Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest N paź 21, 2018 10:29 pm

Teraz jest N paź 21, 2018 10:29 pm




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 8:42 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
no przecież napisałem

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:51 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
OS A3 Zastosowanie: auta (2,1 - 2,5 ccm), tak pisze w googlach na kilku stronach a ja mam 4,1...

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 12:01 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So maja 26, 2007 1:39 pm
Posty: 471
Lokalizacja: Czernichów k/Krakowa
A na stronie producenta pisze:
"A long-lasting hot plug for most 2-strokes up to .60."
Pan Google tłumaczy:
"A długotrwałe Hot Plug dla większości 2-taktów do ,60."

Czyli silniki do .60 a z tego co pamiętam 4.6 to .28 czyli się mieści :) . Tylko niech mi ktoś napisze czemu do modelu wkłada się świece od silników samolotowych?

_________________
Modele: E-Firestorm 10T + eZRun 35A, Savage 3.5

Time Edge (klik)
GG: 11304258


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 3:10 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn cze 25, 2007 1:42 pm
Posty: 388
Proszę http://riku.pl/#product_cat:399|117

Michoxx napisał(a):
Tylko niech mi ktoś napisze czemu do modelu wkłada się świece od silników samolotowych?


Normalnie, takie świece są po prostu odpowiednie dla różnych silników (nie tylko samochodowych)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 7:55 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
Marins napisał(a):
OS A3 Zastosowanie: auta (2,1 - 2,5 ccm), tak pisze w googlach na kilku stronach a ja mam 4,1...


skoro wiesz lepiej ...
połowa tego forum jeździła savami na świecach OS A3 zimą i opisy na googlach im nie przeszkadzały

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 9:42 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
dobrze juz dobrze nie bulwersuj sie , poprostu nie znam tematu , sam kazales spojrzec w googlach, tak wiec tez zrobilem i oto co otrzymalem wiec nie miej pretensji. Zamowilem juz ta os a3 zobaczymy.
Musze ponownie regulowac silnik do nowej swiecy??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:11 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 26, 2008 10:46 pm
Posty: 363
Lokalizacja: Warszawa, wiek: 16
zapewne będzie taka potrzeba


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:42 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
Marins napisał(a):
dobrze juz dobrze nie bulwersuj sie , poprostu nie znam tematu , sam kazales spojrzec w googlach, tak wiec tez zrobilem i oto co otrzymalem wiec nie miej pretensji. Zamowilem juz ta os a3 zobaczymy.
Musze ponownie regulowac silnik do nowej swiecy??


minimalnie
lub wogóle

w zasadzie przed każdą jazda trzeba sprawdzić ustawienie silnika
starzy wyjadacze czują to na oko i ucho, młodsi mierzą temperaturę

acha
jestem zgryźliwy bo miałem ciężki dzień, jutro znów będę życzliowy jak zwykle

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 05, 2008 5:25 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Przyszly mi obydwie swiece, w poniedzialek zobacze jak bedzie chodzil na tej Os a3
Dzieki i Pozdrawiam

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 10, 2008 9:39 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
spoczko samochod odpalil po wczesniejszym suszarkowaniem silnika:P
Na ucho slychac ze musze troche pobawic sie z ustawieniem motoru. Ile powinien miec stopni w tych warunkach moj silnik?? Bo ma tak ok od 111C jak wolniej jezdze i spokojniej do 125C jak daje na maxa.

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pt maja 15, 2009 11:56 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
, mam kolejny problem, po zmianie swiecy ustawilem silnik i wypalilem nim ok 2l paliwa. Dzisiaj probuje odpalic i nic, nie kreci sie, znaczy ze zalany, wyjmuje swiece krece pare razy,paliwko wycieka i wycieka i dalej nic, nie kreci, zubozylem paliwo zeby sie nie zalewal ale dalej klapa, co mam zrobic?? ewidentnie sie zalewa bo po odkreceniu swiecy caly czas chlapie... i nie moze przestac , tak pomyslalem ze moze kompresji juz niema?? w sumie spalil mi ok 12l paliwa, czy to mozliwe zeby silnik juz padl??
Zauwazylem ze jak tak nim krecilem bez swiecy i ze swieca to pozniej wylalo mi sie paliwko rura wydechowa, czy to normalne??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 9:58 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Sorki ze tak post po postcie ale nikt mi nieodpisuje, a niechce nowego tematu zakladac bo o tym juz bylo sporo lecz nic nie pomaga. Pozatym jest weekend i mam akurat wolny czas i chce sobie pojezdzic.
Probowalem wszystkiego ale silnik caly czas sie zalewa, nie moge go uruchomic, odkrecilem swiece i cala baterie z roto zmarnowalem zeby wychlapac paliwo ale nie daje rady. wkrecilem srubke od wysokich obrotow zeby mniej paliwa dawal ale dalej nic, pozniej ustawienia fabryczne czyli srubki na rowno i tez nic, ciagle chlapie. Co moze byc przyczyna?? Silnik kaput??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 10:36 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 26, 2009 9:17 pm
Posty: 362
zmniejsz dawke paliwa przykręcając srubke... i zatkaj palcem otwór na świece,jeśli będziesz czuł że ci wypycha palec to komprecha dobra...Może roto jest rozładowany?

_________________
HB IC-8 Truggy | Hitec | Grp | powered by SH
---------------------------------------

Do Zobaczenia na zawodach


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 11:05 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
roto naladowany, kompresja jest bo wypycha mi palca:P. Ale z palcem mnostwo paliwa, wkrecilem srubke ta na gorze ale dalej paliwo wylatuje.

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So maja 16, 2009 11:19 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sty 26, 2009 9:17 pm
Posty: 362
jak wkręcisz do końca to powinno nie lecieć,odkręć ją lekko i powiedz czy mniej leci

_________________
HB IC-8 Truggy | Hitec | Grp | powered by SH
---------------------------------------

Do Zobaczenia na zawodach


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest N paź 21, 2018 10:29 pm


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL