Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 30, 2026 6:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: Model-fan
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 11:36 pm 

Postanowiłem opisać moją przygodę z serwisem i sklepem:
http://www.model-fan.com.pl/
Oddałem im model w celu naprawy gaźnika(zerwany gwint przy HSN) oraz przy okazji regulacji(grzał się strasznie mimo bogatej mieszanki) w t-maxxie 2.5r. Serwisanta ciągle nie ma w sklepie ponieważ gdzieś wyszedł. W końcu zadzwoniłem gdy był. Serwisant mówi ,że obudowa gaźnika która uległa zniszczeniu będzie kosztować 30 euro( ja wielkie oczy ponieważ ta sama część w ROJNA.PL kosztuje 57 zł)
Serwisant mówi, że silnik się grzeje dlatego że jest nie dotarty(chciał docierać za 150 zł). Odpowiedziałem mu , że silnik był docierany według zaleceń producenta i wyjeździł już 5 litrów paliwa to zaczął mówić że opony są nie zdarte i na pewno tyle nie wyjeździł. Później mówił że świeca zła(testowałem różne) Chciałem kupić u nich w sklepie świecę z długim gwintem to sprzedali z krótkim. Dostarczyłem im gaźnik kupiony na rojnie. Przekręcenie paru śrubek ze starego do nowego gaźnika zajęło im tydzień. Wykonałem kolejny telefon, oczywiście serwisanta znowu nie ma. gdy się wreszcie dodzwoniłem gdy był człowiek który się tym zajmuje mówi mi, że nie dałem mu jakieś tam części. Nawet nie potrafił wytłumaczyć jakiej(ja dawałem wszystko i podejrzewam że ta cześć zginęła gdzieś w w/w serwisie) Całe szczęście że kosztowała ze 2zł. Z modelem dałem im ez-start wraz z naładowanym pakietem gdy dostałem wszystko z powrotem pakiet był rozładowany do napięcia 0,2v na cały pakiet(według mnie położyli ez-start tak, że przez cały czas paliła się dioda). Gaźnik przykręcili tak, że nie dało się dać gazu na maksa bo gdy dawało się przepustnice na max to zatrzymywała się ona na silniku elektrycznym. Model był u nich około miesiąca. Model był odebrany od nich bez regulacji ponieważ stwierdziłem, że lepiej będzie jak ja sobie sam to zrobię. Za przykręcenie paru śrubek zgarnęli 50 zł. Przez telefon mówili mi :
robocizna-około 20zł
regulacja(jej nie było)- około 30zł
Teraz mam pytanie:
CZY TAK WYGLĄDA SERWIS MODELI TRAXXAS???

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 2:40 am 

A nie lepiej było samemu pokombinować ? Oddawanie modelu do serwisu do głupota.. chyba że do jakiegoś zaufanego kolegi, który zrobi to jak powinien i za naprawę będzie może chciał duze piwo...

Nauczka na przyszłośc, lepiej samemu popsuć niż dać jakiemuś pajacowi który zepsuje i weźmie za to kase... :?

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 4:28 am 

Traxxas Polska - to jest to czego brakuje...

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 6:55 am 

witam . Teraz juz sam sobie krecę ale w bardzo trudnym dla mnie poczatkowym okresie ( jako niedoswiadczony zielony jak szczypiorek serwisant równie niedoswiadczonego zawodnika klasy IC8-TRUGGI) olbrzymia pomoc i wsparcie techniczne otrzymałem od Darka Stefanowicza ( wielkie dzięki) i dlatego z całą swiadomoscia polecam jego serwis ( mysle ze bedziesz zadowolony ) . Serwis znajduje sie w Łodzi na ul. Rokicińskiej 56.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 11:40 am 

Oddałem go do serwisu ponieważ części nie było wtedy w Polsce a chciałem żeby spróbowali go prz okazji wyregulować bo mi mimo bardzo bogatej mieszanki + zimna świeca się grzeje

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 9:41 pm 

srubuj jeszcze zwiekszyc mieszankę na LSN, odkręć o 1/4obr, temp na bank spadnie. Jesli model bedzie wtedy wołowaty z miejsca to mozesz przykrecic max o 1/8obr.

Mi to pomoglo...mialem podobna sytuacje jak Ty. Ale juz jest ok:D

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 01, 2007 7:47 pm 

Najwidoczniej jesteś jednym z tych który szukają dziury w całym. Jeśli oryginalna część traxxasa kosztuje 30 euro. Wiem coś o tym bo sam mam REvo 3.3 i wiem ile kosztują oryginalne nie przemycane części-fakt że kupiłeś ją za 57 zl musi być podejrzany. Wejkdź sobie geniuszu na strone firmowa traxxasa i zobacz ile kosztuje- dokładnie tyle. Twoja kupiona w necie to zwykly przemyt czesci ze stanów przez firmę o której pisałeś. Poza tym fakt iż czekałeś na samochód tyle czasu musiałbyć czymś spowodowany-brakiem czasu człowieka odpowiedzialnego za naprawe-i napewno to usłyszałeś tylko teraz postanowiłeś dodać coś od siebie kolego-nic nie dzieje się bez przyczyny. Tacy jak ty chceli by wszystko za darmo i jeszcze z pocałowaniem ręki,ale ktoś musiał to zrobić i te "pare śrubek" przykręcić bo ty masz dwie lewe ręce, poświecił czas i należy mu sie za to zapłata.

Ostatnio edytowano Pn paź 01, 2007 8:45 pm przez karolll, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 01, 2007 8:01 pm 

Ja osobisccie uczeszczam do tego sklepu i nigdy nie mialem problemow zawsze dostawalem fachowa rade ktora sie sprawdzala sprzedawca mily .

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 01, 2007 9:57 pm 

karolll jesteś nowym użytkownikiem a podejrzewam nawet(mogę się mylić), że jesteś związany z tym sklepem. Część w katalogu traxxasa kosztuje około 14 dolarów. Nie chciałem tego robić sam bo nie miałem dostępu do części a czekać ponad miesiąc nie chciałem a myślałem, że w/w sklep posiada ta część. Nie mów, że mam 2 lewe ręce bo nie wiesz i z pewnością takich nie mam(jedna prawa druga lewa jak masz dwie lewe lub dwie prawe to coś Bóg ci namieszał i to do niego miej pretensję) Co do sklepu to według mnie obsługa( serwisant) uważa, że są wszechwiedzący i myślą, że ludzie się nie znają. Wysunąłeś też oskarżenie, że sklep www.rojna.pl działa niezgodnie z prawem a ty jako obywatel masz obowiązek zgłosić ten fakt.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 10:30 am 

Co do regulacji to sam kiedys nic nie umielamem ale zaczolem duzo czytac pytac sie kolegow i powoli zaczelo mi to wchodzic :) . Teraz juz niemam tego prblemu .Wiec poczytaj na forum artykoly i zobaczysz , ze niebedzie to takie trudne a stanie sie dla ciebie banalne :) (sam przeczytalem wszysdkie wypowiedzi o regulacji :lol: )

Pozdrawiam Damian

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 11:32 am 

a masz chociaż termometr ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 11:35 am 

Bartłomiej Skwara napisał(a):
a masz chociaż termometr ?

do kogo te pytanie?? jesli do mnie to aktualnie nie bo sie poslul i czekam na nowy jutro chyba nawet wybiore sie do hpi

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 11:47 am 

do "Kopec" z termometrem żeby silnika nie zarżnąć :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 11:50 am 

Bartłomiej Skwara napisał(a):
do "Kopec" z termometrem żeby silnika nie zarżnąć :D

hehe istnieje jeszcze sposob na śline ale nipolecam :D :D

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 12:52 pm 

Tak mam termometr a widzę, że tu sami "znawcy" siedzą. Przewaliłem całe forum na interesujące mnie tematy a było ich naprawdę dużo(w tym i regulacja, konserwacja, docieranie itp.) i nie myślcie, że jestem taki zielony.
To nie jest temat o obsłudze silnika spalinowego tylko o sklepie/serwisie Model-Fan. Silnik grzeje się nawet wtedy gdy jest wzbogacony z ustawień fabrycznych na których już i tak z wydech niespalone paliwo leci. Może to wina paliwa bo mam tornado 20% a wcześniej bb 20% być może za dużo nitro.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona