Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 1:11 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 8:59 pm 

czy mozna startowac tamiya tL-01B na zawodach??/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 12:28 am 

niby mozna ale szans raczej nie masz zadnych :? poczytaj na rcauto

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 6:45 am 

a jaką tamiyą można strtować w on roadzie? prócz kur....o drogiej TRF? Tamiya TL-01 nadaje się do rzucania w lisy polujące na kury w ogrodzie (jeśli mieszkasz na przedmieściach, lub na wsi), lub do lansu pod remizą strażacką na discopolowej gibanie, gdzie "wino patykiem pisane" stanowi podstawowy trunek VIPów... Ot co.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 10:50 am 

Wiesz co darowałbyś sobie takie komentarze.
Założe się ze nie jeden dobry kierowca objechał by Ciebie jakąś Tamijką ;p

A po 2gie Tl-01b to buggy nie on-road !!!

Czesto widać Cie na forum umiesz coś oprucz krytyki ?? NIe pasuje Ci to nie odpisuj ... czy muszisz być w każdym temacie?

Academy SP3 EX
Futaba 3PM S
Hellfire SS - był

gg.528392 mail: mr.byku@gmail.com

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 1:46 pm 

Paweł Ochociński napisał(a):
Wiesz co darowałbyś sobie takie komentarze.
Założe się ze nie jeden dobry kierowca objechał by Ciebie jakąś Tamijką ;p

A po 2gie Tl-01b to buggy nie on-road !!!

Czesto widać Cie na forum umiesz coś oprucz krytyki ?? NIe pasuje Ci to nie odpisuj ... czy muszisz być w każdym temacie?

Faktycznie, nie zauważyłem B. Czy muszę czy nie muszę to nie Twoja sprawa. Poza tym "oprócz" pisze się przez "ó". Jak mi coś nie pasuje to mogę się wypowiedzieć tak samo jak inni, zarówno ci co im pasuje, jak i ci drudzy.

A wracając do samego modelu i marki, powtórzę jeszcze raz: jedyne dobre modele to TRFy, które są cholernie drogie a parametrami nie odbiegają od konkurencji, bądź są nawet słabsze, więc jeśli początkujący modelarz chce startować w zawodach- niech wybierze inną markę. Thaz all!

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 4:07 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
Poza tym "oprócz" pisze się przez "ó".

I dalej
Cytuj:
Thaz all!

Co to jest?
Wytykasz komuś błędy a sam je "sadzisz"?
Zapomniałbym: Poprawna pisownia to "that's all"

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 4:42 pm 

bijcie sie odrazu... zalamka...

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 4:56 pm 

Ludzie, czy Wy musicie w każdym temacie rzucać w siebie g.....??? Trochę dystansu. Dobrze że nikt nie wpadł na pomysł zrobienia jakiegoś ogólnopolskiego zlotu użytkowników RC-AUTO, bo go by chyba nikt nie przeżył :evil:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 5:43 pm 

thazz all to slang. I koledzy mają rację. Bez sensu się kłócić, ale też nie można doprowadzać do sytuacji, gdzie użytkownicy forum nie mogą wyrazić własnych opinii. Na temat gustów i przekonań się nie dyskutuje...

Wracając do samego modelu i zapytania kolegi; niech faktycznie wypowiedzą się koledzy z off roadu. Ja nie zauważyłem, że sprawa dotyczy off, daltego się już więcej w tym temacie nie wypowiadam.

Thazz all

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 6:47 pm 

Niby można (lub nie :D :?: ) startować w 4wd dla pewności sprawdz przepisy techniczne.

Ale niestety wstyd i hańba jechać czymś takim tym bardziej, że z tym podwoziem nie można jazdy nazwać wyścigiem :lol: . No ale na początek ujdzie... :roll:

Oczywiście podobnie jak w onroad jest model specjalnie stworzony do jazdy offroad a nawet 2 czy nawet 3 a mianowicie Madafaker df 03 lub madafaker 501x . Hehe

Pozdrawiam !

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 7:33 pm 

Mi chodzi tylko o to że kolega sie pytał czy można startować tym modelem w zawodach.
kolega Cornel odpisał że można. Można by jeszcze odesłać go na regulaminu zawodów żeby sprawdził czy spełnia parametry.
I jak na moje tak powinien się zakończyć się ten temat!

Pojedzie na zawody TLką zobaczy że jednak to nie jest to i zastanowi sie nad lepszym modelem poogląda innych modele i porozmawia z zawodnikami.
Nie wszyscy jada na zawody żeby wygrywać, dla niektórych to tylko zabawa/nauka.

