Jakub Kusiewicz napisał(a):
z Amaina też dają do środka fakturę,i niestety nie zaniżają...
to niestety problem, z TH dają jak "Bozia przykazała" dokumenty w klejonej do paczki kopercie co ułatwia sprawę. Nitrohouse daje niestety do środka f-rę i wtedy na bank proszą o tłumaczenie i resztę dokumentów.
Jakubie, co do zaniżania, to może to i lepiej bo jeśli celnicy rozprują Ci paczkę lub poproszą o fakturę (tudzież o wydruk potwierdzenia zamówienia) i kwoty będą się niezgadzać, to niestety Ty będziesz odpowiadał za próbę zaniżenia wartości a to strasznie upierdliwe (UC, US, doclanie przesyłki itp korowody)
FajnyUzytkownik napisał(a):
Jeśli kolego nie wiesz... to ja Ci powiem, że zamawiając ze sklepu internetowego z zagranicy np TH czy innego fakturę i specyfikację masz zawsze w paczce.
Wiem kolego... i jak napisałeś... jeśli masz W paczce to jest problem, jeśli NA paczce to znacznie ułatwia życie. Niestety co sklep to inny obyczaj, TH daje jak wspominałem NA paczce, Nitrohouse nieststy W paczce i jeśli kwota jest od jakichś 80-100USD (tego nie łapię bo rozpiętość duża a aż takich różnic kursowych to my nie mamy) to na bank wzywają do uzupełnienia dokumentów.
I tak na marginesie, przy pierwszej odprawie sam byłem w szoku, że prawie od ręki się załatwia (pomijam 45minut czekania). Teraz to już się przyzwyczaiłem i jak im się co obsunie to będę narzekał