Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 12, 2026 5:45 pm

Autor
PostNapisane: Śr sie 12, 2009 2:48 pm 

witam jeśli chcesz oszczędzić trochę grosza

jak w temacie ostatnio rozebrałem mój tylni dyferencjał gdyż gdy go wyjąłem i próbowałem przekręcić w przeciwne strony dyferencjał haczył się, po rozebraniu okazało się ze satelitki są zużyte pierwsze co zrobiłem zamieniłem je stronami nie dało to dużego efektu.
po dokładniejszym przyjrzeniu się stwierdziłem że satelitki mają spory luz i dlatego haczą bo sie zazębiają. i znalazłem sposób jak to rozwiązać zrobiłem maciupeńkie podkładki pod te główne satelitki tak by ten trzpień który blokuje satelitkę by mogła sie obracać tak jak koła dociskał ją bardziej do środka do pozostałych zębatek na rysunku przedstawiłem gdzie są te podkładki. po prostu wkłada sie dwa kawałki blaszki o długości 3-4 mm w ten rowek w satelitce gdzie wchodzi ten trzpień mocujący (ten najmniejszy który służy miedzy innymi do mocowania części C8064) by odsunąć zębatki od obudowy a przysunąć je do siebie

LINK DO ZDJĘCIA http://img39.imageshack.us/img39/8348/dyfer.jpg

to był pierwszy sposób który mam u siebie i sprawdza się znakomicie puki co.

drugi sposób na który wpadłem ale jeszcze nie stosowałem go, pod każdą z tych 4 mniejszych zębatek jest podkładka, aby zniwelować luz i haczenie można tam jeszcze dołożyć po jednej podkładce

jeżeli komuś sie to przyda i czegoś nie zrozumie to niech napisze na gg 1344209 dla mnie jest to zrozumiale bo to robiłem ale nie wiem czy udało mi się dobrze wytłumaczyć wiec jak bedziecie mieli pytania to piszcie, przy 3 dyfrach to już troszke pieniędzy zostanie w kieszeni.

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość