Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 3:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 7:45 pm 

za 3 lata maja być już wpuszczone bezszczotkowce i xraye. :roll: :roll: :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 7:57 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...Niby Top-stock to klasa Tamiyi ale Sprint 2 może startować. Na razie niby w roli eksperymentu...

Czy zna ktoś efekt tego eksperymentu, tzn pytam czy sprint 2 ma szansę w tej klasie i jak wypadł w takiej konfrontacji :?:

Kto podejmuje lub powinien podjąć decyzję dotyczącą modeli starujących w tej klasie :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 8:52 pm 

Igor Budziński napisał(a):
Arkadiuszu prosze mozesz mi pokazac moment gdzie napisalem ze ce-4 mozna startowac w TS?? Bo nie przypominam sobie. Sorka za ten post ale troche mnie zirytowala wypowiedz bez obrazy.

Koledze chodziło raczej o porównanie modeli TT_01, TL_01 i opinię zawodników którzy startują w TS. I z tego co przeczytałem raczej będzie chciał zacząć starty w zawodach od TS. Może się nie zrozumieliśmy. Mnie irytuje natomiast stado pisarzy na tym forum. Piszę mało postów i raczej czytam i próboję się dowiedzieć czegoś ciekawego. A co do rozpoznania co jakie i do czego będzie lepsze podwozie proponuję spotkania, 27-28 sierpnia 2005, Kłodzko. narazie w TS jest zapisanych 6 zawodników.

pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 9:15 pm 

Arkadiusz Flejszer napisał(a):
...Mnie irytuje natomiast stado pisarzy na tym forum....

Pisarzem nie jestem, więc nie czuję się urażony...

Natomiast bardzo chciałbym rozpocząć starty w zawodach ale blokują mnie: albo przepisy -Top Stock bo nie kupię żadnego modelu Tamiya oczywiście tylko z powodu zaangażowania przedstawiciela w Polsce, (na podstawie postów zawodników tej klasy dotyczy wsparcia technicznego).
Zawsze można zacząć byle czym (aspekt finansowy) w standardzie ale nie o to chodzi żeby plątać się na zawodach po torze i niepotrzebnie stresować siebie i innych zawodników...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 9:25 pm 

A szlifowanie umejętności. Jestem w porównaniu z większą częścią zawodników z TS starszy o kilka bądz kilkanaście lat, i wcale się tego nie wstydzę. Na zawodach pozajesz ludzi, dowiadujesz się nowych rzeczy. Poprostu zdobywasz doświadczenia. Pojeździsz w TS i przejdziesz wyżej, zresztą zamierzam też tak zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 10:06 pm 

Zrobiłem pierwszy krok, posiadam model ale typowy do warunków rekreacyjnych dający mi dużą frajdę z nauki i poznawania działania modeli rc .
Następnym krokiem jest właśnie chęć (z czasem pojawi się potrzeba) startowania w zawodach i właśnie najbardziej Top Stock nadaje się do szlifowania umiejętności.

Ale czytam te tematy o zmianach w TS i martwi mnie to że jest taki mnopol na modele w tej klasie. Wiadomo że zawodnicy lub osoby które mają większy dostęp do części Tamiya, nie poprą rozwinięcia tej klasy o modele innych firm i nigdy nie będą mieli problemu z częściami zamiennymi.
Ja jestem zwykłym człowieczkiem i boję się w obecnej sytuacji startować modelem do którego części cytuję: Dostawa ma być, ale nie wiadomo kiedy...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 10:52 pm 

To moze lepiej przejsc do klasy standard, tam nie ma ograniczen co do firm.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 11:00 pm 

Kuba napisał(a):

ale tam jest ograniczenie budrzetowa zeby wystarotować na stół min. 3500zł :/

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 11:02 pm 

Jak w TS pozwola na starty modelami innych firm to koszta tez pojda do gory. Moim zdaniem lepiej inwestowac w klase, ktora ma stabilna przyszlosc a nie w taka ,w ktorej nie wiadomo co bedzie za kilka miesiecy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 23, 2005 11:09 pm 

Kuba napisał(a):

Rozumiem że chodzi o rozpoczęcie w klasie standard...bo nie mam jeszcze skąd przechodzić :(

Jest to bardzo dobre rozwiązanie, przygotuje się finansowo, sprzętowo, może uda się kupić jakiś używany model do tej klasy i tam będę szlifował umiejętności (lub modele innych zawodników 8) )

Może nie taki diabeł starszny :D Będe w Rudzie, przyjrze się co i jak porozmawiam z zawodnikami i mam nadzieję podjąć sensowną decyzję...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 24, 2005 8:09 am 

Sorry za zamieszanie chłopaki :oops: Nic nie wiedziałem że Sprinta dali do TS,swoją drogą to dobrze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 24, 2005 11:44 am 

hmmm no ciekawe co to bedzie z tym TOP_STOCKiem... mimo wszystko na razie zostaje przy wyborze Tamiya'i.
Model bede kupowal gdzies tak w polowie wrzesnia jak wroce do domu. Prawdopodobnie skorzystam z oferty rojna.pl lub/i www.tamiya.pl (ATA zabawki cos tam), chyba ze sa jakies sklepy na slasku godne polecenia (chodzi mi o sklepy takie prawdziwe.. nie internetowe hehehe)? Jezeli ktos cos wie na ten temat to bardzo prosze o info. Wiem ze w Katowicach byl kiedys sklep z modelami RC niedaleko palacu mlodziezy, ale wybor tam byl, hmm jakby to ujac.. lekko ograniczony ;)

UPDATE
znalazlem post o tej samej tematyce (dot sklepow) i juz se poczytalem hehe wiec druga czesc tego postu nieaktualna..

zbieram na moj pierwszy model. :)
(brak polskich liter bo pisze z Anglii :/ )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2