Z reguły staram sie nie pisać postów właśnie przez takich ludzi jak kolega Michał Woszczek bojąc sie takich krytykujących komentarzy (jestem na forum ponad 3 lata a mam tylko 60 postów) przeczytane mam wszystkie tematy, ale dziś po prostu po komentarzu Michała nerwy mi puściły.
Tym bardziej że większość jego postów to krytyka innych (np modeli) a zachwalanie swojej marki. Nic do tego nie mam bo wiadomo ze każdy kto kupuje model chce coś najlepszego i potem zachwala to . Sam uważam że Asso to bardzo dobra firma (jedna z lepszych). Ale można to łagodniej podać jakieś przykłady co ma ten model czego nie ma tamten, albo odesłać do innego tematu, albo po prostu zamknąć

Chodzi mi tylko o fakt nie można ludzi tak zrażać, modelarstwo to hobby dla spokojnych i cierpliwych, jeśli ktoś się nie nadaje to sam się prędzej czy później wykruszy.

Kiedyś miałem wrażenie że jesteśmy wielką rodziną, ale te wszystkie kłótnie, dogryzania, komentarze.......

Dlatego zawsze byłem w cieniu ale dziś musiałem coś powiedzieć.

Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem, a może znajdzie się ktoś kto myśli podobnie.

Ps. To chyba nie jest forum ortograficzne, ani to żadna klasówka, z góry przepraszam że błędy stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne itp

Pozdrawiam

Academy SP3 EX
Futaba 3PM S
Hellfire SS - był

gg.528392 mail: mr.byku@gmail.com

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 8:05 pm 

no i patrz,

Niby nie chcesz nikogo obrażać ale między wierszami coś tam nie pasuje. Ja nie zachwalam konkretnej marki, no może czasem subiektywizm przemawia przeze mnie ;) Ale jak się nie powie na początku jasno i stanowczo, że pewne modele NIE NADAJĄ się do startów w zawodach, możemy doprowadzić do sytuacji, że bardziej zrazi się nowy kolega męcząc się jadąc w wyścigu jakimś badziewiem, niż jak uświadomimy go tu na forum, że jeśli chce się ścigać potrzebne jest niestety zainwestowanie większych środków. Nie zapominajmy, że modelarstwo w wydaniu zawodniczym to jest SPORT, nie można wmawiać ludziom, że tl01b to model na zawody...
A co do czepiania się moich wypowiedzi, widocznie nie są obraźliwe, skoro mam czyste konto (bez ostrzeżeń...)

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 8:21 pm 

Problemem modelu TL-01B jeśli będziesz chciał startować w zawodach (zresztą nie tylko w zawodach) jest:
- mały zakres przełożeń;
- skrzynia przełożeń, która nie wytrzyma mocniejszych silników, 20T to wszystko przy czym w miarę bezawaryjnie można skakać;
słaby układ amortyzacji, gwarantujący wysoką awaryjność innych części po skokach
-słabej jakości tworzywo, z którego wykonano model. Każdy dzwon przy prędkościach większych niż 25km/h skończy się awarią.

Ktoś nie tak dawno podawał kalkulację, że wyjazd i start w zawodach to wydatek rzędu 250zł.

Dokładając drugie tyle w częściach jakie musisz ze sobą wziąć na wyjazd, bo nikt Ci ich nie zapewni na zawodach (z czego przynajmniej 100zł zużyjesz w efekcie awarii), powoli rodzi się pytanie o sens ekonomiczny takiej operacji.

Dodatkowo model będzie odstawał od tego czym jeżdżą inni i Twoja frustracja będzie narastała nie tylko z powodu jeszcze nie w pełni wykształconych umiejętności ale także na skutek niespodzianek fundowanych przez przez Tl'kę.

Dodatkowo sam widzisz z jaką reakcją otoczenia możesz się spotkać startując tym modelem. Może dobrze, że przekonałeś się o tym na forum nie w realu.

Reasumując, przemyśl czy start w zawodach, biorąc to wszystko pod uwagę, sprawi Ci przyjemność?

Robert

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 10:15 pm 

A ja bym chcial zeby ktos taki wlasnie wygral, takim modelem nadajacym sie waszym zdaniem do przybicia na sciane :) . Wtedy miny wszystkich byly by warte tych wydanych pieniedzy na wyjazd itp. 8)

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So mar 08, 2008 10:18 pm 

Ja sie wtrące i zapytam. Czy rustlerem xl-5 bez tuningu moge startować w zawodach?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona