Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 15, 2026 2:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 3:46 am 

musze sie pochwalic :) dzis doszla do mnie paczka z moim nowym zakupem, sportwerks mayhem czyli 1/8 skala byggy z silnikiem .26, radiem JR XR3,

kupilem na ebay uzywany za 400$ ( nowy 500) pluz 3 extra budy, 3 komplety opon, failsafe i battery pack do odbiornika, extra zestaw kryszalow, z wymienionym tlumikiem, amorkami od pro i jeszcze garscia gratow

wiec poszedlem sprawdzic jak sie zakup sprawuje :) kompresja b dobra, reka nie dalem rady przelamac oporu cisnienia, jezdzil elegancko tylko na koniec cos sie zaczelo palic :shock: dym i smrod, okazalo sie ze zostal zle skrecony i spalilem klocki, wiec jak na dobrego hobbiste, wszystko zostalo juz wymienione i wyregulowane i czeka na weekend :)

i jak zakup ? znacie podsiadaczy tego modelu, jakies opinie ?

aha i kilka fotek :)

http://f5.putfile.com/5/12722294180.jpg

http://f5.putfile.com/5/12722345127.jpg

http://f5.putfile.com/5/12722365596.jpg

http://f5.putfile.com/5/12722375327.jpg

http://f5.putfile.com/5/12722393254.jpg

i jeszcze jak bym zapomnial, wycieczka z ostatniej niedzieli zakonczyla sie tak .................

http://f5.putfile.com/5/12722403647.jpg

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 11:06 am 

Model fajny, bardzo mi się podoba. Niestety jak patrzę na amerykanów jeżdżących modelami, albo ludzi, którzy wyjadą do stanów i bawią się modelami to wszyscy mają tendencję do rozwalania ich na kawałeczki. Zastanawiam się czy skaczecie tam z 10 piętra, czy zderzacie się z prawdziwymi samochodami, czy może to był model pułapka z bombą? :P :lol: :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 11:25 am 

Mariusz Wichniarek napisał(a):
, czy zderzacie się z prawdziwymi samochodami,

Distraction derby :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 11:50 am 

Adam Jugowski napisał(a):
Distraction derby :mrgreen:

Destruction Derby. :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 1:29 pm 

Model fajny, bardzo mi się podoba. Niestety jak patrzę na amerykanów jeżdżących modelami, albo ludzi, którzy wyjadą do stanów i bawią się modelami to wszyscy mają tendencję do rozwalania ich na kawałeczki. Zastanawiam się czy skaczecie tam z 10 piętra, czy zderzacie się z prawdziwymi samochodami, czy może to był model pułapka z bombą? :P :lol: :D

Mariusz... co tam stany... na naszym podworku takich typow na peczki.. daleko wzrokiem siegac nie trzeba.... o ile finansuja to z wlasnych, zarobionych przez siebie, pieniedzy to pal ich szesc.. ale na przyklad jak by mnie starzy za mlodu przylapali na takiej zabawie w demolke sprzetu, ktory mi kupili, to dostal bym takie wciry, ze na zadzie z tydzien nie mogl bym siedziec i zapomnial bym momentalnie temat modelarstwa do momentu kiedy sam bede mogl sobie kupic.... ot wychodzi teraz "wychowanie bezstresowe"... jak ktos nie ma szacunku do przedmiotow to strach myslec jakie ma podejscie do zwierzat, ludzi....

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 1:39 pm 

Powód, a raczej 2 powody są bardzo proste-dostępność i cena cześci/modeli. Biorąc pod uwagę średnią pensję przeciętnego zjdacza hamburgerów cena $400 za model to tak jak 400zł dla zjadacza polskich bułek. Wynika z tego, że mogą sobie oni pozwolić na znacznie więcej i szybciej, bo jednak dostęp do części różnego rodzaju jest ogromny, niż my. Zakładając, że wydam w Polsce 1600zł na jakiś model, w USA za $1600 miałbym o wiele wiele więcej a kieszeń "odczuła by" to tak samo.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 3:25 pm 

To co napisałeś Piotrze to ja wiem, natomiast ja w polsce się z czymś takim nie spotkałem, bo za mało kasy się u nas zarabia. Granacik Ty chyba mieszkasz w jakimś "paradise". xD

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 4:03 pm 

Niestety ale taka smutna prawd o tej naszej Polsce...tutaj ludzi nie stac na zabawe na maxa, wiekszość osób długo zbiera pieniądze na model a jak juz go ma to pieści i dba jak tylko umie aby cieszyc sie nim jak najdłużej. A co dla takiego rozbijania dla zabawy, to konkretna głupota nawet jesli posiada sie duże zasoby gotówkowe....rozumiem zabawa w extremalnych warunkach...ale bez przesady :?
To tak offtop :wink: a co do modelu to fakt ciekawie sie prezentuje i cena jak za taki zestawik tez wysmienita :)

GG:5061472

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 12:14 am 

Piotr Michalski napisał(a):

Powód, a raczej 2 powody są bardzo proste-dostępność i cena cześci/modeli. Biorąc pod uwagę średnią pensję przeciętnego zjdacza hamburgerów cena $400 za model to tak jak 400zł dla zjadacza polskich bułek. Wynika z tego, że mogą sobie oni pozwolić na znacznie więcej i szybciej, bo jednak dostęp do części różnego rodzaju jest ogromny, niż my. Zakładając, że wydam w Polsce 1600zł na jakiś model, w USA za $1600 miałbym o wiele wiele więcej a kieszeń "odczuła by" to tak samo.

no tak to tak jak wydatek 400 zlotych, dobrze prawisz ale nawet tutaj nie jest to malo, jak pytaja sie ludzie patrzacy jka jezdze ile to kosztuje i odpowiem 400$ to nie tylko mlodzi ale i starsi wywalaja galy ze tak duzo

co do rozwalania, ( gdzies ktos sie pytal czy na polu minowym nie jezdzilem :) hehe wcale nie, ja nie jezdze delikatnie zeby nie zabrudzic, ale omijam drzewa ogolnie rzecz biorac, bo kazdy wypadek kosztuje tak sie wydaje ale co tydzien wydaje 50-100$ to jest sporo kasy jak by nie patrzec wiec to nie tak jak wam sie wydaje, jeszcze wracajac do jazdy mojej, np przy skakaniu zawsze staram sie wjechac na rampe z 100% predkosci czamami to sie nie uda ( teren) ladowanie na 1 kolo moze kosztowac sporo, ladowanie na maske ( hehe tak przelamalem model), lub np drag z hellfire wygralem ( hellfire 100% stock - na jakies 80-100m po asfalcie)i szczesliwy wracajac na pelnum gazie nie zobaczylem kamienia wystajacego z ziemi i moj model robil gwaide przez jakies 30 metrow i tylko wielkie woooooow slyszalem, zalamalem tylko drazek steryjacy huh i tak jest zawsze, duzo przyjemnosci a potem do sklepu i az sie zeby zaciska jak koles na kase nabija ale cos za cos .......

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:21 am 

To co napisałeś Piotrze to ja wiem, natomiast ja w polsce się z czymś takim nie spotkałem, bo za mało kasy się u nas zarabia. Granacik Ty chyba mieszkasz w jakimś "paradise". xD

Mariuszu... majac na mysli "nasze podworko" pisalem o kraju mlekiem i miodem plynacym zwanym Polska... moze jestem przewrazliwiony albo cos ze mna nie tak, ale gdzie sie nie pojawie to zauwazam takie zachowania pewnych osobnikow, ze rece opadaja.... chyba, ze to jest norma a ja nie jestem jeszcze "profesjonalista - zawodowcem" coz... czlowiek cale zycie sie uczy... zwlaszcza od innych....

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:35 am 

Nasz kraj nigdy mlekiem i miodem nie płynął, a teraz po komuniźmie i przyjściu obecnych rządów to nawet wodą nie popłynie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:37 am 

spinacz_nyc napisał(a):

no tak to tak jak wydatek 400 zlotych, dobrze prawisz ale nawet tutaj nie jest to malo, jak pytaja sie ludzie patrzacy jka jezdze ile to kosztuje i odpowiem 400$ to nie tylko mlodzi ale i starsi wywalaja galy ze tak duzo......

Jednak w kazdym kraju jedni maja wiecej pieniedzy, drudzy mniej. Nie wszyscy mieszkajacy w ameryce maja tej kasy badz ile i 400$ jest dla nich 400zl. Poza tym w Polsce dla wiekszosci ludzi 400zl za "zabawke" takze jest sporo. Wystarczy wyjsc na dworzec czy przejsc sie po wiekszym miescie, a spotkacie wielu takich.
Ale sa tacy w ameryce co model warty 400$ jedza na sniadanie...

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:43 am 

Wiesz u nich średnia pensja to pewnie jakieś 2000$. Ja ostatnio z czego się da to zbieram na gitarę, ciężko mi uzbierać nawet na taką co kosztuje 600zł... i jest ona chińskiej produkcji a amerykanie mają orginalną amerykańskiej produkcji za 900$ u nas amerykańskiej produkcji kosztuje 3000zł, a jak widać różnica między tą chińską a amerykańską w ameryce to jedynie 300zł!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:46 am 

Paranoja...

Ale wiesz, myslisz, ze wszyscy zarabiaja az tyle? Zobacz ilu czarno-skórych kradnie, zabija dla 10$ :D

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 10:08 am 

Piotrek-krk napisał(a):
Paranoja...

Ale wiesz, myslisz, ze wszyscy zarabiaja az tyle? Zobacz ilu czarno-skórych kradnie, zabija dla 10$ :D

politycznie poprawnie bylo by gdybys napisal afroamerykanow... :D

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona