Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 11, 2026 9:44 pm

Autor
PostNapisane: N wrz 03, 2006 7:02 pm 

Mam pytanie mamy z synem od niedawna Savaga 25 4.1 byl w dobrych rekach malo jezdzony ale jak reguyluje sie silnik ? pali ok jest ledwie co dotarty ale wydaje mi sie ze na prostej nie jedzie zbyt szybko wiem ze to pojecie wzgledne ale mysle ze jest nie calkiem dobrze wyregulowany jelsi chodzi o moc .Mam instrukcje ale po niemiecku prosze napisac w kilku zdaniach wiem ze to temat pewnie rzeka ...ale moze tak najprosciej .Mam troche doswiadczenia bo pływan FSRami ale to zupelnie co innego.Tam chodzi o obroty a silnikiCMB inaczej sie ustawia.Prosze konkretnie ktora srubka do czega i jak ustaic tak by byla pewwnosc ze jest ok bez zylowania ale by silnik byl mocny na tyle na ile pozwala fabryka >Paliwo Tornado 20%,model jak wyszedl z fabryki tak jest zero tuningu i bajkerow ,wolne obroty na te chwile ok ,pali ok czy wogole ruszac cos ,moze jest tylko jedna srubka...? Silnik czasem ma tendencje do gasniecia samemu tak nagle na wolnych obrotach zwykle zaraz po odpaleniu a czasem odpali o jezdzi ok .Po taki zgasnieciu ciezko go zapalic chile -gasnie z charakterystycznym metaliczny kliknieciem.-brzedęk ....Dzieki Sorki za błędy ale mam jakąś dziwną klawiaturę

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 03, 2006 7:27 pm 

Ten "brzdęk" przy gasnieciu to normalne. Mozesz sprobowac odkrecic HSN - to ta sróbka najbardziej wystająca, ja odkrecalem ją na max gazie i slyszalem ze obroty sie zwiekszają. Paliwko wybraleś bardzo dobre :wink:

PostNapisane: N wrz 03, 2006 8:30 pm 

fredt30 napisał(a):
Mam pytanie ...ciach

śruba przy wężyku (HSN)
w prawo po 1/8 obrotu
kontrola temperatury (max 135stC)
silnik ma dymić na max obrotach
jeśli przedobrzycie z kręceniem to przy max obrotach przestanie dymić i zacznie przerywać, znaczy że mieszanka już za uboga i trzeba odkręcić

regulacja niskich obrotów to już następna bajka