Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest So gru 15, 2018 6:05 am

Teraz jest So gru 15, 2018 6:05 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 9:35 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Witam. Mam model jak w temacie. Po skoku z kilku metrow upadl niefortunnie i pogiela sie glowna rama i powypadalo i popekalo pare czesci. Lezal ponad rok czasu w garazu rozkrecony (brak czasu , checi i niewiedza jakich czesci brakuje) wkocu wzialem sie za niego niedawno i naprawilem co moglem, reszte pokupowalem. Stoi teraz zlozony i mam problem zeby go odpalic, grzalka i roto mi sie rozladowaly a on nic nawet nie probowal odpalic. Co mam zrobic?? Rozgrzac silnik jakas suszarka przed ponownym probowaniem?? Czy moze to wina swiecy?? Jak sprawdzic swiece i poczym poznac ze silnik jest zalany?? Oczywiscie robilem przerwy zeby silnik wysechl i potem znowu pare prob na wypadek gdyby sie zalewal Moze dodawac delikatnie gazu podczas krecenia roto?? Sam juz nie wiem:(

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 9:58 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sie 22, 2006 12:43 pm
Posty: 822
Lokalizacja: Lublin
Zalany jest gdy roto nie może przekręcić silnika. Świeca spalona jak najbardziej, prawdopodobnie to jest twój problem. Jak sprawdzić? Sprawdzić można w sposób następujący, wykręcamy świece, wkładamy do grzałki. Jeśli świeca się żarzy na bardzo jasny kolor to znaczy że świeca jest dobra, zaś jeśli nie, niestety trzeba ją wymienić. Moja propozycja. Naładuj wszystko od nowa (grzałka, roto). Najlepiej jak silnik by miał 20-30*C. Odkręć świece daj 1-2 krople paliwka. Zakręć świece załóż grzałkę i zakręć ROTO. Powinien odpalić. Przy odpalaniu dodawaj model. Najlepiej zatrzymaj go nogą aby nigdzie nie odjechał. Jeśli nadal nie będzie odpalał. To pomyślimy co dalej. Pamiętaj że na takiej temperaturze trudniej odpalić silnik niż w lecie na tej samej świecy.


Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 10:33 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
ok dzieki wielkie zaraz zobacze co z ta swieca. Ale pobawie sie jutro z odpaleniem , dzisaj tylko sprawdze swiece Dam znac jak mi poszlo.
Pozdrawiam

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 9:06 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
swieca dziala, tylko przylozylem grzalke i zaczela sie zarzyc. pozniej sprobuje ogrzac silnik i go odpalic.

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 9:39 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So maja 26, 2007 1:39 pm
Posty: 471
Lokalizacja: Czernichów k/Krakowa
Jak nie będzie chciał odpalić to możesz spróbować wrócić do ustawień fabrycznych, ustawić przepustnice na 25% ogrzać silnik i wtedy odpalać.

Pozdro Michoxx :mrgreen: .

EDIT:
Już jak jesteśmy przy odpalaniu silnika to zobaczcie do mojego tematu
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=38954

Widzę że nie opłaca się pisać w odpowiednich działach bo nikt nie odpowiada :roll: .

_________________
Modele: E-Firestorm 10T + eZRun 35A, Savage 3.5

Time Edge (klik)
GG: 11304258


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 2:30 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Juz odpalilem:P ale ciezko bylo. nagrzalem silnik suszarka, i krecilem go chybaz 10min i nic. Przypomnialem sobie scenke z filmiku jak ktos zatykal rure wydechowa i pare razy przekrecil , tak tez zrobilem i sie udalo odrazu odpalil. Na poczatku mi gasl jak dawalem wiecej gazu ale jak troche pochodzil to juz jest ok Dzieki za wszystko
Pozdrawiam

Ps. teraz zostalo tylko cieszyc sie jazda:P

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 6:24 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N kwi 24, 2005 7:36 pm
Posty: 2023
Lokalizacja: Przemyśl
Brawo, jak kręciłeś go 10minut na sucho...

_________________
POL - 1342


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 27, 2008 10:13 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
przynajmniej tłok się nie będzie kleszczył :D

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 6:00 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
moze przesadzilem z tymi 10 min. bo by mi sie bateria rozladowala, ale wydawalo sie dlugo , moze dlatego ze nie moglem sie doczekac :) Az tak zle nie bylo zeby cos zepsuc:)

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 10:00 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sie 09, 2005 6:56 am
Posty: 4091
Lokalizacja: W-wa
było od razu dopompować paliwo do gaźnika i dopiero odpalać

_________________
Pozdrawiam
Tomek
RC emeryt; obecnie broń palna dużego kalibru.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 12:27 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lip 30, 2008 7:51 pm
Posty: 172
Lokalizacja: Rzeszów/Wrocław
A w instrukcji nie ma nic na temat odpalania? :? Bo w firestormie było ,a pozatym to polecam czytać a potem sie za coś brać.

_________________
Asso RC8T Factory Team edition/HK-150A/Mamba 2200kv/HK-GT3B


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 4:24 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So maja 26, 2007 1:39 pm
Posty: 471
Lokalizacja: Czernichów k/Krakowa
To takie krótkie pytanie.

Kręciłem HNS i LNS (ogólnie niewiele i bardziej tym drugim) potem próbowałem wrócić do fabrycznych i teraz jest problem z przyspieszaniem jak postawie model to jedzie około 5km/h (nawet mniej :) ) i silnik gaśnie, potem jak pokręci się szarpanką to wydobywa się sporo dymu. Jeszcze jak jest założona grzałka to można trochę bardziej się rozpędzić ale i tak gaśnie.

Teraz pytanie czym kręcić żeby zaczęło jeździć normalniej :cry: ?

_________________
Modele: E-Firestorm 10T + eZRun 35A, Savage 3.5

Time Edge (klik)
GG: 11304258


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 4:24 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
Nie jestem laikiem i wiem co nie co na ten temat. przedmuhalem przez rurke paliwo, ale silnik nie byl odpalany przez dlugi czas , pozatym zimno i dlatego.
Ale mam nastepne pytanie. Jak juz pojezdze i wypali mi np caly zbiorniczek i wylacze go na 30min zeby ostygl to niemoge juz go odpalic musze znowu rozgrzewac silnik suszarka. I tak caly czas .
Jeszcze jedno na ile mniej wiecej minut starcza pelny bak?? bo mi 3/4 baku na ok 15 i wydaje mi sie ze za duzo pali czy tak powinno byc??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 4:26 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So maja 26, 2007 1:39 pm
Posty: 471
Lokalizacja: Czernichów k/Krakowa
Jeden bak na 15 minut to nie jest za dużo mi na tyle samo starcza :) .

_________________
Modele: E-Firestorm 10T + eZRun 35A, Savage 3.5

Time Edge (klik)
GG: 11304258


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 6:41 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 04, 2005 9:49 am
Posty: 175
Lokalizacja: Grójec
ok thx.
Ostatnie pytanko chyba:)
Wogole mi nie hamuje, na poczatku po odpaeniu delikatnie zwalnia apozniej np jak sie zamoczy delikatnie tarcza to juz nic kaplica,
czytalem cos ze mozna serwo wymienic albo jakies nowe tarcze i zaciski kupic?? Krecilem ta nakretka i rewersem ale tez nic nie pomaga. Widzialem na you tubie ze mozna zamiast tej sprezynki jakas rurke albo wezyk wsadzic i ze niby pomaga, musze sprobowac, a Wy co polecacie??

_________________
1: tamiya TL-01 / fabia wrc
2: savage X 4.1 / ford f-150
3: strada evo rally / impreza 04r
4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Teraz jest So gru 15, 2018 6:05 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL