Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 2:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 5:02 pm 

Kopec napisał(a):
Tylko ciężko byłoby stworzyć taki program, który zadowoliłby zwykłego widza i modelarza, który już się trochę zna na modelach i nie chciał by słuchać takich podstaw, że np. Serwo służy do skręcania, że modele dzielimy na on-raod, off-road, spalinowe, elektryki czy o tym, że takie modele mogą osiągać duże prędkości. Gdyby program miał być skierowany tylko do modelarzy to była by chyba zbyt mała oglądalność(chcielibyście oglądać program o medycynie nakręcony z myślą o lekarzach?) Tak samo lekarza nie interesowałoby oglądanie testów akumulatorów czy to, że jedno serwo jest szybsze od drugiego o 0,01s. Fakt faktem, że TVN Turbo schodzi na psy a osobiście uważam, że program taki jak operacja tunning jeszcze pogarsza sytuację, mówcie co chcecie ale jak widzę Tede i jego sposób prowadzenia programu oraz te puste dziewczyny które mu pomagają to mi się robi niedobrze(jak mogli takiego pajaca dać do prowadzenia programu o motoryzacji) Kolejnym anty hitem są programy o wypadkach, o piratach drogowych ale muszę przyznać, że fajnie się na nich zasypia. Na szczęści zostało jeszcze parę w miarę dobrych programów takich jak Zakup kontrolowany czy test 300.

Ja mysle ze co do formy i tresci to mozna by bylo zaszalec i ulozyc program tak zeby kazdy mogl znalezc cos dla siebie... Pierwsze odcinki (po wielkich medialnych zapowiedziach i reklamie) mozna by zrobic jako "pilot" do wprowadzenia w temat, pozniej mozna by podzielic program np: nowinki techniczne, nowe modele (generalnie NOWOSCI), do tego TVN mogloby pojezdzic z kamera po Polsce i Europie, po wszystkich imprezech i w kazdym odcinku pokazywac relacje z jednej imprezy :) Kolejna czescia moglby byc warsztat (tuning, przerobki itp.) Ja mysle ze gdyby TVN sie zdecydowalo na cos takiego to mozna by stworzyc naprawde fajny i ciekawy (dla wszystkich) program...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 5:39 pm 

Też się przyłączam i mam taką propozycję - zacznijmy wkońcu działać bo jak narazie tylko gadamy :) Ustalmy jedną wersję - czy petycja, czy bomba mailowa czy co. Jak beda konktety bedziemy coś robić. Nie mam TVN Turbo i sam czekam na powtórke Fifth Gear na TVN24 jak Andy ściga się z Mini GT :D Mimo wszystko jestem za!

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 5:44 pm 

bomba e-mailowa dobry pomysł tylko wszystkie wiadomości muszą mieć tę sama nazwe i tę samą treść (oprócz naszego podpisu).

Ptycja jednak bardziej profesjonalna a jak im zawalimy skrzynke to jeszcze zrobią nam na złość i kicha z tego wyjdzie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 5:49 pm 

No OK, czyli petycja.

Moja propozycja jest taka:
Jestem za, aby Pan Marek Kusiakiewicz wysłał ją do TVN - jako aministrator forum i strony RC-AUTO. My ustalamy wzór petycji, admin podwiesza temat i tam każdy wpisuje się. Potem wszystko idzie do TVN.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 6:12 pm 

Rafał Kowina napisał(a):
bomba e-mailowa dobry pomysł tylko wszystkie wiadomości muszą mieć tę sama nazwe i tę samą treść (oprócz naszego podpisu).

Ptycja jednak bardziej profesjonalna a jak im zawalimy skrzynke to jeszcze zrobią nam na złość i kicha z tego wyjdzie :roll:

może od razu w tytule dać ten sam tekst

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 6:26 pm 

Układ programu

Czołówka
Nowości
testy
dla początkujących
Zakończenie

lol :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 6:28 pm 

Zakonczenie i zapowiedź kolejnego odcinka :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:08 pm 

Można jeszcze zapraszać osoby z ciekawymi modelami - rzadkie i customy

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:11 pm 

ja by był bardziej za pocztą bo papier to papier dojdzie napewno i zostanie otwarty a co do e-maili to w naszym kraju nie za dobrze to funkcjonuje i nie jest na równym z kartką papieru.

Ale większośc decyuje i ma prawo głosu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:22 pm 

Jeżeli ten pomysł by wypalił to ciekawym dodatkiem było by zapraszanie znanych osób do programu co z pewnością zwiększyło by oglądalność. Krótki wywiad z nimi i posadzić za stery niech zrobią okrążenie po torze a wynik na tablice czyli coś w stylu Top Gear "gwiazda za kierownicą"
ehhh marzenia.....

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:42 pm 

Kopec napisał(a):
coś w stylu Top Gear "gwiazda za kierownicą"
ehhh marzenia.....
W aucie za rozsadna kase? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:50 pm 

Noo... Nikko im dać :lol:

A co do tematu - myślę, że ciekawym pomysłem byłoby prezentowanie klubów, team'ów działających w Polsce - powiedzmy w każdym odcinku jeden klub. Dzięki temu widzowie wiedzieliby kogo się w swojej okolicy poradzić odnośnie zakupu modelu. Albo przynajmniej coś w tym stylu :wink:

POZDRAWIAM

Futaba 3PM Fasst
E-Revo (MMM 2200+6S LiPO)
TL-01 :: RC18T

Ostatnio edytowano Wt mar 18, 2008 7:52 pm przez KRAVID, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:50 pm 

hehe nikko jakieś;p

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:57 pm 

Karoluss napisał(a):
hehe nikko jakieś;p

hehe niema jak se licznik podkrecic :D

Chlopaki to kto napisze jakis oficjalny tekst??

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:09 pm 

A więc dzisiaj się trochę popytałem w mojej okolicy osób będących choć trochę obeznanych w tych sprawach. Sensowne są dwie opcje;

Pierwsza - wysyłamy podanie z prośbą, można dodać też petycje. To będzie ta łatwiejsza opcja, jednak mniejsze szanse na powstanie programu, ewentualnie dadzą w jakimś programie jakiś reportaż o modelach i tyle.

Druga - wysyłamy podanie, petycję, oraz cały plan sezonu, każdy odcinek dokładnie zaplanowany. Musieli byśmy również najlepiej zdobyć pozwolenia różnych firm na wykorzystanie ich modeli/części w programie, i surowo zastosować się, do prawa. Jeśli np. coś były by nie tak, TVN mógł by nawet nas zaskarżyć. Jednak jeśli by się udało, za pomoc powinniśmy zostać obdarowani nawet zapłatą, oraz autor sezonu, został by autorem programu. Bardzo skomplikowane by to już było, ale duże szanse na powodzenie, zaś przy pierwszej opcji mierne. Ja się bardziej przychylam do planu drugiego, jedyne co mnie poważnie martwi to pozwolenia na użycie w programie modeli/części. I tu już weszły by raczej pewne koszta pieniężne, jednak jeśli by się udało, mogło by to nam się zwrócić nawet z zyskiem.

Pozdrawiam!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona