Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 29, 2026 7:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 11:48 pm 

Strzalka zamierzam poskladac sobie jakiegos offroada. Pytanie jest nastepujace czy samemu skladac czy kupic gotowy model. Chce sie pobawic rekreacyjnie tylko zadne zawody ani wyscigi, ale nie chcialbym po skoku z II pietra samochodu w czesciach zbierac ( zart ). Dlatego szukam czegos w miare mocnego. Na niemieckim ebayu widzialem baaardzo duzo czesci w dosc przystepnych cenach np rama za 2 euro uniwersalna, dyferencjaly za 2 i inne cuda pytanie tylko czy to sa noname czy jakies firmoowki no i czy dam sobie z tym rade :) Zaznaczam ze kiedys zbudowalem latawiec - to jezeli chodzi o moje doswiadczenie modelarskie :)

Dla zainteresowanych zalaczam link do sklepu na ebay z czesciami bardzo prosze fachowcoow zeby sie tam przeszli i obejrzeli co to za szrot kolo sprzedaje z goory dzieki :)

http://search.stores.ebay.de/ws/search/ ... eshop&t=km

Panowie zapomnialem dodac ze chodzi mi o spalinke :)

Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2005 12:22 am przez kostner, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 12:20 am 

Lepiej kupic gotowy i na nim sie uczyc. Dostaniesz instrukcje obslugi razem z rysunkami i mozesz rozkladac i skladac model do woli. Prawdopodobie wyjdzie taniej niz samodzielne skladanie, szczegolnie jak sie nie ma doswiadczenia. Twoje wymagania dobrze bedzie spelnial Traxxas Stampede http://www.traxxas.com/products/electric/stampede/trx_stampede_gallery.htm

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 2:09 pm 

Nie zgodze sie z Kuba. Ja bym Ci proponowal kupienie modelu w czesciach i zlozenie go od podstaw. Nie jest do trudne i napewno model sie nie rozwali. Wszystko jest w instrukcji krok po kroku, a jak czegos nie bedziesz wiedzial to pytasz na forum. Skladanie od podstaw modelu daje duzo dobrego. Odrazu poznajesz budowe modelu, wiesz co z czym sie je i co do czego sluzy. W przypadku jakiejs wymiany czesci nie bedziesz musial zaznajamiac sie z cala instrukcja. Poza tym kupujac model i tak sie go rozbiera i potem sklada, przynajmniej ja tak robie po kilka razy, zeby poznac budowe modelu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 3:14 pm 

Kuba napisał(a):
Lepiej kupic gotowy i na nim sie uczyc. Dostaniesz instrukcje obslugi razem z rysunkami i mozesz rozkladac i skladac model do woli. Prawdopodobie wyjdzie taniej niz samodzielne skladanie, szczegolnie jak sie nie ma doswiadczenia. Twoje wymagania dobrze bedzie spelnial Traxxas Stampede http://www.traxxas.com/products/electric/stampede/trx_stampede_gallery.htm

Ale kostner chce spalinowy model a nie elektryka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:20 pm 

Ja osobiscie kupilam sobie MAD FIGHTER w czesciach to jest moj pierwszy modelik i zlozylem go jakos jest w calosci , ale tez bym ci poradzil z doswiatczenia dokladnie czytac instrukcje. Teras prosze sie ze mnie nie smiac nie wiem jak to sie stalo ale przy skladaniu tylnie amortyzatory zamontowalem na przud :lol: a przednie na tyl :lol:
ale jak to sie stalo to nie wiem fakt ze jeszcze nim nie jezdzilem bo aparaturke bede mnial dopiero pod koniec kwietnia . Naprawde poradzil bym ci modelik samemu skladac bo jakby go wtedy osobiscie znasz od zera przynajmniej ja mojego znam . To naprawde swietna zabawa samemu cos zrobic !!! :D :D :D
:wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 7:13 pm 

jesli nie masz o tym pojecia to lepiej zakupic gotowy model.....

www.krc.prv.pl

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 8:20 pm 

Tomala51 napisał(a):

