Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:38 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 11, 2004 7:45 pm 

Kuba napisał(a):
Raczej to swiadczy o tym ze jestes kiepskim kierowca. Naped na cztery kola jest lepszy tylko z tego wzgledu ze jest latwiejszy do opanowania, ale osoba ktora potrafi jezdzic szybko modelem z napedem na tyl, bedzie mistrzem w kazdej kategori. Model z napedem na jedna os ma mniejsze straty w ukladzie przeniesienia napedu, jest lzejszy i dlatego bedzie szybszy, dluzej tez pojedzie na bateriach.

Nareszcie ktos napisal cos madrego! Juz nei moglem czytac tych Waszych wypowiedzi o tym, jakie to awd jest wspaniale...
ENZO napisał(a):
[no ni etak do końca z napedem na 4 koła można sobie pozwolić na ostrzejszą jazdę na zakrętach tam gdzie napęd na tył musi sobi odpuścić 4x4 daje full gaz i smigasz, wiec wszystko zależy od specyfiki toru !!!

Stary... co Ty piszesz? Jaki gaz? Co smigasz? AWD jest tylko duzo latwiej opanowac...
Taka jest prawda, ze RWD jest tylko dla tych, ktorzy potrafia dobrze jezdzic. Komentarze w stylu "ja juz kiedys wyjmowalem z przodu poloski i rwd jest beznadziejne, bo nie da sie jezdzic" swiadcza tylko i wylacznie swiadcza o waszej jezdzie. Mialem model RWD i nigdy na niego nie narzekalem, choc nie ukrywam ze czasami mialem problemy z opanowaniem tego modelu.
FWD -> co tu duzo gadac... porazka i tyle.

Kolega Tymbryk juz chyba sie dowiedzial, ze lepiej od podwozia typu M kupic TL albo TB i ze niestety na "M'ke" nie zalozy 911, wiec proponuje zaknac juz ten topic...

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 11, 2004 9:21 pm 

tylko sie przyjacielu nie podniecaj zbytnio, napewno masz rację ze napęd AWD jest łatwiej opanować i łatwiejszy jest dla początkujących, ale gwarantuje Ci że wymiatacz dysponujący tylnonapędowym modelem kontra koleś mający takią samą wprawę kożystający z modelu AWD heh nie moze być inaczej jak wygrana 4x4 (biorąc pod uwagę ze wyścig toczy sie na dość krętym torze) W wyścigach DTM pare lat temu jak smigały AUDI 80 a potem A4 quattro przepisami zwiekszono ich wagę o ileś tam kilo bo przedni i tylny napęd nie był w stanie poradzić sobie z czteronapędowymi AUDIcami. Na początku ich waga była taka sama ale to był wyścig jednej marki wiec im dowalili balast hehe !!!

A zresztą pogląd taki jak przedstawił KUBA ze jak ktoś jest dobry to tylnym napędem wymniecie wszystkich to czemu TEAMY fabryczne wystawiają modele 4X4 nie sądzicie chyba ze ich kierowcy są ciency i nie poradzili by sobie z tylnym napędem :twisted:
dla mnie to wystarczający doweód ze 4x4 w modelarstwie daje przewagę nad tylno napędowcami

Zresztą wystarczy ze sie przejedziesz samochodem z 4x4 to po prostu czuć ze lepiej sie prowadzi i ze ma większe możliwości, jest tabilniejszy na zakrętach i przekazuje moc za pośrednictwem 2 krotnie wiekszej powierzchni na podłoże niż ośka, wiec frywolniej możemy wcisnąć gaz

TAK ja sądze pewnie i tak sie z tym nie zgodzicie ale tródno !!! Myślcie co chcecie

ps. no a na dodatek tak jak tu juz wspomniano wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i wyczucia wiec jezeli ktoś na codzień pomyk aAWD to cięzko sie przesiąść na tylny napęd, ale jezeli jest dobrym kierowcą to nie duzo czasu mu zajmie przyzwyczajenie sie do specyfiki RWD

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 4:52 am 

Wiem ze temat dotyczy nadwozia typu M. Piszac o wyzszosci napedu RWD, mialem na mysli auta klasy E-10, ktore sa szybsze zarowno w zakretach jaki i na prostej, chociaz wymagaja wiekszych umiejetnosci kierowania i sa bardziej czule na ustawienia. Podwozie auta turystycznego z napedem na tylko jedna os rzeczywiscie nie jest najlepszym rozwiazaniem, poniewarz nie zostalo do tego od poczatku zaprojektowane, np kola napedzajace maja taka sama szerokosc do w AWD a musza przenosic 2 razy wiecej mocy.
Co do sponsorowania zawodnikow przez teamy fabryczne, to wiadomo ze beda oni jezdzili na najnowszych i najdrozszych autach danego producenta a nie na najszybszych. Jest oczywiste ze firmom zalezy na zwiekszeniu sprzedazy aut z napedem 4x4, gdyz sa one dosyc drogie, latwiej ulegaja uszkodzeniu i wymagaja wiecej czesci zamiennych czy tuningowych. Do auta E-10 nie ma prawie zadnych czesci tuningowych, samochody ze wzgledu na prosta konstrukcje prawie wcale sie nie psuja i producentom raczej nie zalezy na promowaniu tej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 5:31 am 

to taka mała teoria spisowa :twisted: he he mozesz mieć rację aczkolwiek to klienci dyktują co im bardziej pasuje i do ich upodobań firmy dostosowują swoją strategię i kierunek rozwoju !!!

No ja pisząc miałem na myśli modele klasy TOP STOCK i DTM. W TOP STOCKU słyszałem ze Mką nie ma za dużych szans powalczyć z TLkami i tą opinię słyszałem od paru osób ktore w TS startowali i strtują z bardzo dobrymi wynikami (wykluczam to że są marnymi zawodnikami bo widziałem już na żywo jak potrafią pomykać i az miło patrzeć na ich jazde - też bym tak kiedyś chcial :oops: )

Ale jak kolega Paweł uważa inaczej to chętnie zobacze jak przyjedzie na zawody z Mką i da sobie rade z TLkami czołówki !!!

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 8:26 am 

ENZO napisał(a):
Ale jak kolega Paweł uważa inaczej to chętnie zobacze jak przyjedzie na zawody z Mką i da sobie rade z TLkami czołówki !!!

To niech teraz kolega ENZO pokaze mi gdzie tak napisalem... (umiemy czytac? :? )
Nie chce mi sie wypowiadac na temat Twoich komentarzy... Masz takie teorie jakie masz i miej je dalej... Ja mam inne i nie mam zamiaru do nich Cie naklaniac.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 9:32 am 

eee... moje teorie ci sie nie podobają cały dzień siedze jak sie nudze i je wymyślam a ci sie nie podobają, jestem rozczarowany, serce mi krwawi !!!

Paweł napisał(a):
Stary... co Ty piszesz? Jaki gaz? Co smigasz? AWD jest tylko duzo latwiej opanowac...

hmm coś sie czepisz a nie piszesz co ci sie nie podoba ! Nie wiem, uwazasz ze to sie myle i objezdzasz chłopaków, a przecież to fakt ze RWD prowadzi sie dużo gorzej od AWD ale to kwestia wprawy i przyzwyczjenia ( trza sie wjeździć w taki model ) i nie znaczy tro odrazu ze ktoś jest marnym kierowcą
Cheh a może to ja sie czepiam ale nie lubie jak ktoś na wstępie jakąś jazde robi a ty odrazu z ryjem mi wyjezdzasz jak coś ci niepasuje w tym co pisze to grzecznie napisz o co ci chodzi a nie mnie tu odrazu od starych wyzywasz :twisted: moze i młody jakiś nie jestem ale zebi mi to wypominać
Więc wżuć na luz

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 9:55 am 

Nie chce nic mowic, ale Ty jestes chlopie jakis nieposkrecany... :roll: Proponuje wpasc na to forum za pare lat jak juz nauczysz sie pisac i normalnie wyrazac swoje poglady szanujac przy tym innych ludzi...
Proponuje zamknac juz ten temat, poniewaz zszedl juz na duuuuzy OT...

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 12, 2004 10:08 am 

Taaaa
wyjaśnijcie swój problem na privie. :!: Paweł, Enzo - show some respect !!

Temat podwozia wyjaśniony, tak więc blokuje uprzedzając następne głupie odpowiedzi.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3