Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 5:47 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 8:13 pm 

Witam. zamierzam kupic sava 4,6ss i slyszalem ze najlepiej miec w nim 6v tylko nie wiem za bardzo o co w tym wchodzi. ponoc zwieksza to moc serwa.

i mam pytanie czy jak kupuje sava 4,6ss to czy tam juz mam 6v czy musze cos dokupic czy jak to jest??

bo z tego co wiem co to jest jakis pakiet i chce tez spytac czy moge go zasilac zwyklymi bateriami czy musze miec akumulatory?? bo do akusow musze miec ladowarke a to kolejne koszty.

prosilbym o pomoc

pozdrawiam Piotrek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 9:56 pm 

idziesz do sklepu elektrycznego i kupujesz 6V i wsadzasz do Sava :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stary wyluzuj prawie w kazdym poscie piszesz ze planujesz kupic Sava...... juz ludzie to wiedza i maja tego dosc.......wyluzuj bo nigdy nie awansujesz do F.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 10:00 pm 

seryjnie w savie masz koszyczek na 4 baterie/akumulatorki AA , 4 akumulatorki mają napięcie znamionowe 4,8v ( każdy akumulatorek 1,2v)
w przypadku zwykłych baterii napięcie znamionowe 4 sztuk to 6 v ( każda bateria ma 1,5v) , ale problem z bateriami polega na tym że szybko padaja , a dobre alkaliczne są drogie , dlatego większość ludzi jeździ na akusach. jest jednak rozwiązanie , własnie 5 cellowy pakiet do odbiornika np. taki http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=661 , ten pakiecik ma napięcie 6v , jak nie trudno się domyślić przy większym napięciu serwa mają większą moc ( w zależności od serwa różnice mogą dochodzić do nawet 2 kg !! )

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 10:09 pm 

wiesz, jak ja zaczynałem zabawę z RC (jakieś dwa miesiące temu) to najpierw przekopałem net w poszukiwaniu informacji o moim nowym hobby, Tobie tez to polecam. Dodam nawet, że wiedziałem bardzo dużo o budowie i częściach mojego HPI zanim do mnie dojechał, a to za sprawą instrukcji na hpieurope.com
Tobie tez to polecam

Przy wyższym napięciu serwa działają szybciej, nawet w danych podawane jest szybkość serwa przy określonym napięciu ... i cały układ podziała dłużej.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 10:11 pm 

Póki czytam ***** ModeleRC nie będzie on miał szybko statusu F i moja w tym głowa bo on nie potrafi używać chyba funkcji szukaj i racjonalnie mysleć.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 07, 2005 10:28 pm 

_Konrad_ napisał(a):
seryjnie w savie masz koszyczek na 4 baterie/akumulatorki AA , 4 akumulatorki mają napięcie znamionowe 4,8v ( każdy akumulatorek 1,2v)
w przypadku zwykłych baterii napięcie znamionowe 4 sztuk to 6 v ( każda bateria ma 1,5v) , ale problem z bateriami polega na tym że szybko padaja , a dobre alkaliczne są drogie , dlatego większość ludzi jeździ na akusach. jest jednak rozwiązanie , własnie 5 cellowy pakiet do odbiornika np. taki http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=661 , ten pakiecik ma napięcie 6v , jak nie trudno się domyślić przy większym napięciu serwa mają większą moc ( w zależności od serwa różnice mogą dochodzić do nawet 2 kg !! )

Seryjnie w Savie nie ma koszyka na baterie/akumulatory AA. Koszyk jest przewaznie razem z aparaturą a 4.6 to KIT i nie ma aparatury w komplecie.
Baterie alkaiczne i tak podczas pracy spadaja na 1.2V więc różnicy nie zobaczysz.

ModeleRC weź Ty się wkońcu opamiętaj, na końcu szyji jest taka końcówka, która służy nie tylko do noszenia czapki. Masz dostęp do internetu to sobie poszukaj www.google.pl np.
A jak już wiesz, że będzisz miał sava to weź sobie o nim poczytaj na www.hpiracing.com i przestań wkońcu pisać te trywialne posty.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 08, 2005 6:39 am 

OK SORKI ZA MOJA POSTAWE

POPRAWIE SIE I BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC

POZDRAWIAM

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]