Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 14, 2026 12:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: Savage - tuning
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 7:42 pm 

Witam. Pojawił się problem związany z tym, że mam rtr...nie wiem co dalej tuningować...jak przeglądam częsci to jest ich sporo, a wiem że forumowicze wiedzą co najlepiej w Savie wymienić...

Dotychczasowe: pakiet pod elektronike, silnik rokręcony, oświetlenie, serwo skrętu bardzo mocne - ogólnie widać że to formalne przeróbki

Mozliwe: alu wahacze (jutro sie okaze, tj. 19.04)

I co dalej??? Prosze was bardzo o pomoc :!:

Pozdrawiam, Jendras33

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:02 pm 

Lokalizacja: Warszawa ; Samochody :Traxxas E-MAXX , HPI Savage SS 4,6 , HPI Hellfire, Xray m18
Inne sprezyny ...rama weglowa ...nowe kola pro-line
wszystko kwestia pieniedzy :)

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1735509

SPRZEDAM SAVAGE 4,6SS za 1000pln

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:09 pm 

powiedzmy, że kwota jest...niezależnie...chodzi mi o taką "listę" którą bym po kolei realizował :twisted:

Co do ramy to już mam pomysł... http://www.hpi.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_518_525&products_id=3981 na razie sie wtrzymalem co przyszłego tygodnia, bo w RcMonsterze mają przetestować ten zestaw...mają sprawdzic czy sie nadaje i czy jest w ogóle sens coś takiego montować...ja sie bałem o utrate właściwości terenowych, ale jeżeli Hellfire może jeździć po hopach itp. (filmy Hpi) to czemu Sav z niską ramą mialby tego nie robić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:17 pm 

Lokalizacja: Warszawa ; Samochody :Traxxas E-MAXX , HPI Savage SS 4,6 , HPI Hellfire, Xray m18
Moja opinia jest tak zebys popytal sie zawodnikow o modyfikacje pod katem zawodow itd. bo w sumie wszystkie sie sprowadzaja do tego ...

W Warszawie masz kogo sie pytac ...jakby nie bylo z Warszawy jest Mistrz Polski tej klasy ;)

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1735509

SPRZEDAM SAVAGE 4,6SS za 1000pln

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:19 pm 

1 ALU amorki
2. Skrzynia 3 speed (nie przyda sie na zawodach)
3. Rama obnizajaca srodek ciezkosci (nie mozna z nia uzywac roto)
4. kola Dirt Bonz. jak masz wiecej kasy to pro-line.

nie kupowalbym zadnych alu wachaczy itp... strata kasy i nawet jak przy uderzeniu nie peknie wachacz, to moze pojsc cale jego mocowanie.

P.S nie koniecznie masz kupowac w takiej kolejnosci, ale ogolnie wymienilem co moznaby stuningowac.

P.S2 tez jak pierwsze tygodnie dostalem model, to koniecznie chcialem WSZYSTKO wymienic, stuningowac, wsadzic w niego pelno kasy... a teraz mi przeszlo. mysle ze z Toba bedzie tak samo

gg 2102790

Ostatnio edytowano Wt kwi 18, 2006 8:21 pm przez Piotr Krzyżanowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 8:19 pm 

Dzieki, bardzo mi pomogłeś :wink: Wiadomo w monsterze sie popytam...np. dzisiaj wymieniłem wahacze górne na regulowane...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 4:57 pm 

Cytując:
"1 ALU amorki - mam takowe i sprawiają sie ok. Są twarde i dzięki nim możesz szybciej pokonywac zakręty.

2. Skrzynia 3 speed (nie przyda sie na zawodach) - nie mam ale sądze, że to niepotzrebny bajer, dużo kosztuje, a nigdzie nie rozpędzisz sie tak że zdązy wrzucić "trójkę"

3. Rama obnizajaca srodek ciezkosci (nie mozna z nia uzywac roto) - Tutaj pytanie, dlaczego roto sie nie da używać? Coś blokuje? Ogólnie fajna sprawa, jednak trzeba zrezygnować z tego "byczego" prześwitu, który bądź co bądź bardzo lubie nawet kosztem wywrotności modelu (schody nie starszne :D)

