Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest N lip 22, 2018 3:56 pm

Teraz jest N lip 22, 2018 3:56 pm




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So maja 16, 2009 11:44 am 
Offline

Dołączył(a): Cz lip 03, 2008 9:57 am
Posty: 326
Lokalizacja: Lublin Wiek:27
A jak tak nim kręcisz to w jakiej pozycji jest gaźnik?Może ma więcej niż 1-1.5mm szczeliny?Ze słabą kompresją silnik powinien odpalić nie wspominając już że jakby miał za małą to prędzej by się to ujawniło na ciepłym silniku.A jak grzałka?Może masz zdechłą?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 1:07 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
grzalka i swieca sa dobre chodzi o to ze jest zalany i niemoge tego powstrzymac. A gdzie mam sprawdzic ta szczeline??w ktorym ona miejscu jest??
do konca tej sruby nie wkrecalem ale zaraz spojrze

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 4:20 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
najpierw odwróć model i wylej wszystko z silnika
samo kręcenie pionowo nie wystarczy

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 5:03 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz lip 03, 2008 9:57 am
Posty: 326
Lokalizacja: Lublin Wiek:27
Szczelinę się sprawdza w gaźniku a gaźnik to to na co nachodzi filtr powietrza a filtr powietrza to ten z gąbką:) Prościej już tego nie umiem wytłumaczyć.A nie babrałeś nic przy trymerach w radiu?Najlepiej wróć do ustawień fabrycznych naładuj roto grzałkę upewnij się że nie ma paliwa w silniku no i sprawę szczeliny.Nie ma możliwości żeby chociaż nie zaskoczył.Coś robisz nie tak i najlepiej jakby Ci ktoś na miejscu pomógł.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 5:07 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N kwi 24, 2005 7:36 pm
Posty: 2023
Lokalizacja: Przemyśl
Co ma trymer do tego, ze silnik nie zapala?

Postaw model na jakiś klocek, nie właczaj elektroniki, ustaw cięgno/serwo manualnie na 1/4 max. i łubudu...

_________________
POL - 1342


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 5:16 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz lip 03, 2008 9:57 am
Posty: 326
Lokalizacja: Lublin Wiek:27
No to dlaczego mu każesz ustawiać serwo cięgno manualnie na 1/4?Skoro trymer nie ma nic do gadania...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 5:23 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 26, 2009 9:17 pm
Posty: 362
coś w tym silniku jest nie tak jak się tak męczymy...zdejmij filterek powietrza i sprawdź czy jest tam takie coś http://img191.imageshack.us/my.php?image=pict0299.jpg czyli przerwa dająca powietrze

_________________
HB IC-8 Truggy | Hitec | Grp | powered by SH
---------------------------------------

Do Zobaczenia na zawodach


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 6:06 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N kwi 24, 2005 7:36 pm
Posty: 2023
Lokalizacja: Przemyśl
vicu1 napisał(a):
No to dlaczego mu każesz ustawiać serwo cięgno manualnie na 1/4?Skoro trymer nie ma nic do gadania...



Bo jeśli ma ustawione Idle to nawet z trymerem na maxa skręconym ma zapalić. Cięgno profilaktycznie, żeby nie piłował na sucho.

_________________
POL - 1342


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 7:09 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 23, 2007 11:40 am
Posty: 2616
Lokalizacja: Warszawa
Tak jak koledzy mówią - szczelinka na 1mm (na fotce trochę za duża się wydaje ;)), grzałka i roto nabite na max, sprawna świeca, czysta (nie zalana) komora spalania. Ustaw go dla pewności na fabryczne ustawienia. Zasysasz paliwko w swój ulubiony sposób, zakładasz grzałkę i kręcisz sobie roto (czy co tam masz ;)) dodając pulsacyjnie gazu. NIE MA opcji żeby nie zaskoczył :D A no i jak zapali Ci w końcu, to nie jeździj nim od razu, daj mu ze 3-4 minuty niech pochodzi sobie jeśli tak długo nie jeździł.

Powodzenia

_________________
Mugen Seiki MBX6|SH PT2009-XB|Hitec|AKA|Merlin Advance|Spektrum DX3R
Team RCWróblik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N maja 17, 2009 1:54 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 26, 2009 9:17 pm
Posty: 362
i jak savage odpalił?

_________________
HB IC-8 Truggy | Hitec | Grp | powered by SH
---------------------------------------

Do Zobaczenia na zawodach


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N maja 17, 2009 2:34 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
No wreszcie odpalil. Zakrecilem srubke na maxa wylalem paliwo poczekalem az tlok wyschnie caly. Odkrecilem ja zassalem paliwo , ustawilem ciegno gazu na 1/4 , grzalka roto i dupa. Mysle nie no juz niemam pojecia. Ale sprobowalem jeszcze raz i wkoncu odpalil... :D A ta szczelinke sprawdzalem i jest dobrze ustawiona. Narazie go zgasilem bo mnie sasiad kloł ze mu pod oknem brzecze i jestem ciekaw czy teraz odpali normalnie czy znowu beda jakies problemy...
Dziekuje kolegom za pomoc.
Pozdrawiam

Do nastepnego problemu :wink:

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N maja 17, 2009 2:43 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 26, 2009 9:17 pm
Posty: 362
dobra to napisz czy odpali następnym razem bo jestem ciekaw...

_________________
HB IC-8 Truggy | Hitec | Grp | powered by SH
---------------------------------------

Do Zobaczenia na zawodach


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn maja 18, 2009 9:47 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
no odpalil odpalil :D juz jest spoko, nie wiem co mu sie wtedy stalo, dalej jest to dla mnie zagadka... :roll:

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr maja 27, 2009 2:36 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Witam ponownie :D
Wydaje mi sie ze serwo skretu juz pada albo z elektronika cos nie tak, Model niema sily skrecic, jak dam mu gazu na maxa to skreca, ale to pewnie dlatego ze jest mu w tedy latwiej, ale gdy stoi w miejscu to nawet nie drgnie kolami. Myslalem ze to wina baterii, polecialem naladowalem pakiet i dalej to samo, to kupilem paluszki i wlozylem do koszyczka, podlaczam , dalej nic. Jak go podniose, to skreca ale nawet wtedy nie robi tego "zywo" jak kiedys.

Nastepny problem, to zauwzylem ze chyba za duzo paliwa mi sie wylewa przez rure wydechowa. gdy stoi na podstawce i daje mu gazu to zostaje plama... wieksza niz powinna??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr maja 27, 2009 3:05 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 17, 2008 4:02 pm
Posty: 936
Lokalizacja: Łódź
co do paliwa ... to myślę że trzeba minimalnie przykręcić HSN http://www.thegoodiesmartrc.co.uk/ekmps ... engine.jpg

tutaj dałem link do zdjęcia .. po prawej stronie jest HSN.


PS.link jest tylko dla ułatwienia szukania ...

_________________
KYOSHO Team Poland


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest N lip 22, 2018 3:56 pm


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL