Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: pytanie!!!!!!
PostNapisane: N sie 08, 2004 4:20 pm 

cze wszystkim. mam zamiar kupić sobie autko na zdalne sterowanie ze spalinowym silnikiem. chciałbym owe autko (najprawdopodobniej coś z monster truck lub buggy) nabyć na towerhobbies, ale jednak nie wiem czy realizują zamówienia (głupie pytanie), jak szybko dochodzą przesyłki, czy są zgodne z zamówieniem itp. oraz chciałbym wiedzieć jak jest teraz z cłem, podatkami i tymi nie potrzebnymi opłatami (chyba że można by te opłaty jakoś ominąć - jestem otwarty na propozycje)

pozdro4all

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 4:30 pm 

Z towerhobbies zwyczajna paczka idzie 6 do 8 tygodni.Samolotowa okolo chyba 2 tygodni.Co do cla wynosi ono chyba z 9% jak sie nie myle ale jak clo to tez podatek i sie robi z 30%.Paczki zgadzaja sie z zamówieniem.Zawsze prawie dowala Ci te *****.Dlatego najlepiej miec osobe w stanach która to wysyla bo wtedy tak zapakuje towar ze nikt Ci zadnego podatku nie dowali.Powiedz jaka suma dysponujesz to pomozemy Ci w wyborze. A co do modeli buggy to mam ich troche w swojej ofercie :) Wejdz do dzialu sprzedam i wejdz w To o czym marzysz jest tutaj.Tam jest taki mini cennik modeli.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 6:33 pm 

z jakimś znajomym w stanach będzie kłopot, bo póki co to takowego nie posiadam. co do kwoty to jeszcze nie wiem (autko zamierzema kupić gdzieś na przełomie pażdziernika i listopada lub w najgorszym wypadku po nowym roku) ale gdzieś w okolicach 600-800$. co do wyboru to bardziej jednak byłbym skłonny do Monstera. interesują mnie wyłącznie zestawy RTR.

pozdro4all

p.s. czy zestawy RTR trzeba jeszcze jakoś ustawiać (jeśli tak to czy jest to łatwe, a jeśli nie to czy ktoś ze śląska [Tarnowskie Góry, Piekary, Bytom, Katowice, Częstochowa lub okolice] służyłby pomocną dłonią?)?

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 6:43 pm 

Jezeli masz do przeznaczenia $600-800 to proponowalbym LST. Jest to chyba narazie najlepszy monster do kupienia, albo Genesis, ale slyszalem ze jest troche ociezaly (Promian ty miales miec jednego to sie wypowiedz). W tej cenie jest tez OFAN TITAN TWIN, ale ma dwa silniki i nie proponowalbym na poczatek.

Odpowiedz na P.S. Zestaw RTR trzeba ustawic, a zwlaszcza spalinki no i trzeba dotrzec silnik, ale to jest proste i mysle ze sobie poradzisz

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 7:03 pm 

jako że mówisz że z ustawieniem i dotarciem sobie poradze to dobrze. zapomniałem napisać że ta kwota musi również pokryć wysyłkę i jakby nie patrzeć to w przypadku podatku i cła to też musi być z tego :( . co do wymienionych modeli to zaraz im się przyjrze.

pozdro4all

po przyjrzeniu się: - Ofna jakoś mi nie podchodzi, a co do tych dwóch pozostałych to nie znalazłem ich, może jakieś dokładniejsze nazwy (jak się komuś chce to może podać linki). po niewielkich obliczeniach i odjęciu podatku i cła to na autko pozostaje mniej więcej 500$ (jeśli dobrze liczę).

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 8:48 pm 

Wiec tak:tu masz Genesisa: http://www.cenracing.com/cars/genesis/genesis.html a tu LST: http://www.teamlosi.com/kits/LST/index_main.htm

Co do sciagniecia tego z USA to skontaktuj sie z Ziggyym.Jego mail: bynek@optonline.net .Bierze chyba 10 albo 15 procent prowizjii wiec oplaca sie.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 9:33 pm 
-=ADA$=-

mowisz $600-$800 , podwozie np: http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... ts_id=6082

qrde i zepsulo mi sie a mialem taki idealny zestaw ale to wyjdzie nieco ponad $800 bo jeszcze aparatura i starter box nie wspominajac o sprzecie "wspomagajacym" ale to podwozie jest niedrogie a o ile wiem porownywalne z mugenem i kyosho.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 08, 2004 11:22 pm 

A tak wogle co do genessia to jest zarabiscie mocna ociezaly mialem pare filmików z nim i masakra.Pomimo tego silnika 46 zalicza sie chyba do najwolnieszych spaliniaków hehe.A tak wrazie gdybys nie zrozumial o co chodzi z Ziggim to jest tak ze mówisz co chcesz i chyba w zaleznosci czy to ebay czy to sklep amerykanski stawka procentowa jest inna.Odpalasz tych naprzyklad 15% od wartosci towaru a on tak Tobie ta paczke wysyla ze nie placisz tych podatków no bo jak Ci clo dowala to tez podatek.Sorry ze to powiedzialem jesli Ty juz to wiedziales , ale pewnosci nigdy zawiele :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 6:50 pm 

dzieki za namiary, z Ziggym skontaktuje sie w momencie chęci nabycia autka. mam jeszcze kilka pytań:
1. w jakiej cenie jest ten LST i czy jest dostępny na towerhobbies?
2. jak się płaci za zamówienie na towerhobbies (czysta ciekawość)?
3. czy paczkę którą miałby wysłać mi Ziggy na pewno nie opodatkują i nie oclą?
4. czy waszym zdaniem opłaca się kupić taki pojazd to jeżdżenia po podwórku?
5. z tej piątki (lub siódemki, jak kto woli) co byście polecili (podajcie wyższość tego modelu nad innym :D ):
- REVO
- LST
- Mad Force/Mega Force
- T-Maxx/E-Maxx
- Savage 25

Pozdro4all

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 7:04 pm 

Co do pytania czy oplaca sie kupwac model do jezdzenia po podwórku to :lol: pewnie ze tak.A co do modeli to napewno najlepszy jest LST (chyba) ale wzialbym pod uwage jeszcze ofne titan deluxe.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 7:11 pm 

To tak:
Z tej 5 (7) odpuscilbym sobie modele Kyosho z przyczyn ogolnych, czyli wykonania, konstrukcji........ Teraz jest tylko pytanie czy chcesz skale 1/10 (mniejsze autko i mniejszy silnik) czy 1/8 (wieksze......). Jezeli 1/10 to albo T-maxxa, sprawdzona dobra konstrukcja. Zaraz odezwa sie pewnie osoby ze to przestarzala konstrukcja i takie tam, oczywiscie nigdy nie widzac tego autka na oczy. Oczywiscie samochod nie jest nowy i ma swoje wady (jak kazdy), ale dla mnie to jest najlepszy monster truck na swiecie, przemawiaja za tym wyniki wyscigow w USA. Zaraz bedzie dyskusja ze maly silnik i takie bzdety, ale znalazlem cos co powinno zakonczyc ten spor. Na stronie z relacjami z zawodow T-maxxow jest napisane ze T-maxxy z nowymi silnikami 2,5 startowaly z powodzeniem w klasnie z T po przerobkach silnikowych bo stare T z silnikami .15 nie mialy z nimi szans!!!!! Dobra tyle o T. Jezeli chodzi o REVO to tez jest swietny model, ale nowy i nie wiadomo co sie w nim popsuje ;) niestety ale tak jest ze jak kupujesz monstera to najlepiej wiedziec odrazu co sie psuje i jakie czesci ewentualnie kupic. I na REVO poczekasz sobie troche, jak dobrze pojdzie to tylko do stycznia, jak nie dluzej.
Jezeli teraz chodzi o wieksze autka do wybralbym LST. Fajna kostrukcja i silniczek. Savage tez jest bardzo dobrym modelem, ale jego konstrukcja jest dosyc ciezka w czyszczeniu i rozbieraniu, ale model swietny. I o wiele tanszy od LST.
Wybor teraz nalezy do ciebie:).

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 7:56 pm 

rafałek napisał(a):
1. w jakiej cenie jest ten LST i czy jest dostępny na towerhobbies?

Cena okolo 600$ (czasami na Ebay troche taniej...) nie ma w TH (czyba maja jakas alergie na Team Losi :? )
rafałek napisał(a):
2. jak się płaci za zamówienie na towerhobbies (czysta ciekawość)?

Czyzby karta kredytowa :?: :lol: A lyzka na to: niemozliwe... :roll:
rafałek napisał(a):
3. czy paczkę którą miałby wysłać mi Ziggy na pewno nie opodatkują i nie oclą?

Tego nikt nie wie na 100%, nie powinni jesli to bedzie jako gift, ale kto zrozumie zasady dzialania naszych urzedow celnych :lol:
rafałek napisał(a):
4. czy waszym zdaniem opłaca się kupić taki pojazd to jeżdżenia po podwórku?

Tez pytanie... pewnie, ze tak/nie (do indywidualnego wyboru)... :P Dobrze byloby, gdybys mial z kim jezdzic... samemu troche nudno :(
rafałek napisał(a):
5. z tej piątki (lub siódemki, jak kto woli) co byście polecili (podajcie wyższość tego modelu nad innym :D ):
- REVO
- LST
- Mad Force/Mega Force
- T-Maxx/E-Maxx
- Savage 25

Zdecydowanie LST (za caloksztalt), ew. Revo (za zawieszenie, tylko silnik przydalby sie mocniejszy), ale dodaj do listy Ofne Titan Deluxe (bylaby u mnie na drugim miejscu - dobra, sprawdzona, dopracowana konstrukcja).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 9:19 pm 

póki co widze że większość przemawia za LST. co do Ofny to nie wiem, bo ich modele jakoś mi nie podchodzą. skala zdecydowanie jak największa tj. 1/8. a może by tak coś więcej o Savage 25?

Pozdro4all

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 09, 2004 10:55 pm 

i savage masz caly watek w dziale MT... poczytaj

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 10, 2004 8:51 pm 
-=ADA$=-

bez obrazy ale pokananie TRX .15 to nie zaden wyczyn, nowy silnik ma chyba 60% wiecej mocy, co w tym dziwnego, ale swoja droga maxx ma i tak tylko .15. Duzo wad ( ale nie wsyzstkie) naprawiono w modelu 2,5 ale tez nie wszystkie, jesli sprawdzisz jakie maxxy wygrywaly wyscigi to malo bylo seryjnych ( tak jak mialo to miejsce z LST)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona