Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 08, 2026 11:38 am

Autor
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 1:12 pm 

:( jak w temacie. odpala bez problemu. Jeżeli ustawie bogatą mieszankę to wyjeździ 0.5 zbiornika za jednym razem... ale brak mu mocy (np o 2 biegu mogę pomażyć). Jeżeli zubożę mieszankę, to ma moc aby załączyć 2 bieg... ale jazda przez max 3 min i gaśnie. Żeby go potem odpalić musi wystygnąć. Nie ma powietrza w przewodzie paliwowym. Ciekawe jest to, że po nagrzaniu ciężko kręci roto (może właśnie dla tego nie może zapalić) ale kręcąc "kołem zamachowym" nie wyczuwam oporów większych niż na zimno. Wręcz przeciwnie - są minimalne. Kupiłem revo używane po wyjeżdżeniu niby 2l paliwa. Ale możliwe, że ma zajeżdżony silnik.
Myślicie, że może to być objaw braku kompresji ??

p.s.
paliwo 16% model technics
kiedu ustawię HSN na fabryczne 4 obroty to bardzo leje paliwem z wydechu i potrafi się zalać przy dodaniu gazu

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 1:27 pm 

Hmmm wiesz ja tak samo miałem jak przyjechałem na zawody i nie mogłem dłużej jechać niż 30 sekund, bardziej doświadczeni modelarze stwierdzili że mam zatarty silnik bo gdy osiągał temperature 220F momentalnie zdychał i nie szło go odpalić póki nie ostygł, w domu jak rozkręcałem silnik kompresje niby miał ale w porównaniu z silnikiem który teraz mam i kolegi który przejechał już 10L revo to mój silniczek już kompresji nie miał i do wymiany jest tuleja z tłokiem, te silniki od Revo wystarczy źle dotrzeć albo poprostu jakiś felerny tak jak ja dostaniesz to ci padnie no i najważniejsze że przy używanym silniku sprzedawca jak najmniej ci powie że silniczke spalił, jeżeli chcesz coś więcej sie dowiedzieć zapraszam na priv..

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość