Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Śr paź 24, 2018 2:11 am

Teraz jest Śr paź 24, 2018 2:11 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 28, 2005 8:07 pm 
Offline
PSVADEK
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz paź 14, 2004 12:20 pm
Posty: 1842
Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
dziś robiłem sobie mocniejszy zasilacz i zamiast 10 watowych rezostorow dalem 6 sztuk po 5 wat i bez obciązenia woltomierz pokazuje mi 12,5V

_________________
Obrazek
......Tornado Team......
www.RC.RZESZOW.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 1:08 am 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 19, 2005 7:49 pm
Posty: 37
Lokalizacja: Ząbki
mam takie pytanie jaki zasilacz do kompa mi polecacie zebym go przerobil jesli chce miec ladowarke ktora bedzie miala prad ladowania 5A ???? najmilej widziane oferty na allegro poniewaz wogule sie w tym nie orientuje z gury dzienki


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 2:32 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 04, 2005 8:24 pm
Posty: 480
Lokalizacja: RC Team Katowice
Po pierwsze góry pisze się przez Ó
Po drugie używaj polskich liter

Zależy ile chcesz na to przeznaczyć pieniędzy ale to jest dobry zasilacz z dobrej firmy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77635038

_________________
XRAY M18
HS81, Trinity Cobalt 16T, MAMBA 6800kV, Trinity Micro Monster, SX3R, MX3s 40MHz

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 11:45 am 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 19, 2005 7:49 pm
Posty: 37
Lokalizacja: Ząbki
chodzi mi tylko o to ze moze byc to najgorszy zasilacz uzywany ble dzialajacy (jak najtanszy) byle dal rade zasilic ladowarke tak aby mogla ona mi ladowac akumulator 5 amperami.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 11:49 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N sty 02, 2005 5:37 pm
Posty: 375
dokładnie sam sobie odpowiedziałeś na postawione wcześniej pytanie - do takiego celu wystarczy ci jakikolwiek, używany, byle działający zasilacz... czego od nas oczekujesz? linków do konkretnych aukcji na allegro? wejdź w komputery i wpisz w wyszukiwanie "zasilacz" i dostaniesz to czego chcesz.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 1:15 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 19, 2005 7:49 pm
Posty: 37
Lokalizacja: Ząbki
ja wiem ale ja sie na tym nie znam przeciez jak kupie zaslaby zasilat to ladowarka nie bedzie dzialac podajcie chociaz jakies dane dotyczace zasilacza jakiego mam szukac !!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 1:17 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 10, 2004 10:42 pm
Posty: 1277
Lokalizacja: Pawłowice śląskie
Minimum wydajność prądowa 8A na 12V i tyle. Dodam od siebie że zrobiłem już mase zasilaczy i to od najlepszych do najgorszych i każdy działa do tej pory i jeden dzień dłużej :)

_________________
www.prorevo.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 2:11 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 19, 2005 7:49 pm
Posty: 37
Lokalizacja: Ząbki
a taki moze byc ???? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78731605


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 2:27 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 04, 2005 8:24 pm
Posty: 480
Lokalizacja: RC Team Katowice
Ma niby 16A na 12V w co mi się niechce wierzyć ale 8 ma napewno więc może być

_________________
XRAY M18
HS81, Trinity Cobalt 16T, MAMBA 6800kV, Trinity Micro Monster, SX3R, MX3s 40MHz

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 2:43 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 10, 2004 10:42 pm
Posty: 1277
Lokalizacja: Pawłowice śląskie
Może być, ja kupywałem na Allegro najzwyklejsze po 7zł ale tylko od Pewnych sprzedawców i gitara gra:)

_________________
www.prorevo.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 9:38 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lip 30, 2005 7:33 pm
Posty: 386
Lokalizacja: Sosnowiec
przerabialem dzis zaislacz atx wedlug tego co pisal autor tematu , do obcizenia lini 5V uzylem 6 rezytorow 10OM o mocy 5W kazdy , wszystko inne zrobilem tak jak z opisu (no oprocz tego ze we wtyczce atx nie znalazlem zadnych podwojnych kabelkow w jednej dziurce ...) napiecie na 12V mam wedlug miernika 12.30V a na 5V jest 4.98V jednak dziwi mnie fakt iz zanim podlaczylem zasilanie sprawdzilem przedzwonka czy nie ma gdzies przebicia i odziwo masa i 5V dzwonia , WTF ?? nic nie ruszalem na plytce tylko odciolem nie potrzebne kable i rozdzielilem czarne od zoltych i czerwonych i na dodatek te 6 rezystorow to malo bo topia izolacje i sa strasznie gorace , moze ktos cos poradzi bo ja na razie ejstem tylko na etapie sprawdzania wszystkiego po kolei ...

_________________
Custom Made TLT-1 Jeep Wrangler


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 9:47 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 10, 2004 10:42 pm
Posty: 1277
Lokalizacja: Pawłowice śląskie
Rezystory muszą się grzać bo wydziela się na nich prawie 15W mocy która jest odprowadzana w postaci ciepła :)

_________________
www.prorevo.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 9:49 pm 
Offline
PSVADEK
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz paź 14, 2004 12:20 pm
Posty: 1842
Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
hehe ja na początku przyklepiłem rezystory klejem na ciepło z pistoletu ale po 5 minutach pracy klej spłyną i rezystory odpadły :lol:

_________________
Obrazek
......Tornado Team......
www.RC.RZESZOW.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 9:51 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lip 30, 2005 7:33 pm
Posty: 386
Lokalizacja: Sosnowiec
ze sie maja grzac to ja wiem ale zeby az tak ?? poza nadmierna temperatura nic niepokojacego nie zaobserwowalem , mysle czy nie dodac jeszcze z 5 opornikow takich jak uzylem wczesniej

_________________
Custom Made TLT-1 Jeep Wrangler


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 29, 2005 9:54 pm 
Offline
PSVADEK
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz paź 14, 2004 12:20 pm
Posty: 1842
Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
po co kolejne 5 ??

_________________
Obrazek
......Tornado Team......
www.RC.RZESZOW.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Teraz jest Śr paź 24, 2018 2:11 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL