Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 30, 2026 3:39 am

Autor
PostNapisane: Pt maja 20, 2005 10:20 pm 

Ja dopiero zaczyna swoja przygode ze spaliniakami wiec sie nie dziwcie moikm pytaniom. Mam taka mala zagwozdke, kupilem uzywane podwozie spaliniaka ale bylo one bez amortow, to nie problem cos tam wykombinuje ale mam pytanie na temat regulacji przedniego zawieszenia. Chodzi o to ze jak sobie te wachacze wisza w powietrzu to sa maksymalnie na dole ale jak przesune dzwignie kierunku maksymalnie w prawo to jeden z wachaczy idzie chyba ponad centymtr do gory a jak w lewo to drugi idzie do gory. Czy to tak ma byc i do takiego ustawienia dopasowac amorty czy da sie to jakos wyregulowac, bo w sumie trace przez to przeswit.

I jeszcze jedno pytanie dotyczace wytrzymalosci aluminium, wal napedowy podwozia jak sie okazalo mial wylamane trzy zeby w zebatce. I teraz mam problem, bo mam bardzo bodobne zebatki aluminiowe ktore mogl bym umiescic jako zebatki atakujaca i odbierajaca , tylko czy takie zebatki wytrzymywaly by obroty silnika 3.5ccm i przeciazenia jakie sa w autkach off-road czy nawet nie warto ich montowacczy i poszukac gdzies w sklepach modelarskich stalowej zebatki tych samych rozmiarow.? W sumie wydaje mi sie ze mimo ze sa aluminiowe to powinny wytrzymac ale chcialbym sie dowiedziec co wy o tym myslicie zanim zaczne je przerabiac zeby pasowaly na swoje miejsca.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 20, 2005 10:50 pm 

Aluminiowa zebatka podziala ci przez chwile, wytrzyma na pewno przeciazenia o jakich mowiwsz ale bardzo szybko zrobi sie z niej zwykle koleczko ktore moze posluzyc ci jako moneta do oszukiwania automatow cocacoli ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość