Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pn cze 25, 2018 8:20 pm

Teraz jest Pn cze 25, 2018 8:20 pm




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 9:03 am 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 15, 2005 8:10 pm
Posty: 69
Lokalizacja: Gdańsk
-6 sztuk rezystorów ceramicznych 10ohm, 10W

jestem troche ciemny w elektronice ale przez te rezystory tracimy 60 wat
ilu watowy zasilacz musze kupić aby wytszymał przy ładowarce która ładuje acu z prędkością 5 A

_________________
bonzer na części
x-mods
HPI MT2


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 5:10 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sty 18, 2005 7:57 pm
Posty: 918
Lokalizacja: Wrocław
Jest jeszcze inne rozwiązanie. Trzeba jednak trochę orientować się w elektronice. To jest link do opisu http://tmankows.republika.pl/power.html
O tym samym jest ta dyskusja http://glinki.com/?l=kewfnv

_________________
Pozdrawiam. Mariusz "Bonawentura"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2006 8:26 pm 
Offline

Dołączył(a): So paź 01, 2005 3:03 pm
Posty: 375
Lokalizacja: Ruda Śl
Chcę przerobić zasilacz do ładowarki teraz mam pytanie czy mam robić dodatkowe wejście oprócz 12V, jeśli tak to ile mam wyprowadzić 5V czy może 3,3 na docieranie silnika, bo chyba silnik się dociera napięciem 3,3. Proszę o szybką odpowiedz.

_________________
Pozdrawiam
Paweł


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 12:45 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 27, 2006 5:04 pm
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Cześć,
zabrałem się i ja za przeróbkę zasilacza no i wyszło b.dobrze. Pod 5V podpiąłem 12 rezystorów 22ohm/5W (nie było 10ohm/10W, ale w takiej konfiguracji wychodzi to samo - różnica 0,06ohma, watów tyle samo). Zasilacz był to Codegen 350W. Bez obciążenia na wyjściu 12,45V, przy obciążeniu 4A 12,24 czyli niewielki spadek, uciągnie pewnie i z 10A (w danych zasilacza jest 13A na 12V). Testowane na ładowarce Duratrax Piranha.
Mała porada dla tych co chcą montować - warto sobie kupić uniwersalną płytkę drukowaną z juz wywierconymi otworami (groszowe sprawy) - znacznie ułatwia to montaż rezystorów. Zwróćcie też uwagę na to jakie gniazda bananowe kupujecie - ja fujara nie spojrzałem i pierwsze kupiłem do montażu na nieprzewodzącym materiale - nakrętka mocująca nakręcana jast na metalowe gniazdo, osłonięte plastikiem, tak więc napięcie idzie na obudowę i zwarcie gotowe. Trzeba szukać takich, które są odizolowane od mocowania - ja sądziłem, że to oczywiste :-)

Jarecki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 7:13 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lip 15, 2005 4:10 pm
Posty: 15
Lokalizacja: Gdańsk
A ja mam zasilacz AT czy ten opis przerabiania również go dotyczy, jeżeli nie to proszę o porady gdzie takowy znaleźć.
Pozdrawiam
Radows

_________________
Pozdrawiam
Radows
Model: Team Losi Raminator 1/8


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 7:26 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sty 18, 2005 7:57 pm
Posty: 918
Lokalizacja: Wrocław
Jak najbardziej, nawet prościej, bo nie trzeba zwierać żadnych przewodów.
W mojej poprzedniej wypowiedzi są linki, w których inny sposób przeróbki pokazany jest także dla zasilaczy AT.

_________________
Pozdrawiam. Mariusz "Bonawentura"


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 7:51 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
aaa co się stanie jak nie zewrę tych dwoch kabelkow ktrore byly we wtyczce tej duzej razem ? (2x pomaranczowe)

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:02 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lip 15, 2005 4:10 pm
Posty: 15
Lokalizacja: Gdańsk
Niestety jestem laikiem elektronicznym i chyba muszę spasować to dla mnie czarna magia chyba żę gdzieś znajdę opis taki który był zmieszczony na początku tego tematu odnośnie zasilaczy ATX tylko że AT.

_________________
Pozdrawiam
Radows
Model: Team Losi Raminator 1/8


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:18 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 27, 2005 8:09 pm
Posty: 150
Lokalizacja: Gliwice
jak niezewrzesz tych dwoch kabelkow to bodajrze poprostu sie niewlaczy

_________________
tt-01 silnik 20 zwoi łozyska,23z, 58z, półka nad wałek karbonowa, aluminiowe mocowanie silnika, aluminiowe mocowanie zderzaka, radiator na silnik, regulowane drazki spretne, regulowane tyle zwrotnice, aluminiowy wałek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:27 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
kurde bo je wylutowalem a nie wiem gdzie byly :lol: zobaczymy co się da zrobić...

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 9:04 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
edit-juz ok

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 3:19 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 27, 2006 5:04 pm
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
radows napisał(a):
Niestety jestem laikiem elektronicznym i chyba muszę spasować to dla mnie czarna magia chyba żę gdzieś znajdę opis taki który był zmieszczony na początku tego tematu odnośnie zasilaczy ATX tylko że AT.


Robisz dokładnie tak samo jak z ATX, oprócz zwierania tych kabelków i tyle. Nic strasznego, na pewno Ci się uda.

Jarecki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:05 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
gdzie dostane te oporniki ?
i gdzie dostanie te gniazda ?

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:18 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 04, 2005 8:24 pm
Posty: 480
Lokalizacja: RC Team Katowice
Sklep z częściami elektronicznymi :wink: A w Warszawie giełda elektroniczna również

_________________
XRAY M18
HS81, Trinity Cobalt 16T, MAMBA 6800kV, Trinity Micro Monster, SX3R, MX3s 40MHz

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:30 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
hehe fajnie mowic... niedaleko mam sklep w ktorym nawet przelacznika on off nie ma !

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona

Teraz jest Pn cze 25, 2018 8:20 pm


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL