Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest So gru 15, 2018 6:47 am

Teraz jest So gru 15, 2018 6:47 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:42 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
mogą być takie :
http://allegro.pl/item88954401__rezysto ... niki_.html ?

albo pokażcie mi jakie z allegro mogą być ?

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 9:02 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 04, 2005 8:24 pm
Posty: 480
Lokalizacja: RC Team Katowice
Za małej mocy, kup tak z 5W

Mieszkasz w Warszawie więc nie widze problemu żeby się udać na giełde elektroniczną, napewno wyjdzie to taniej niż jeszcze płacić za przesyłke z allegro

_________________
XRAY M18
HS81, Trinity Cobalt 16T, MAMBA 6800kV, Trinity Micro Monster, SX3R, MX3s 40MHz

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 8:17 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr wrz 07, 2005 3:42 pm
Posty: 128
Lokalizacja: Warszawa
Czy na giełdzie komputerowej w wawie można kupić taki zasilacz by można było ładować?? A i gdzie kupić zasilacz gotowy już do ładowania??

_________________
Pozdrawiam, Witek

Tamiya TT-01 BMW M1 PRO CAR
Tamiya TB-01 Ford Focus WRC 2001


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 10:54 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 18, 2005 3:06 am
Posty: 14
Lokalizacja: Legionowo
Ja mam do odsprzedania rezystory ceramiczne 10W 10ohm.
Kupiłem je w sklepie internetowym ale okazało się, że ich nie potrzebuję. Z przesyłką zapłaciłem ok 22pln za 7 szt. (1 szt wziąłem na zapas). Jeżeli ktoś chce to mogę je odsprzedać po kosztach. Nie były używane.

_________________
Pozdrawiam,
Dariusz Benza
Tamiya TT-01, Team Losi Micro-HIGHroller,
Axial AX10 Scorpion, Caster Racing Nitro ZX-1.5R


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 10:32 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt maja 30, 2006 4:33 pm
Posty: 37
Lokalizacja: Nowe Grochale Modele: Losi XXX-S TB-01 RC18B
ej na kiego grzyba złaczas te dwa kable ze wtyczki od płyty głownej ja wyciałem wszytkie poza zielonym czerwonymi zoltyni i czarnymi i jesrt gitez


ej czy mozna spalic ładowarke za duzym prądem nuie napieciem tylko amperami

_________________
Losi XXX-S
TB-01
RC18B


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 10:57 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
Kevin napisał(a):
ej na kiego grzyba złaczas te dwa kable ze wtyczki od płyty głownej ja wyciałem wszytkie poza zielonym czerwonymi zoltyni i czarnymi i jesrt gitez


ej czy mozna spalic ładowarke za duzym prądem nuie napieciem tylko amperami


ładowarka ciągnie tyle prądu ile potrzebuje przy prawidłowym napięciu

jeśli napięcie będzie wyższe spowoduje to dopiero przepływ większego prądu

... zauważył to Georg Ohm pare lat temu

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 3:56 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt maja 06, 2005 8:56 pm
Posty: 186
Lokalizacja: Jelenia Góra
Witam
Mam kilka pytań: zmierzyłem jakie jest napięcie bez obciążania kabli 5V i wyszło mi dokładnie 12.16V. Czy w takim razie nie muszę obciążac 5V?? Czy po podłączeniu ladowarki z pakietem (nie mam jeszcze pakietu :( ) napięcie spadnie poniżej 12V?? Jeżeli muszę obciążyć 5V, to bardzo proszę o podanie jaką najlepiej żarówką to zrobic, bo byłem we wszystkich sklepach elektronicznych i w żadnym nie mieli takich rezystorów??

_________________
Jammin x1xCRT


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 4:44 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sty 27, 2006 5:04 pm
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Dopiero pod obciążeniem będzie lipa.
Rezystory: http://allegro.pl/item121861639_23_rezy ... _0_5_.html

Jarecki

_________________
Traxxas Revo 2.5R
http://www.jarecki.riders.pl/rcauto.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:55 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt mar 18, 2005 8:17 pm
Posty: 1764
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Ja u siebie obciazyłem żarówką tzw. samochodowa :)

_________________
Pozdrawiam Michał Sękal
Wspierany przez N.T.H. Usługi leśne


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So sty 27, 2007 3:00 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 29, 2006 6:54 am
Posty: 66
Lokalizacja: Ciechanowiec
Mam takie pytanie kupilem dzis zasilacz i podlaczyle do ładowarki bez rezystorów w ładowarce jest zabezpieczenie ze jak spadnie ponizje 10 lub 11 V to wyłacza ładowarke. I gdy ładuje akus max 5A to wszystko gra, a jak rozadowuje i ustawiam na max rozładowywania 1A to jest tylko 0,7A dlaczego tak jest?

_________________
Traxxas E-maxx
Tamiya TL-01 TC4
Tamiya TA-04


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 3:44 pm 
Offline
PSVADEK
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz paź 14, 2004 12:20 pm
Posty: 1842
Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
co to za ładowarka ?

_________________
Obrazek
......Tornado Team......
www.RC.RZESZOW.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 10:43 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 29, 2006 6:54 am
Posty: 66
Lokalizacja: Ciechanowiec
Shark 10 v.2

_________________
Traxxas E-maxx
Tamiya TL-01 TC4
Tamiya TA-04


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N sty 28, 2007 2:03 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 10:06 pm
Posty: 2469
Lokalizacja: Wa-Wa Auto: Xray m18 i TLT-1 Trial
karol997 napisał(a):
Mam takie pytanie kupilem dzis zasilacz i podlaczyle do ładowarki bez rezystorów w ładowarce jest zabezpieczenie ze jak spadnie ponizje 10 lub 11 V to wyłacza ładowarke. I gdy ładuje akus max 5A to wszystko gra, a jak rozadowuje i ustawiam na max rozładowywania 1A to jest tylko 0,7A dlaczego tak jest?


bo z tego co pamiętam to ładowarka stara się rozładowywać takim prądem, aż do danego napięcia, na moim ICE-u widziałem raz, jak ustawiłem 3a rozładowwywała najpierw 3a potem zeszła aż do 0.3a ;) ale nie jestem pewien...

_________________
SPRZEDAM M18T/MT rtr. Na bezszczotce!
Info na Maila Kruszu@gmail.com <- rzadko bywam na forum, więc wolno odpisuję na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 29, 2007 10:07 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 29, 2006 6:54 am
Posty: 66
Lokalizacja: Ciechanowiec
uz wiem dlaczeg teak jest bo ładowarka rozładowuje 6 ogniw max 0.7 A 4 moze rozładowac 1A

_________________
Traxxas E-maxx
Tamiya TL-01 TC4
Tamiya TA-04


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 3:01 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 21, 2006 8:51 pm
Posty: 130
Lokalizacja: Dzierżoniów
Siemka:) Nie pamiętam kto ale ktoś podał tę stronkę http://www.stormdust.net/rc/pl/psu/preparing.html aby przerobić zasilacz. Otóż zgodnie z tą stronkę przerobiłem mojego atx. Nie dawałem żadnych rezystorów (oporników) i mam trzy gniazda +12v, 5V i 3,3V. Po zakończeniu i zmontowaniu całego zasilacza do kupy i podłączeniu do 220V.
Okazało się że na 12 jest 14 V, na 5 jest 6V, a na 3,3 jest 4,06V, a gdy podłączyłem obciążenie do 12V dwie diody led i rezystor napięcie nie zmieniło się i dalej było 14V . Co muszę zrobić aby na 12 mieć to dwanaście oraz na innych gniazdach to napięcia jaki mam być. (jestem słaby w elektronice ale podstawy to troszku znam). Kable których nie potrzebowałem wlutowałem. zostawiłem tylko potrzebne. :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Teraz jest So gru 15, 2018 6:47 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL