Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 6:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:20 pm 

Witam
Ostatnio kupiłem trzy samochody kopie carsona cs4.Namowiłem brata i jego kumpla i dokonalem zakupu.Przechodzac do tematu chciałbym wyrazic swoja opinie na temat tych silnikow,ktore sie ciesza dosc nieciekawa renomą,a takze podwozia.Po umiejetnym dotarciu samochody smigaja jak szalone.Przepliły juz ok 1,5 litra ruuner time i wszystko gra(kompresja,odpalanie,wysokie i niskie obroty).Dlatego dziwi mnie tak zszargana opinia tej firmy.Zdaje sobie sprawe ze mozna miec pecha,3 samochody i wszystkie ładnie smigaja mowi samo za siebie.Prosze uzytkowników tej marki o opinie i efekty ekspoatacji swoich piratow :wink:

gg.2354685

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:27 pm 

Stwierdzasz jakość silnika AŻ po 1,5 L paliwa? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:34 pm 

Zdaje mi sie zo to wystarczajaca ilosc aby stwierdzic jaokosc czesci.Czytajac opinie innych silniki te tracił kompresje po 10 baczkach,a nasze wypliły dwa razy wiecej i nie widac nic,co by budziło obawy.

jeszcze mam takie bytanie.Czy cos sie stanie jak na dłuzszy czas postoju prysne do cylindra i gaznika toche wd-40

gg.2354685

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:40 pm 

No to rzeczywiście, 1,5l to OGRMONA ilość :lol:

WD-40 to środek odparowujący wodę, nie konserwuje. Lepiej zalać odpowiednim do tego celu środkiem jakim jest ARO.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:50 pm 

najgorsze jest to, ze klucą sie ludzie, ktorzy nigdy nie mieli do czynienia z smt :( ja swoim przepalilem ok 3l, do tej pory nie mialem zadnych problemow, jezeli te silniki rzeczysiwscie traktuje sie jak silniki lepszych firm, tzn dobrze konserwuje i jezdzi na lepszym paliwie (ja tez na rt smigam) powinny spokojnie przepalic te 15l, jednak ze wzgledu na swoja cene smt kupowany jest najczesciej przez laikow, ktorzy to po prostu zalewaja silnik czym sie da i wogule go nie konserwuja - nie uzywaja oleju do filtrow itd, na jakiej podstawie uwazacie ze te silniki tak szybko sie koncza? z opini jednego czy dwoch uzytkownikow? jak bede mial czas to nagram filmik jak jezdzi moj wyregulowany smt, zobaczycie ze smiga jak szalony, i jezeli chodzi o drag, to malo kto z nim sie rowna :) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 1:53 pm 

Bollo ale Piotrek ma racje. On nie krytykuje teraz silnika, tylko to, ze Stanek mowi o silniku same dobre slowa, ze nie jest taki lipny jak wszyscy mowia, jednak wyjzdzil dopiero 1,5L - jest to naprawde MALO! 5L nie jest duzo, bo po 5L silnik nie powinien duzoo gorzej wygladac, a co dopiero po 1,5.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 2:08 pm 

_bollo_ napisał(a):
najgorsze jest to, ze klucą sie ludzie, ktorzy nigdy nie mieli do czynienia z smt :(

Fakt, nie miałem do czynienia z tymi silnikami, ale wskarz mi miejsce, gdzie się kłucę? Poprostu stwierdzam, że 1,5L paliwa to stanowczo ZA MAŁO aby stwierdzić, że silnik jest dobry i trzyma kompresję. Pogadamy za 8,5L (czyli po 10L), wtedy będziemy mogli stwierdzić czy silnik jest żywotny czy nie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 2:11 pm 

Oczywiscie sa tez wady,ktorych nie da sie pominac.Ale czy te 550 zł za nowy model samochodu spalinowego to jest tak duzo.Wiadomo ze taki hpi rs 4 jest lepszy jakosciowo,ale i tez kosztuje 2 razy wiecej.A takimi opminiami odstrasza sie potencialnych ludzi,ktorzy chca zaczac perzygode z modelarstwem.Wiadomo ze pierwszego modelu nie kupuje sie za bóg wie ile,a czytajac ze modele smarteha sa nieopłacalne taki człowiek nie ryzykuje nawet tych 550 zł,bo poco je wywalic w błoto jak zaraz sie popsuje.

gg.2354685

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 2:19 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
No to rzeczywiście, 1,5l to OGRMONA ilość :lol:

WD-40 to środek odparowujący wodę, nie konserwuje. Lepiej zalać odpowiednim do tego celu środkiem jakim jest ARO.

Piotrze, prosze, blagam przestan pisac ta glupote o WD-40... :!:

WD-40 robi wszystko inne ale nie ODPAROWUJE wody... on ja WYPIERA... wiaze sie to ze zjawiskiem NAPIECIA POWIERZCHNIOWEGO... i WD-40 jak najbardziej konserwuje... po odparowaniu rozpuszczalnikow na powierzchni pozostaje cieniusienka warstewka oleju ktory bardzo dobrze trzyma sie powierzchni... rozpuszczalniki i odpowiednio dobrane komponenty o duzej adhezji ulatwiaja penetracje elementow, zmiekczanie korozji.

To co rozpowszechniasz o WD-40 (i tym podobnych preperatach) to WIERUTNE KLAMSTWO :!: :!:

z jednym moge sie zgodzic... aby do konserwacji silnika uzywac preperatow typu ARO...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 2:52 pm 

Chlopak ma sporo racji w tym co pisze... bo gdyby byla jakas wada materialowa to by sie zdazyl rozsypac tak jak to bylo w przypadku mojego pierwszego Conrada... rozlecialo sie lozysko po wlasnie niecalych 2L paliwa... dostalem nowy caly drugi model i wszystko jest git... przepalone prawie 5L...

Pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 3:25 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
To co rozpowszechniasz o WD-40 (i tym podobnych preperatach) to WIERUTNE KLAMSTWO :!: :!:
Gratuluję rozumowania :lol:

Co do silników, to świetnie, że nie mają defektów firmowych, ale nie można stwierdzać po 1,5L, że silnik jest świetny i inne opinie na jego temat to "WIERUTNE KLAMSTWO".

P.S. Fajnie, że jesteś tak "mondry" i nieomylny, oby tak dalej :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 4:28 pm 

Piotrze a ty nie możesz przyznać się do pomyłki?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 4:33 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):

Chlopak ma sporo racji w tym co pisze... bo gdyby byla jakas wada materialowa to by sie zdazyl rozsypac tak jak to bylo w przypadku mojego pierwszego Conrada... rozlecialo sie lozysko po wlasnie niecalych 2L paliwa... dostalem nowy caly drugi model i wszystko jest git... przepalone prawie 5L...

Pozdrawiam

Granacik ale przeciez po 1,5L nie mozesz wszystkiego stwierdzic w silniku. Dobra 1,5L juz przejechal, nie ma wady materialowej, ale teraz chodzi o trwalosc i inne rzeczy o ktorych On wspomnial.
Stanek mowil o kompresji itp, a po 1,5L ciezko aby sie pogorszyla!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 4:44 pm 

kanon45 napisał(a):
Piotrze a ty nie możesz przyznać się do pomyłki?

Kanon, przyznaję się użyłem niewłaściwego słowa, chyba przez to skończe z modelarstwem. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 27, 2006 6:10 pm 

miałem silnik smt w onroadzie tejże firmy i niestety ale nie mogę nic dobrego powiedzieć, bo silnik zatarł się podczas docierania... ewidentne brakoróbstwo producenta, bo miesznaka była bogata, odkręcona tak jak w instrukcji. Pochodził troszke i zgasł na amen. Szkoda, że nie miałem gwarancji... ale to osobna kwestia, bo kupowałem z likwidowanego sklepu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona