Witam wszystkich bo to chyba pierwszy mój post
1. Mam problem z gaśnięciem jak się rozgrzeje trochę. I gaśnie w taki sposób jakby taki głośny stukot metal o metal i zauważyłem, że wtedy pociąga mi szarpankę mocniej, tzn jest zwinięta ale jakby ja napina. Tak jakby one-way na chwile zadziałał w drugą stronę.(ale rozbierałem i działa dobrze) Nie wiem czy to normalne gaśnięcie tak się odbywa bo to mój pierwszy model, a na początku nie pamiętam czy tak było:) Mam wrażenie, być może tylko wrażenie, że po tym troszke szarpanka ciężej chodzi... być może go zalewa?? ale jeszcze nic nie regulowałem. Jak się wkręci na obroty to jeździ i jest ok, ale jak stanie to pochodzi chwile i gaśnie. Później cieżko go odpalić czasem zapali na sekundę i gaśnie i tak w kółko aż mu się odwidzi i chodzi trochę tak że mogę ruszyć i go wkręcić. Rozebrałem szarpankę nasmarowałem. Tą spreżynkę co jest w krobowodzie troszke rozciągnałem zeby dobrze dociskala ten bolczyk bo pomyślałem, że może wantuje się i zatrzymuje silnik( takie moje przemyślenia:P pewnie błędne) Silnik przejechał już jakiś 1L 20% paliwa.
2. Jak ma być założony filtr paliwa??? stroną z umocowanym filterkiem w stronę silnika ?? czy drugą stroną?? Założyłem filterkiem w strone silnika bo stwierdziłem że syfy później lepiej wyczyścić z zewnątrz niż wewnątrz tej małej dziurki:) I filtr założyłem też przed tymi problemami z punktu pierwszego, może to ma jakiś wplyw??
Jeżeli chodzi o temperaturę to jeszcze nie mierzyłem tak dokładnie. Termometr mam od jakiś 2 baków

Dziś trochę pojezdzilem i ostatni pomiar to był 90stopni, a później zaczał mi gasnąć i już nie mierzyłem.
Jak ktoś może pomóc to dzięki bardzo
Pozdrawiam
Tomek