A czemu? Ja nie mialem zielonego pojecia o modelach i kupilem wersje kit. Zlozenie modelu zajelo mi 2 wieczory i model jezdzi do dzis.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 8:34 pm 

m-peter napisał(a):
Tomala51 napisał(a):

A czemu? Ja nie mialem zielonego pojecia o modelach i kupilem wersje kit. Zlozenie modelu zajelo mi 2 wieczory i model jezdzi do dzis.

chyba sie nie zrozumielismy...... :wink:
kolega chyba chce kompletowac samochod a nie kupic kit......zreszta to wie tylko on sam.....
kit jak najbardziej popieram teraz sam zaluje ze juz kupilem zlozony model....

www.krc.prv.pl

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 9:06 pm 

tomala trafil w sedno chcialbym skladac sam model tzn kupowac czesci i skladac nie zalezy mi na super wypasie tylko na autku na tyle wytrzymalym zeby przezyl moje wyczyny :). Kit super sprawa ale jak wiadomo na czymsc sie zawsze oszczedza i w miare tanie modele sa stosunkowo slabsze do tych drogich a ja nie chcialbym wywalic na to olbrzymiej kasy dlatego pomyslalem ze za w miare male pieniadze moznaby poskladac cos sensownego ale indywidualnie dostosowanego do moich potrzeb.

Dzieki za wasze wszystkie odpowiedzi i czekam na dalsze :)

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 10:48 pm 

Żadna dziewczyna nie da Ci tego co może dać Ci składanie Savage'a nowego :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 19, 2005 11:39 pm 

Kostner powiem tak: nie da rada.

Pomysl tak czy mozna zlozyc samochod z paru czesci do golfa i paru do pasata?

Nawet jak bys kupowal jakies czesci po dany model (po prostu czesci zapasow) to na koniec i tak wyjdzie dany model ale 2 razy drozej niz bys kupil kit.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 12:04 am 

Panowi w pierwszym poscie wrzucilem link do sklepu na ebay gdzie kolo sprzedaje czesci do skladania samochodoow ma np rame, dyfry, i pare innych rzeczy czy ktos mooglby tam zerknac i obejrzec ten towar czy to sie do czegos nadaje czy to jest szrot tutaj jeszcze raz link:

http://search.stores.ebay.de/ws/search/InStoreItemSearch?catref=C12&fcl=4&frts=0&fts=2&sacat=9153&sasel=62987594&su=techniconlineshop&t=km

z gory dzieki

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 12:45 am 

Ty chyba na prawde nie rozumiesz.
Tak jak w kazdym sklepie mozesz kupic czesci tak i w tym, jak byk pisze do carsona.

Chcesz to kup: zawieszenie przednie/tylnie, amory, plyte, waly, silnik etc.

Ale nikt z nas raczej Ci nie powie czy to wogole bedzie jezdzilo.

Zrozum, nie ma czesci uniwersalnych.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 12:59 am 

dlatego tez zadalem to pytanie wydawalo mi sie ze da sie samemu poskladac samochood z czesci uniwersalnych jak najlepiej dostosowanych do wymagan skladajacego. Nie wiedzialem i w sumie tez nie liczylem sie z tym ze jezeli carson wyprodukowal 20 modeli roznych aut to do kazdego zrobil osobne zawieszenia, podwozia, silniki, dyfry, sprzegla, skrzynie biegoow. Wydawalo mi sie ze poszczegolne modele to zestawienie czesci lepszych i gorszych i od tego uzalezniona jest cena. Ale coz skoro tak to wyglada trzeba bedzie zainteresowac sie jakims kitem lub modelem uzywanym ...

Tytuł:
PostNapisane: N mar 20, 2005 9:05 am 

To w takim razie to nie ma za bardzo censu. Swego czasu podjalem probe zrobienia wlasnego modelu z kumplem z czesci z roznych innych modeli. Wyszlo i nawet wygladalo jak autko, ale za bardzo nie chcialo jezdzic, poniwaz czesci nie bylo spasowane ze soba.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona