Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 5:33 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:02 pm 

Witam dzis znowu probowalem docierac swoj revo 3.3 Niestety porazka.naladowalem dobrze baterie,obnizylem tlok do samego konca i podlaczylem ez.no i to samo co tydzien temu.czyli ez podniusl tlok to TDC a potem sie wylaczyl.Uslyszalem znajomy dzzzzyyt i to wszystko.
wrocilem wsciekly do domu.obnizylem tlok do bottom dead ... i postanowilem pokrecic silnikiem bez paliwa i na wykreconej swiecy.I co sie stalo:
1.po pierwsze dzzzyt czyli podniesienie tloka do TDC
2.potem dym z motoru EZ zamotowanego w revo (wystraszylem sie ze cos spalilem bo poczulem rowniez smrod spalenizny)
Ale postanowilem pokrecic jeszcze raz.i okazalo sie ze Ez motor (w revo) zaczal krecic silnikiem tak jak powinien.niestety w trakcie krecenia silnikiem wydobywal sie rowniez smrod i dym z motoru ez.takze niekrecilem za dlugo.wyszedlem znowu na dwor i porazka.motor ez jedyne co robil to podnosil tlok do TDC i nic wiecej.probowalem wiele razy i nic.lampki w ez start nie swieca i niewiem co robic.
Moze jednakl to kwestia niskich temparatur powietrza skoro moge krecic w domu ale niemoge na dworzu (okolo 10'C)?
Co z tym dymem z motora EZ w revo?
co mam robic?czekac do wiosny az bedzie ceplo??przeciez to bzdura!!!
czy moge dluzej krecic silnikiem bez paliwa i swiecy w domu aby czesci w silniku sie dotarly choc troche a potem jak juz bedzie troche dotarty to wyjsc na dwor i kontynulowac??nieprobowalem krecic silnikiem bez paliwa ale z wkrecona swieca bo niewiem czy to niezaszkodzi swiecy,ale moze powinienem sprobowac aby silnik popracowal na podwyzszonym cisnieniu silnika.mam dodatkowa swiece trxa montowalem ja w trakcie bo w pewnym momencie lampkam na ez swiecila tylko motor czyli cos nie tak ze swieca.

pomozcie co mam robic

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:09 pm 

A nie mozesz wziasc suszarki, rozgrzac ile sie da silnik nia, potem biegiem wyjsc na dwor i sprubowac szybko odpalic ? Wiem ze to durnie brzmi ale moze zadzialac :)

A co do dymu z motora to pewnie przypaliles izolacje lub cos, przegrzales silnik przemeczajac go bo pracowal mozna powiedziec ze na zwarciu :?

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:14 pm 

Po pierwsze Ez starty czasem tak mają po drugie najlepiej zadzwoń bo dużo pisania po trzecie zawsze możesz nagżać silnikm suszarką do wlosów wcześniej oblożyć zwojem kartonu glowicę to tak szybko niewystygnie ez start ma ograniczenie prądowe jak niemoże uciągnąć silnika to się wylancza lampki w ezecie muszą świecić tymbardziej że jedna pokazuje że jest obwód świecy.
O ile już spróbój odpalić na wykręconej świecy praktycznie do maximum.
Ile litrów eypalileś już na tym silniku?

Aha wrazie czego 602518196

2. REVO PLATINUM EDITION itp
Matrix x3 PRO Axe Cobra***
Thunder Tiger EB4 S3 PRO i inne

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:44 pm 

Nie potrzebnie zakładałeś nowy temat, trzeba było pociągnąć stary temat bo nie wszyscy zaglądali do tamtego tematu: http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=30069

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:03 pm 

sorki masz racje tym tematem ale jak juz zaczalem drogi to moze go ciagnac dalej!?!?!???!
tak wiec co do suszarki czy farelki to juz probowalem z 2-3 razy niestety niemoge samochodu nagrzac i jeszcze cieplego docierac na dwozu bo miejsce na docieranie mam daleko.nagzewalem i oklejalem glowice aby trzymala cieplo (to niedziala).niewiem czy izolacja ez motorze jest pszepalona bo pomomo dymu i smrodu to kreci silnikiem.dym tak czy inaczej jest niepokojacy.
z tego co zrozumialem to ez ma zabespieczenie dzieki ktoremu nic strasznego sie niestanie,no to co z tym dymem i smrodem?
co mam rozumiec przez

"O ile już spróbój odpalić na wykręconej świecy praktycznie do maximum."

co do dzwonienia to ja naprawde bym chcial ale jestem w uk i troche mnie to za drogo wyniesie.takze prosze bardzo o pomoc wytlumaczcie mi prosze czy to tylko kwestia niskich temp czy cos jest zepsute czy tylko ja mam cos zglowa bo niemoge go odpalic :lol:

dzieki jeszcze raz sorki Piotr za zalozenie nowego tematu

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:06 pm 

To spróbuj w domu odpalić, jak nagrzejesz. Chociaż na parę sek

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:07 pm 

Wez go nagrzej suszarka wybiegnij i chociaz SPRUBUJ odpalic normalnie tuz pod domem/blokiem, jak odpali to odrazu go zgas i tyle, przynajmniej bedziesz wiedzial ze sie da. A jak juz odpali to moze przez te parenascie sekund sie troszke rozrusza i da rade juz na zimno potem odpalic. Jak to sie mowi, nie sprubujesz to sie nie dowiesz :) . A nie wydaje mi sie zeby Cie ktos zabil bo odpalisz model na 10 sekund, to nie jest TIR po tuningu zeby cala okolica sie na Ciebie rzucila z widlami ;) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:46 pm 

odpal w domu odtworz okno i odpal nawet na 5 sek a najlepiej na balkon sam tak czasami robie i wtedy mu buta daje ostro na balkonie czywiscie trzymajac go w gorze i wtedy odrazu lapie 80 i na dwor :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:48 pm 

ale on nie może ostro mu dać bo dociera go :) Revo jest ciche, na balkonie dotrzyj :)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:13 am 

no to moze go przez 1 min w gorze potrzymac i nie dodawac gazu a potem isc na dwor

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:34 am 

okej powalcze jeszcze ale cienko to widze.szczegolnie ze chce docierac wedlug instrukciktora mowi ze docierac od pierwszego baku jadac,wiec niemoge odpalac sobie w domu nagrzac i wyjsc.
nagrzeje go dzis suszarka jak pisaliscie i bede biegl na dwor.
pytanie jaka mam pewnosc ze niesalilem siewcy? bo na ez jak niepali sie "motor" to rozumiem bo lampka gasnie jak silnik zatrzymoje mi sie w TDC ale czasem niepali tez sieca.jak odruznic czy swieca jeszcze sprawna.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:36 am 

To powiedz co to za instrukcja że mówi żebyś jeździł na 1szym baku

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:37 am 

Jakub Żebrowski napisał(a):
To powiedz co to za instrukcja że mówi żebyś jeździł na 1szym baku

Oryginalna instrukcja traxxas dla modelu REVO 3.3

by sprawdzić świecę, odkręć ją, nałóż ten kabelek zasilający i dotknij korpusem świecy blok silnika i zakręć ezstartem, świeca powinna się żarzyć.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Ostatnio edytowano N lis 04, 2007 11:40 am przez Gieroll, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:39 am 

Orgnialka traxxasa ale nic mu sie nie stanie jak kilkanaście sekund(1 min) będzie odpalony z kołami na gorze,sprobuj przecież jeszcze nikt nie zepsuł silnika odpalając z kołami w gorze i trzymając go przez 1 min :D

Tytuł:
PostNapisane: N lis 04, 2007 11:45 am 

Ja bym polecił wypalić 2-3 baki z kołami w górze, no chyba że nie chcesz ale ja tak zawsze robiłem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona