/modele jako zwykłe zabawki podsumując gdybysmy z dziećmy wyskoczyli posmigac jest to spostrzegane ok ale samemu ....
sam usiłowałem "Moją" wciągnąc w ten sport bezskutecznie zawsze "zabawka"

HPI FIRESTORM 10T SPALINKA 1:10

PostNapisane: Cz maja 31, 2012 9:14 pm 

Ja znam taką co miała micro helikopterek :) co prawda uderzył w sufit i spadł na podłogę już pierwszego dnia, trafił na gwarancję i drugi też nie przetrwał dwóch tygodni ale... chociaż z drugiej strony to nie wiem czy ośmiolatka się liczy :P hehe

PostNapisane: Cz maja 31, 2012 9:57 pm 

nokias napisał(a):
takie dziwne czasy , że w oczach wielu ludzi zwłaszcza kobiet spostrzegani jesteśmy jako dzieci a nasze machiny/modele jako zwykłe zabawki podsumując gdybysmy z dziećmy wyskoczyli posmigac jest to spostrzegane ok ale samemu ....

Jakkolwiek byś nie zaklinał rzeczywistości - to są zabawki...
Moja żona chętnie lata na symulatorze, zobaczymy jak będzie w rzeczywistości - ale nie sądzę żeby dała się jakoś mocniej wciągnąć.

PostNapisane: Cz maja 31, 2012 10:53 pm 

http://www.gandzcars.com/wp-content/upl ... zo-Red.jpg
To też jest zabawka, a niejedna kobieta pokochałaby za coś takiego :mrgreen:

PostNapisane: Pt cze 01, 2012 7:36 am 

A moja, 18letnia siostra, sama bez jakichkolwiek przymuszeń bawi się w modele. Wprawdzie pływające, ale zawsze. Startuje w klasie pokazowej F7 i już nie raz stawała na najwyższym podium Mistrzostw Polski.
http://modelteam.com.pl/galeria/albums/ ... _5332a.jpg
http://modelteam.com.pl/galeria/albums/ ... _5636a.jpg
Model, którym startuje, był projektem rodzinnym, to parowiec Western River, można powiedzieć, że pływający dom dla lalek.

PostNapisane: Pt cze 01, 2012 8:14 am 

no gdzie te panie :?:

PostNapisane: Pt cze 01, 2012 9:21 am 

roland.rzepczyk napisał(a):
A moja, 18letnia siostra, sama bez jakichkolwiek przymuszeń bawi się w modele. Wprawdzie pływające, ale zawsze. Startuje w klasie pokazowej F7 i już nie raz stawała na najwyższym podium Mistrzostw Polski.
http://modelteam.com.pl/galeria/albums/ ... _5332a.jpg
http://modelteam.com.pl/galeria/albums/ ... _5636a.jpg
Model, którym startuje, był projektem rodzinnym, to parowiec Western River, można powiedzieć, że pływający dom dla lalek.

Daj do niej nr. ;)

PostNapisane: So cze 02, 2012 10:14 pm 

Panowie... Panie pojawiają się od czasu do czasu na zawodach jak bursztyny na bałtyckiej plaży... Ci starsi pamiętają zawodniczkę Kingę,która w mini spódniczkach wchodząc na podest wyzwalała nie jedno głębokie westchnienie. Ale są i młode dziewczynki ,które pojawiają się na zawodach.Kasia Wicher godnie podejmowała walkę na zawodach w Ścinawce w klasie Hobby Junior. W klasie Mikro w Mikro lidze jeździła też Pani z Opola,żona zawodnika. (nie pamiętam nazwiska wiem ,że na T).

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 11:04 am 

MasterB napisał(a):
nokias napisał(a):

Jakkolwiek byś nie zaklinał rzeczywistości - to są zabawki...
Moja żona chętnie lata na symulatorze, zobaczymy jak będzie w rzeczywistości - ale nie sądzę żeby dała się jakoś mocniej wciągnąć.

Zaraz, zaraz - a jaka jest w sumie definicja zabawki ? Ja nie pojmuje ... jeśli mam rodzinę: żonę i dziecko, kocham ich, dbam o nich, skoczyłbym za Nimi w ogień, ale jeśli mam model RC to tamto już nie ma znaczenia ? Czy mimo tego jaki jestem fakt, że mam samochód RC oznacza już że jestem dzieckiem i koniec ? Czyli co.. jestem nieodpowiedzialny czy jak ?? nie pojmuje takiego toku rozumowania. Troszkę ciemnogród. Tak naprawdę wszystko jest zabawką. Samochód zwykły, jest zabawką, telewizor jest zabawką, telefon jest zabawką. Jesli jest rzecz, która czemuś służy albo jest potrzebna to nie jest to zbędna zabawka.

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 11:19 am 

Możesz kochać rodzinę nie wiem jak, ale zabawka to nadal zabawka. Służy do zabawy.
Samochód, jeśli służy do przemieszczania z punktu A do punktu B, to nie zabawka tylko środek transportu.
Telefon, jeśli jego rolą jest komunikacja, jest narzędziem do komunikacji (w celach osobistych czy służbowych).

Nigdzie nie napisałem że zabawki są zbędne - są wręcz bardzo potrzebne w celu zachowania zdrowia psychicznego (przynajmniej w moim przypadku).
Nie napisałem też że ktoś kto się bawi zabawkami jest dzieckiem. Ani też że ten ktoś jest nieodpowiedzialny. Sam to sobie ubzdurałeś - nie wiedzieć czemu.

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 11:26 am 

No jakto samochód to nie zabawka ?
Gdyby tak było to na świecie byłby tylko jeden model samochodu z malutkim silniczkiem, w jednym kolorze. Ale WŁAŚNIE dlatego że to w przeważającej częsci zabawka, to są samochody z potężnymi silnikami i super wyglądem. A i tak słuzą do przemieszczania się z punktu A do B. Z telefonami to samo.

MasterB - tutaj przepraszam Cię bo to nie do Ciebie były skierowane słowa tylko do mentalnosci ludzi, z którymi sie spotykałem i wyrażali swoje opinie o RC. Także jeszce raz przepraszam za niefortunie sformułowanie mysli.

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 4:51 pm 

hubi110 napisał(a):
No jakto samochód to nie zabawka ?
Gdyby tak było to na świecie byłby tylko jeden model samochodu z malutkim silniczkiem, w jednym kolorze. Ale WŁAŚNIE dlatego że to w przeważającej częsci zabawka, to są samochody z potężnymi silnikami i super wyglądem. A i tak słuzą do przemieszczania się z punktu A do B. Z telefonami to samo.

MasterB - tutaj przepraszam Cię bo to nie do Ciebie były skierowane słowa tylko do mentalnosci ludzi, z którymi sie spotykałem i wyrażali swoje opinie o RC. Także jeszce raz przepraszam za niefortunie sformułowanie mysli.

To teraz już wiem, że do szkoły jeżdżę zabawką 8) Oglądając w TV wiadomości bawię się, rozmawiając przez telefon też się bawię, pisząc tego posta też się przecież bawię, bo wszyscy wiedzą że komputer służy tylko i wyłącznie do zabawy. Tak wam powiem w tajemnicy że noszę na ręce zabawkę, nazywa się zegarkiem. W nocy jak jest ciemno klikam sobie dla zabawy guziczki żeby dla zabawy włączyć sobie w zegarku światełko :)
W sumie to długopis jest jakby ewolucyjnym następcą kredki, która dzieciom służyła do rysowania, a więc do zabawy, tak więc pisząc zadania domowe też się bawię! Zeszyty służą do pisania/rysowania, więc ciągle noszę do szkoły zabawki... Kurde, ale ja dziecinny jestem, tylko zabawki i zabawki...
Sorki ale nie mogłem się powstrzymać czytając te głupoty :oops:
PS Mam nadzieję, że nie jeździsz samochodem, bo bawienie się nim na drogach publicznych może się źle skończyć :roll:

PostNapisane: Wt wrz 11, 2012 6:01 pm 

MasterB napisał(a):
Możesz kochać rodzinę nie wiem jak, ale zabawka to nadal zabawka. Służy do zabawy.
Samochód, jeśli służy do przemieszczania z punktu A do punktu B, to nie zabawka tylko środek transportu.
Telefon, jeśli jego rolą jest komunikacja, jest narzędziem do komunikacji (w celach osobistych czy służbowych).

Nigdzie nie napisałem że zabawki są zbędne - są wręcz bardzo potrzebne w celu zachowania zdrowia psychicznego (przynajmniej w moim przypadku).
Nie napisałem też że ktoś kto się bawi zabawkami jest dzieckiem. Ani też że ten ktoś jest nieodpowiedzialny. Sam to sobie ubzdurałeś - nie wiedzieć czemu.

Kolego samochody RC nazywasz zabawkami po patrzysz na nie chyba z płaszczyzny dziecka....
Czy oszczepnik na olimpiadzie jest dzieckiem,czy Majewski jak dziecko zdobył złoto za pomocą swojej kulistej zabaweczki? A łucznicy którzy bawią się łukami i słomianymi tarczami trzymają w rękach zabawki,bo nie jeden "Jasiu-i nie chodzi mi o tego JM" zrobił sobie własnoręcznie z patyka i ze sznurka...
Samochody RC mają swoje zawody na poziomie Mistrzostw Świata,przy ich budowie używane są najnowsze technologie.Jest istotna granica pomiędzy zabawką zdalnie sterowaną, a samochodem zdalnie sterowanym. Mówienie "zabawka" czy "bawienie" się jest delikatnie mówiąc nietaktem. Jest to sport wymagający doświadczenia,umiejętności ale wyzwalający ogromne pokłady adrenaliny.
Jeśli masz model na poziomie łuku z wierzby i dratwy to się bawisz i to nie jest łucznictwo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona