|
Co do skali - nie musi się mieścić w żadnej skali , myślałem o takim około 70 - 80 cm , rama - tu mam problem , myślałem nad płytą aluminiową 3 mm grubości z wychylonymi bokami na 1,5 cm dla usztywnienia , ewentualnie zrobienie na bokach takiej ala barierki , albo - albo , zrobienie płyty z dwóch oddzielnych kawałków ,mam płytę od jakiegoś monstera , może skrócić ją w miejscu gdzie mocowane jest przednie zawieszenie , i dosztukować drugą część na której zamontuje zawieszenie na przód i serwo skrętu , myślałem nad tą drugą częścią w formie stożka ( w miejscu mocowania z przerabianą płytą około 20 cm szerokości a na długości 60 cm zwężoną do 4 cm , zawieszenie przednie jak najbardziej sztywne , myślę ze jakieś z małym promilem skrętu , mam dwa wachacze z piastami kąpletne , tylko muszę wykąbinować jakiś mechanizm skrętu , no i wymyśleć żeby roztaw piast był jak najmniejszy , no i teraz koła na przód - najlepsze cienkie - z czego można użyć???silnik oczywiście z tyłu ( w planach jakiś 4,6cm ) , zawieszenie tylnie mam całe z dyferencjałem od kyosho BB , na amorkach dosyć niskich - raczej twardych , co do dyfra tylniego - lepszy zablokowany czy z różnicowym jak w originale ??? skrzynie na razie mam 2 ( dwie ) jedna od BB kyosho , ale troszkę przerobiona na moc , a druga od savage X 4,6 35 , i następny dylemat to jaka wysokość ma być na tyle płyty od podłoża ??? pytam bo na tej przerabianej skrzyni wałek napędowy prowadzony jest pod płytą - na pewno jeszcze się znajdzie parę pytań z czasem:) na razie dziękuję za pomysł z kołami na tył - ze też nie wpadłem na to wcześniej:)
|