Witam, może trochę nieelegancko, ale podłączę się pod post kolegi w poniższych kwestiach dotyczących LX COMP'a
misiex87 napisał(a):
3. silnik gasnie. tendencje do gasniecia ma szczegolnie podczas ruszania, ale zdarza sie mu tez podczas jazdy. zauwazylem tez, ze podczas jazdy sie krztusi. gasnie tez przy gwaltownym otwieraniu przepustnicy.
Co do innych...
misiex87 napisał(a):
5. jezdze na fabrycznych ustawieniach iglic. mam 3 sruby do regulacji przy silniku, przykrecilem tylko nieco ta od mieszanki, zeby ja troche zubozyc( przykrecilem o ok. 1/4 obrotu, dalej bede to robil z termometrem). wiem ze jedna sruba jest od skladu mieszanki (ta wystajaca), sruba ze sprazynka jest od obrotow jalowych, lecz nie moge zidentyfikowac trzeciej, ktora jest w gazniku i jej gwint jest z gaznikiem 'na plasko'
[
Ta trzecia śruba służy do regulacji "średnich" obrotów, potrafi chyba też wpływać na to jak silnik reaguje na dodanie gazu. Tak mi wyszło z moich obserwacji, ale mogę się mylić. W każdym razie jak ją trochę przykręciłem to silnik mi zdecydowanie mniej razy zgasł przy ruszaniu przy mocno otwartej przepustnicy.
misiex87 napisał(a):
6. czy to prawda, ze bak po kazdej jezdzie powinno sie oprozniac z paliwa? jesli tak to dlaczego?
Najlepiej paliwo wypalić do końca. Jak dłużej postoi w zbiorniczku, to jego część się ulatnia i zostaje taki gęsty glut (sam olej), zwłaszcza w przewodach i na dnie.