4. kola Dirt Bonz. jak masz wiecej kasy to pro-line. - bardzo przydatna sprawa, bo te seryjne "coś" jakoś mi nie pasuje - podwijają się i balonują.

nie kupowalbym zadnych alu wachaczy itp... strata kasy i nawet jak przy uderzeniu nie peknie wachacz, to moze pojsc cale jego mocowanie. - I tu się mylisz, zaliczyłem uderzenie alu wahaczem o schody z pokaźniej prędkości i nic się nie stało. Gdyby w tym miejscu był plastik, dziś model miałbym w kawałkach a tak nic się nie stało, model się tylko odbił i poleciał dalej :)
Koniec cytatu :):)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 6:03 pm 

3 biegowa skrzynia to jest fajny bajer! Mialem okazja scigac sie z 25 LE i 3 bieg duzo daje.
Jezeli masz sporo kasy to kup sobie NUBZY! podobno lepsze opd dirt bonzow (wg hpi.com).
Kupiłbym inną budę
Inny, mocniejszy silnik (tak dla zajawki)

A nie lepiej kupić innego modelu ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 6:37 pm 

Nie...dopiero jak ten padnie :twisted: a rczej jak padnie silnik (podobno do 20 l) poprosze o lepszy silnik...wiem że prędzej silnik sie wykończy niż sav sie rozwali...

Koła ja mam takie podobne do dirt bonzów tylko takie mniejsze...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 5:39 pm 

co do tego ze silnik po 20L pada to powiem Ci ze jak bedziesz o niego dbal i sie troszczyl pochodzi dluzej np. moj ma juz wypalone ponad 25L i caly czas smiga super! I musze powiedziec ze byl to moj pierwszy silnik spalinowy, nie mialem pojecia o tym caly regulowaniu.Mam silnik S-25 :wink:

Pozdrawiam,
Marcin

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 21, 2006 6:59 pm 

Witaj w klubie :wink: Oczywiście że o niego dbam...ale jeżeli bede jeździł jak jeżdże spokojnie wypale tyle paliwka, ze na gwiazdkę silniczek pojawi sie pod choiną :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 22, 2006 9:36 am 

Ja właśnie w czwartek do swojej 4.6 kupiłem silnik Sirio S.27R, pododbno ardzo mocny wytrzymały silnik, dzisiaj będę docierał.Mam też u siebie opony Big Joe z felami Velocity, aparature Sanwe MX3 z syntezą, pakiet do odbiornika Venoma. A według mnie alu wachacze to jest naprawdę strata pieniędzy ponieważ są one cięższe od plastikowych, a jeżeli uderzysz w coś przy dużej prędkości to albo się zegnął u będzie trudno wyprostować albo mogą uszkodzić inne części modelu, a plastik przy tej samej prędkośći albo pęknie albo zasprężynuje i pojedzie dalej. Poza tym wymiana plastikowych wachcaczy jeżeli pękną jest dużo tańsza niż wymiana aluminiowych.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 22, 2006 2:10 pm 

na razie zostawmy sprawe silników...

jakoś korci mnie zmiana ramy i znalazłem dwie mozliwości:

http://www.rcbziom.pl/sklep/product_info.php?products_id=876

http://www.hpi.pl/sklep/product_info.php?cPath=1_518_525&products_id=3981 - cena 280zł

tylko troche tego nie rozumiem, jak obniżyć ramę bez zmniejszenia prześwitu. Prosze o pomoc i wyrażenie sie na temat tych dwóch produktów.

Jakby co jestem skłonny zmienić zawiesznie -> żeby był bez wywrotek i ładnie wyglądało....

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 22, 2006 3:39 pm 

Prześwit się nie zmienia, obniżony jest silnik, skrzynia biegów i zbiornik paliwa.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 22, 2006 7:02 pm 

Tylko??? Bo ja słyszałem że np. amory będą że tak powiem troche złożone...Jeżeli tak sie dzieje to dobrze...potzrebuje niższy śroidek ciężkości. A tak z ciekawości: czy podany przeze mnie zestaw to nie zawiera ramy ktorą podalem??? :lol: Nawet ten symbol Low-Cg moją oba produkty, na oko też soą podbne i łoże silnika też jest podbne...a cenowo jest ogromna różnica - sumując wychodzi ok 200 zł więcej :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona