Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 11:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 8:21 pm 

Witam wszystkich zaawansowanych i mniej zaawansowanych :)

Jak juz zauwazyliscie jestem nowy :) i szukam sklepow z modelami RC na terenie ŚLĄSKA (katowice,sosnowiec,siemianowice,jaworzno,myslowice) mniej wiecej te rejony Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ :)

Kolejne pytanko juz z dziedziny co kupic co sie oplaca
Poczytalem troszke opini rad itp. i to co mi sie uwidzialo troszke bylo spychane w boki ze lepiej nie lepiej nie lepiej nie :?
Sa gusta i gusciki :)
Mi sie uwidzialo to cus :)
wersja
M03 FWD Chassis
http://www.modelflight.com.au/rc_model_ ... racing.htm

Z postow wynikalo ze lepiej TL-01 wiec jezeli znajdzie sie ktos i mi wszystko wytlumaczy bede bardzo wdzieczny i z checia podyskutuje :)

Ps. na allegro sa obecnie takie TT-01
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60462006
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60554882
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=59997903
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60290012

Jakies rady pomysly ?

POZDRAWIAM

Ostatnio edytowano Śr sie 17, 2005 5:29 am przez TRUSKAW, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 9:33 pm 

Ja ci miej wiecej wytłumaczę.
M03 to już stara konstrukcja, starsza chyba nawet od tl-ki.
TL-01 ma napęd na 4 koła a M03 na 2, a wszyscy tutaj wiemy że 4x4 to nic lepszego.
Pozatym do M03 trudno ci będzie znaleźć części, a do tl-ki zawsze coś znajdziesz.
To było by na tyle, może ktos cos dopisze??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 9:45 pm 

Jest parę sklepów modelarskich na terenie woj. śląskiego ale od ręki może być trudno coś kupić...

Najlepszym rozwiązaniem jest zakup w e-shop'ach :D
Proponuję u Pana Rojny przynajmniej modelik najniższa cena za TT-01 też fajne podwozie i wydaje mi się że jest bardziej przyszłościowe...

Inne rozwiązanie to przyjazd do Rudy Śląskiej na zawody elektryków i pooglądanie co i jak się zachowuje na torze. Można przy okazji zakupić tam modelik jeśli zakupy online nie są preferowane...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 9:49 pm 

No ja dopisze :)

Teraz poprosze dobry pozytyw co do M-03 :D

Nie bede sie klocic bo masz zapewne racje ale cooper jest wrecz BOSKI :)
Konstrukcja moze i stara ale ma napeda FF :) I teraz mnie zbiles z tropu ale obilo mi sie o oczeta gdzies ta konstrukcja z napedem na 4WD ale brak pewnosci poszukam dla samej ciekawosci :)
Co do sklepow to glownie mnie interesuje ogladniecie tego w realu a zakup bedzie juz wykonany mozna powiedziec od samego producenta czyli sprowadze se :) Czesci hmmm na stronkach zagranicznych jest ich dosc troszke ale zanim sie polapie co i jak to troszke mini ale dam rade :)

Narazie opanowalem tamijke z serji QD i bez smiacia mi tu :P ale cos mi elektronika sie skopala i stoi na ceglach :P

Prawde mowiac ten M-03 podoba mi sie bo cooperek :) ale pytanie czy kierowac sie wygladem czy tez praktycznoscia i dostepnoscia danego modelu (czesci itp)

Dzieki za info i czekam na dalsze glownie o sklepy :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 9:50 pm 

Ejj no to tak:
Kupujesz se tt-01 (jak mówił przedmówca jest bardziej przyszłościowe niż tl-01) kupujesz se bude coppera i jest looz.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 9:51 pm 

Kadafico napisał(a):
Jest parę sklepów modelarskich na terenie woj. śląskiego ale od ręki może być trudno coś kupić...

hehee :) to juz wiem bynajmniej w katowicach polecaja tylko to co maja i to sa zawsze naj lepsze zeczy :D bo kwitna im od kiedys i na sile chca to wcisnac komus :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 16, 2005 10:04 pm 

jesli chcesz zobaczyć na zywo to spokojnie na zawodach albo umów się z jakimś POSIADACZEM interesującego Cie modelu i może sobie nawet zrobisz próbę.

Ja właśnie tak zrobiłem pierwsze sekundy jazdy miałem TL-01 dzięki uprzejmości Rafała z Częstochowy bo TT-01 jeszcze nie miał na chodzie...

Ale ja wybierałem między TT-01 a TB-01 i w ogólnym rozrachunku cieszę się że zdecydowałem się właśnie na niego...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 5:22 am 

No jak by nie bylo to dobry pomysl :) Jest moze ktos z katowic lub okolic kto chcial by pokazac mi M-03 / TL-01 / TT-01 ? Lub odbeda sie w najblizszych dniach jakies zawody oficjalne lub nie oficjalne ? A moze ktos ma na zbyciu jakis modelik w dobrej cenie ? :wink:

A nawiazujac do wypowiedzi Keczus_16 jest skorupa cooperka do TT ?? sie naogladalem juz tych stronek i nie widzialem jakos hmmmmm
To do moich blagan dokladam blaganie o linki stronek gdzie mozna sie zorjetowac wiecej :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 8:58 am 

A wiesz do wsztstkich modeli pasują przeważnie wszystke skorupy, do elektryków musza być 190mm a do spaliniaków 20mm. Więc ciebie interesuje buda coopera 190mm. Poszukasz dokładniej a znajdziesz.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 10:45 am 

Najbliższe zawody elektryków są w Rudzie Śląskiej 3-4 wrzesień. Tam możesz dokładnie oglądnąć TT i TL zawodników z TopStock'a, oraz zobaczyć co potrafią na torze. Możesz również jeszcze oglądnąć modele z wyższej półki z klasy DTM ale tam koszty modelu są już kilkukrotnie wyższa niż TT i TL.

PS Tor znajduje się przy Śląskim Klubie Sportów Technicznych "FORMUŁA" na ulicy Kolberga 32.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 11:57 am 

DZIEKI :) na pewno nie wiem gdzie to jest w rudzie bo nieznam rudy ale po trubach dotre :) i od ktorej godziny startuje imprezka ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 1:15 pm 

Jak zjedziesz z Trasy Średnicowej drugim zjazdem na Świętochłowice, kieruj się na Zabrze, powinieneś dojechać do takiego ronda i na nim wjechać na ul. Śląską, potem to już bułka z masłem bo jedziesz jak po sznurku cały czas przed siebie do samego końca Katowicka, Alojzego Jankowskiego, Tadeusza Sygietyńskiego, nie przejmuj się (znakiem ślepa uliczka), jak dojedziesz do końca w lewo będziesz miał Kolberga.

Dojedziesz bez problemów 8)

W sobotę od 8:00 zaczynają się treningi i wszystko planowo ma być do 18:00
W niedzielę od 8:00 do 15:00

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 3:19 pm 

Wracajac do modelu znalazlem TT-01 COOPER
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXJSW0&P=C

Tylko w tytule jest TT-01 a w opisie M-03 :roll:
Czy ja czegos nie rozumie czy to jakis knif ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 8:03 pm 

Troszke pewnie was juz drecze ale jak wybrac to wolal bym dobrze :)

Kilka linkow co znalazlem i co mi sie uwidzialo :)

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXJSV9&P=7

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXJHZ9&P=7

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXGYP6&P=0

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXGXB3&P=0

To takie kilka przykladow jake mi sie spodobaly domyslam sie ze jedynie skorupa je rozni ale nie tylko bo i wyposazenie jeden jest z serwem jeden nie jeden z regulatorkiem mechanicznym inny z elektronikiem .

Jezeli ktos ma troszke czasu i cierpliwosci co do mojej osoby i mogl opisac te modele co dokupywac odrazu zeby sie nie wracac i czekac znowu jaki akumulator jaka ladowarke wkladki opony waly amory sprezynki i co tam mozna ino bede bardzo wdzieczny a i te modele co wybralem to z tego miejsca

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXGXB3&P=0

Z gory dziekuje za kazda wypowiedz :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 17, 2005 8:48 pm 

Ten pierwszy to zestaw gotowy do jazdy, brakuje baterii do nadajnika, pakietu do modelu i ładowarki do pakietu...

Pozostałe są to zestawy do samodzielnego montażu i dodatkowo potrzebujesz aparaturę minimum 2 kanałową i jedno serwo...(+ To, co wyżej)

Dobrą inwestycją jest też zakup kompletu łożysk do tego podwozia, bo standardowo jest na panewkach...Właśnie jest jakaś aukcja z takowymi...

Co do regulatorów to wszędzie w opisach piszą o elektronicznych, jeśli się zastanawiasz nad mechanicznym/elektronicznym to bezapelacyjnie bierz elektroniczny...

Co do kupowania części na zapas są różne zdania na ten temat najlepiej inwestować tylko tyle na ile zmusza nas sytuacja...Dużo zależy od stylu jazdy i zasobności portfela...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona