Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 1:55 pm 

Pisze ze jest "in stock" czyli ze maja w magazynie i moga wyslac od razu po przetworzeniu twojego zamowienia, najczesciej na drugi dzien od momentu zlozenia zamowienia.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 6:13 pm 

kuba...podobno mieszkasz w USA..to powiedz mi jak to jest z tymi podatkami. W TH chyba podatek jest juz wliczony w cenę... ale normalnie jak się kupuje w USA to ceny są podane bez podatków. A podatek wynosi około 8% chyba. To w których sklepach internetowych jeszcze są wliczone podatki w cenę, a w których jeszcze nie są wliczone? Bo potem jak sie okaze przy placeniu cena bedzie wyższa niż pisało na stronie np. Wytłumacz jak to jest z tymi podatkami. Gdzie są gdzie ich nie ma...kilka przykładów stron, tak w ogole jeżeli masz gg to podaj

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 6:18 pm 

MarcinG napisał(a):
Promian napisałeś że można wysłać jako gift. Ale przecież mimo tego że jest to gift to na paczce jest wartość towaru. Dzisiaj odebrałem przesyłkę z częściami o wartości 130 USD i napisane to było na przesyłce. I nie było gadania z urzednikami że to prezent. Wezwali kierowniczkę, kazali zapłacić cło i tyle. Bo jak nie to odeślą... Co Ty na to?

Juz Ci mowie co ja na to. Jesli na czesciach Ci nie zalezy to mowisz do nich aby odsylali... Ale badz pewien, ze tego nie zrobia! Nie stac ich na to! Jacek Lewit kiedys im powiedzial, ze cla nie zaplaci i mu powiedzieli, ze odesla czesci do USA! Co sie stalo?! Po 2 tygodniach dostal paczke zwolniona z cla i jeszcze listonosz dostarczyl mu ja pod drzwi! Nie mozna dac zarobic tym zlodziejom! Nie mozna! Oni kazdego chca oskubac z kasy a nie maja ku temu prawa!!!! Placilem clo tylko raz!!! I tylko dlatego, ze nie znalem wtedy przepisow jakie obowiazuja. Od tego czasu nie place nic i zawsze paczke mi daja zwolniona z oplat!

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 6:59 pm 

wrobcio, wszystkie ceny podawane w sklepach (internetowych i tych "naziemnych") sa cenami netto, czyli bez podatku. Wyjatek stanowi tylko beznyna, paierosy, alkochol i podobne. Jesli kupujesz osobiscie w danym sklepie to placisz podatek, jak kupujesz przez internet to placisz podatek tylko wtedy gdy sklep jest zarejestrowany w tym samym stanie, w ktorym mieszkasz (nie ma znaczenia z jakiego magazynu wysylaja, liczy sie adres firmy). Podatki mieszcza sie w granicach od okolo 6-9 procent (zalezy od stanu i miasta w ktorym kieszkasz, np na Alasce nie ma wogole podatku)

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 7:09 pm 

Promian jak Ty to robisz ze cla nie placisz :?: Mówiles ze raz Ci dowalili bo nie znales przepisów.Jakie one sa :?: A co do tego ze odesla paczke , to jesli odesla to stracisz kase no bo zaluzmy takie TH juz Cie skasowalo i kasy Ci nikt nie odda.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 7:49 pm 

Kuba napisał(a):
wrobcio, wszystkie ceny podawane w sklepach (internetowych i tych "naziemnych") sa cenami netto, czyli bez podatku. Wyjatek stanowi tylko beznyna, paierosy, alkochol i podobne. Jesli kupujesz osobiscie w danym sklepie to placisz podatek, jak kupujesz przez internet to placisz podatek tylko wtedy gdy sklep jest zarejestrowany w tym samym stanie, w ktorym mieszkasz (nie ma znaczenia z jakiego magazynu wysylaja, liczy sie adres firmy). Podatki mieszcza sie w granicach od okolo 6-9 procent (zalezy od stanu i miasta w ktorym kieszkasz, np na Alasce nie ma wogole podatku)

podobno na papierosy i alkohol też jest podatek ale na to i na to jest o innej wartości. To w TH cenu są juz brutto? Żeby potem przy odtrącaniu kasy z konta nie pobrali więcej niż pisali na stronie. Więc jak to jest...w TH jest już chyba cena brutto ... ze tyle ile piszą tyle ściągają z konta + wysyłka.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 8:02 pm 

Czy ja pisze jakos niewyraznie? :lol:
Napisalem ze wszedzie, wszystkie ceny sa netto czyli bez podatku. Dopuki Polska i Tychy nie beda sie znajdowaly w stanie Illinois (tam gdzie TH) to do tego momentu nie bedziesz placil podatku (ja musze zaplacic bo mieszkam w tym samym stanie). Ile Ci sciagna z karty bedziesz wiedzial zanim zakonczysz robic zamowienie, czyli jak Ci cos nie pasuje to nie sladasz tego zamowienia i koniec. Pozniej mozesz sobie wydrukowac i tam bedziesz mial dokladnie napisane ile Ci poszlo z karty. Inna sprawa jak masz jakis dziadowski bank i on bierzez jakies oplaty za takie transakcje.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 8:16 pm 

Ja sie zastanawiam jak Wy to robicie, ze to clo placicie!!?? Nie bede o tym pisal na forum ale jak ktos chce to niech do mnie na pw napisze.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 15, 2004 8:46 pm 

Lokalizacja: Warszawa; Auta: HPI PRO4, Serpent 710, Tamiya TB-01
Cytuj:
Ja sie zastanawiam jak Wy to robicie, ze to clo placicie!!??

Ja się zastanawiam jak Ty to robisz że cła nie płacisz...;) Nie udało mi się jeszcze znaleźć przepisów które zwalniałyby te przesyłki z opłat. Zresztę ostatnią przesyłkę jaką zamówiłem z TH zamawiałem jako gift. Paczka przyszła bez rachunku w środku ale z nalepką WYSZCZEGÓLNIAJĄCĄ WSZYSTKIE TOWARY które się w niej znajdowały!!! Najśmieśniejsze jest to że paczka nie była w rybryczkach celnych oznaczona jako GIFT tylko jako OTHER (czyt. "inne")... A to już przegięcie...[/quote]

Tytuł: .
PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:14 am 

A wy za to wszystko to płacicie jakąś eKARTĄ ?

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:16 am 

Tak. E-karta jest idealnym rozwišzaniem z dostępnych...

PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:30 am 

A powiedz mi jeszcze jedno :) Ile będzie mnie kosztować paczka (55 $) nie waży kilagrama na pewno? (nie moge się zarejestrować i tego sprawdzić bo czekam aż mi się konto zaktywuje ;) )

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:32 am 

Lotniczš bo trwa ok. 5-10 dni to ok. 12-18 USD

PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:38 am 

a statkiem (czy czyms tam) to ile trwa i ile kosztuje? (sory ze Ci zawracam głowe :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 16, 2004 9:40 am 

Osobiœcie nigdy drogš morskš nie próbowałem ale każdy kto to zrobił odradzi Ci to... ;) Zaoszczędzisz kilka dolców ale termin jest duuużo dłuższy...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona