Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 12:05 am 

a więc tak, chciałbym kupic model rally, Chciałbym aby był to model Tamyia lub Kyosho( ewentualnie inny dobry producent, którego mi poradzicie).Na cały zestaw mogę wydac 1500zł ( tzn samochód, aparatura itp. ) Waham sie pomiędzy modelem spalinowym a elektrycznym,jestem bardziej za spalinowym ( choc może lepiej elektryczny? sam nie wiem do końca:(, prosze o podpowiedz )Teraz moje pytania: na jakim podwoziu najlepiej kupic? modelem chce jezdzic po asfalcie, kostce, ubitej ziemi itp.na początku nie hcce startowac w zadnych zawodach, tylko po prostu tak dla zabawy, moze pozniej zaczna sie zawody :-), kyt wie:-).Doradzcie mi prosze co kupic za te 1500zł? jaka aparatura? podwozie? a moze lepiej kupic model juz złożony- gotowy do jazdy? czytajac posty na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, wiec postanowilem napisac posta.z góry dziekuje za pomocne odpowiedzi.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 7:45 am 

Spoko dobrze napisałeś :) ale jest jeden model HPI który nada sie na rally, oczywiście chodzi HPI Sprint Rally (i tak widać na co to sie nada :] )

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 3:57 pm 

dzieki,no dobrze:-), czyli biorąc pod uwage model tamiya to ma byc na podwoziu TB-01 lub TL-01.wczoraj przeczytalem bardzo duzo postów i nasuneły mi sie kolejne pytania:-)
1. Czym sie róznią zawieszenia TB-01 i TL-01 od FF-02?
2. zastanawiam sie, czy modele Tamiya rally wytrzymaja taka jazde ( po ziemi, kostce itp?przeczytalem gdzies, ze szybko sie psuja, czy to prawda?
3.Moze zamiast modeli Tamiya lepsze bedą HPI RS4 Rally?lub inne ?
4.Moze zamiast modelu rally wybrac model buggy?sa chyba wytrzymalsze do jazdy po takich nawierzchniach niz rally?(jesli tak, to który model wybrac? podpowiedzcie)
5.Dlaczego na poczatek lepiej kupic elektryka niz spalinówke?wydajac tyle kasy wolałbym kupic sobie spalinówke :-),spalinówki maja chyba wieksze kopyto:-). jak szybka jezdza elektryki?
to narazie tyle,zadaje tyle pytan, bo musze wiedziec jak najwiecej, zeby nie popełnic gafy przy zakupie:-).

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 4:43 pm 

ff to są formułki z szerokimi tylniki oponami na rally raczje isę nie nadają... tamiya słabo znosi większe silniki ale ze sąłbszymi powinieneś się długo cieszyć z jej posiadania... HPI na pewno bęa lepsze i droższe... buggy czy bardziie cywilne auto to już kwestia gustu... musisz skonkretyzowac czy bedziesz jeżdził głównie po terenie bo jak nie to przynajmniej mi się wydaje że podwozie rally) do elektryka potrzeba mnie cierpliwości moim zdaniem... spalinkę trzeba ustawiać i jest z nią sporo zabawy, ale jak twoim celem jest włąsnie takie autko ob bez sensu tracic kasę na alektryka tylko żeby był ktoś kto mógłby ci pomóc w razie czego przy spalince... zobacz na allegro jest parę spalinek kyosho jeden carson i coś z buda renoult przy tym renoult to już masz wyszstko za 1300 chyba... no i to SNR HPI ale jaką końcową cenęosiągnie niewiadomo no i jeszcze elektrykę trzeba dokupić... ciekawe ceny mają te kyoshowskie podwozia... tylko ciekawe w jakim stanie silniki no i te tłumiki co są zainstalowane też wypadałoby zmienić...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 5:05 pm 
!!-kYOsho puRe teN-!!

ff-02 to nie sa formulki marcin...to sa modele przod kola nped z tamiya..na poczatek do zabawy ok...

jeden z tych kyosho to moj kyosho :lol: ten taki co nie ma czesciowo lakieru...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 8:28 pm 

masz rację norbi... a to twoje kyosho to jest takie zielone z takimi plamami jakby było szpachlowane..?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 8:57 pm 
!!-kYOsho puRe teN-!!

hihi tak to zielone...tylko nie jest szpachlowan... zaparowala mi jak fotki robilem akroseria...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 24, 2004 10:51 pm 

ja ci polecam MT poza asfaltem nie bedziesz sie musial martwic o rodzaj nawierzchni :) :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 25, 2004 3:48 pm 
-=ADA$=-

ze ty dorwales za grosze cwaniaczku monstera to nie znaczy ze wszyscy moga, ale inna sprawa ze jak wszyscy pewnie wiedza i tak powiem ze lepiej spalinowy, kyosho na podwoziu TR-15 subaru :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 25, 2004 4:20 pm 
tomalo

Krotko:
wybor modelu zalezy od tego gdzie zamierzaz jezdzic. jak masz zamiar zjechac z asfaltu to bierz bagusa albo monstera jesli bawi Cie tylko asfalt to jakies podwozie on-road....

I on-road i off-road ma swoj urok, ale z kazdym jest inna zabawa :) i w jednym i w drugim przypadku swietna :)

Jesli masz kogos kto by Ci pomogl na poczatku przy spalince to zdecyduj sie na spalinke.... jesli nie to zdecydowanie elektryk... ze spalina jest duzo wiecej zabawy w ustawienia, regulacje itp...

jednoznacznej odpowiedzi nikt Ci raczej nie udzieli... tylko rady... A Ty juz musisz sam zdecydowac... :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 25, 2004 8:25 pm 

wielkie dzieki wszystkim za pomocne odpowiedzi:-). czyli juz na 99% wiem, co wybrac, narazie wezme on-road a pózniej moze jeszcze cos innego dokupie jak beda fundusze :-). Ciagle jestem za spalinówka, tylko jak juz pisalisice,ze na poczatku jest z nią dużo zabawy, to mam troche obaw, bo w mojej okolicy nie ma nikogo, kto sie tym interesuje i zajmuje ale to co sadze,ze dam rade. w Toruniu nmam tam niedaleko jest troche ludzi, nawiąze z kims kontakt w razie problemów i przeciez jestescie jeszcze "WY" :-). Gdy beda jakies problemy, to bede pisal od razu:-). teraz jest jeszcze mały problemik, co ostatecznie wybrac ?

1. Kyosho SNR TR-15 ?
2. HPI RS4 RAlly ?
3. Tamyia TL-01 lub TB-01?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 25, 2004 8:57 pm 
tomalo

do tamiya jest latwo o czesci... nawet tu w sklepiku... nie wiem jak z hpi i kyosho...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 25, 2004 10:28 pm 
Raflee

No z HPI i Kyosho nie jest tak znowu latwo... trzeba z usa scigac, albo innych kraji... JEst jedna firma ktora jest dystrybutorem Kyosha i oni sicgala do nich czesci a jak z HPI jest ot nie wiem...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona