Tez mam mt2 i mialem podobny problem.
To nie jest tak, ze jak dajesz gazu, pozniej naciskasz hamulec i puszczasz to ma wyzsze obroty? Sciagnij filtr powietrza, wlacz aparature i nie dodawaj gazu ani nie hamuj. Zobacz jaki jest otwor przepustnicy ( powinien byc ok 1mm, ja mam ok 2; 2,5 ). Jesli masz to zle ustawione to przy hamowaniu servo zamyka przepustnice a podczas wracania na punkt zerowy popycha dzwignie gazu, przez co zwiekszaja sie obroty.
Wez instrukcje.
Wlacz aparature.
W aparaturze trymer gazu daj po srodku.
Odkrec orczyk z serva gazu i ustaw go prostopadle do serva ( sprawdz jak to jest w instrukcji ).
Nastepnie w dzwigni gazu odkrec mniej wiecej tak jak pokazuja w instrukcji ta koncowke ( tam gdzie wchodzi ta "kulka" ).
Teraz odkrec ramie przepustnicy ( popusc ), ustaw tak aby przepustnica byla zamknieta na ok 1mm. Jesli tak sie nie da to odkrec lekko ta srubke od przepustnicy ( ze sprezynka ). Kiedy jest zamkmieta na ok 1mm musisz to ramie ustawic minimalnie w lewo. Aby nie bylo prostopadle do podlogi modelu. Lekko pochylone.
Teraz dokrec ramie przepustnicy. Rob to delikatnie zebys znow jej nie przekrecil
Jezeli juz to wszystko jest zrobione to zaloz pudelko z elektronika, zaczep dzwignie gazu o ramie.
Hamulca narazie nie zakladaj. Najpierw ustaw aby na zero i w trakcie hamowania przepustnica sie nie przymykala, ani nie zwiekszal sie otwor. W tym momencie mozesz to regulowac odkrecajac i wkrecajac koncowke gazu, ramie przepustnicy mozesz lekko poruszac, wkrecac minimalnie lub odkrecac srubke od przepustnicy ( od jalowych ). Masz takze trymery w nadajniku.
Ostatnio siedzialem nad tym bardzooo dlugo i wreszcie zrobilem. Napisalem to krok po kroku, bo swoje ustawienia tez mialem do duszy.
Powodzenia