Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 17, 2026 11:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 31, 2009 1:17 pm 

Cytuj:

musze cię zmartwić ja swoją DX3.0 kupiłem aż za 450zł nową :(
200zł za tą hpi to już lepiej ale i tak wolałbym dopłącić 50zł do MX3 która jest znacznie lepsza.

To poproszę o info gdzie można kupić nową MX3 za 250zł bo jakoś nie mogłem takiej oferty odszukać a na prawdę się rozglądałem przed zakupem tej hpi. HPI kupiłem praktycznie nówkę bez śladów użytkowania. To jest sprawa pierwsza.
Co do DX3. Jak patrzę po sklepach to widzę, że kosztuje od 1000zł i drożej. (chyba, że patrzę na złe apki, wtedy przepraszam i zwracam honor, w tych droższych nie mam rozeznania bo mnie nie interesowały) A, że pan kupił za 450 jakąś używkę i jeszcze pewnie wtedy gdy dolar był po 2zł a nie tak jak w chwili obecnej po 3,57zł - na prawdę mnie nie obchodzi, bo mnie nie interesowały przy zakupie modele używane i zjechane, chciałem nówkę ewentualnie prawie nówkę w stanie idealnym.

Więc proszę nie pisać bzdur. Albo poprzeć swoje słowa ofertami ze sklepów rc.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 1:22 pm 

truelove13 napisał(a):
Cytuj:

musze cię zmartwić ja swoją DX3.0 kupiłem aż za 450zł nową :(
200zł za tą hpi to już lepiej ale i tak wolałbym dopłącić 50zł do MX3 która jest znacznie lepsza.

To poproszę o info gdzie można kupić nową MX3 za 250zł bo jakoś nie mogłem takiej oferty odszukać a na prawdę się rozglądałem przed zakupem tej hpi. HPI kupiłem praktycznie nówkę bez śladów użytkowania. To jest sprawa pierwsza.
Co do DX3. Jak patrzę po sklepach to widzę, że kosztuje od 1000zł i drożej. A, że pan kupił za 450 jakąś używkę i jeszcze pewnie wtedy gdy dolar był po 2zł a nie tak jak w chwili obecnej po 3,57zł - na prawdę mnie nie obchodzi, bo mnie nie interesowały przy zakupie modele używane i zjechane, chciałem nówkę ewentualnie prawie nówkę w stanie idealnym.

Więc proszę nie pisać bzdur.

czytaj ze zrozumieniem - kupiłem apke NOWĄ, mam zrobić fotki? ;) A kupiłem około miesiąc temu - chyba wiesz po ile był dolar wtedy ;) MX3 nie mówiłem o nówce - w końcu hpi też używke kupiłeś....

ale spoko jeśli uważasz że wiesz lepiej a moje ponad czteroletnie doświatczenie to mało...

Przemek miał racje, niema co sie z Tobą użerać - i tak wiesz lepiej.

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 1:43 pm 

Ja też już daję spokój z odpisywaniem. Jak chcesz porównywać apkę kupioną za 200zł z twoją którą niby za 450zł kupiłeś to powodzenia. Czyli sprzęt nawet nie o 100% a jeszcze droższy. Nie twierdzę, że twoja nie jest lepsza, bo jest... Gratulacje. Ale ja więcej nie będę brał udziału w dyskusji kto ma dłuższego fleta... Już na samym początku gdy wątek zakładałem pisałem, że niezbyt mnie interesują opinie ludzi z 2.4 bo posiadacie coś fajnego i drogiego, przez co wywyższacie się a wszystko inne jest złe, słyszy się tylko "dołóż do tego, dołóż do tamtego..." Tak jest zawsze, w połowie wątków na tym forum. Jedziesz po apce HPI a pewnie nie miałeś jej nigdy w ręce. Dlatego szczerze napiszę, że interesują mnie opinie ludzi może mniej doświadczonych, nie czteroletnim a może takim jak moje – rocznym, ludzi którzy mają mniejsze fundusze, ludzi którzy może mieli do czynienia ze sprzętem o którym jest ten wątek. I przypominam, tytuł wątku nie brzmi: opinie o MX3 albo opinie o DX3, tylko OPINIE O HPI

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 1:47 pm 

truelove13 napisał(a):
Ja też już daję spokój z odpisywaniem. Jak chcesz porównywać apkę kupioną za 200zł z twoją którą niby za 450zł kupiłeś to powodzenia. Czyli sprzęt nawet nie o 100% a jeszcze droższy. Nie twierdzę, że twoja nie jest lepsza, bo jest... Gratulacje. Już na samym początku gdy wątek zakładałem pisałem, że niezbyt mnie interesują opinie ludzi z 2.4 bo posiadacie coś fajnego i drogiego, przez co wywyższacie się a wszystko inne jest złe, słyszy się tylko "dołóż do tego, dołóż do tamtego..." Tak jest zawsze, w połowie wątków na tym forum. Jedziesz po apce HPI a pewnie nie miałeś jej nigdy w ręce. Dlatego szczerze napiszę, że interesują mnie opinie ludzi może mniej doświadczonych, nie czteroletnim a może takim jak moje – rocznym, ludzi którzy mają mniejsze fundusze, ludzi którzy może mieli do czynienia ze sprzętem o którym jest ten wątek.

poczytaj co piszesz bo mi już ręce opadają.

koncze dyskusje w tym temacie bo i tak do niczego nie dojdziemy :lol: Ty wiesz swoje, ja wiem swoje i niech tak zostanie 8)

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 3:11 pm 

Wystarczyło poszukać, poczekać trochę, a kupiłbyś apkę 2,4 GHz za 250 zł używkę. Po tyle chodzą np. DX2 o ile się nie mylę. I to ty nie masz racji, a nie reszta, próbująca ochronić cię przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto. ;)

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 3:33 pm 

lordg90 napisał(a):
Wystarczyło poszukać, poczekać trochę, a kupiłbyś apkę 2,4 GHz za 250 zł używkę. Po tyle chodzą np. DX2 o ile się nie mylę. I to ty nie masz racji, a nie reszta, próbująca ochronić cię przed wyrzuceniem pieniędzy w błoto. ;)

Tak, przykładowo tutaj masz swoją DX2 za 250... Oj, chwila, chwila... Jednak nie! Jest 350!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=569787330
A tak w ogóle... to mimo, że jestem amatorem i nie mam racji... To jest chyba apka 2 kanałowa... Więc co mi po niej.
Tak więc ty nie masz racji.

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 4:02 pm 

truelove13 napisał(a):

Skoro wiesz wszystko najlepiej to po co założyłeś ten temat ? Aparatury od HPI są w standardzie z modelami więc są z niższej półki :) Lepszym wyborem jest każda inna aparatura z wyświetlaczem no i oczywiście z jakimiś funkcjami. Jeżeli dostałeś tą aparaturę z modelem i spełnia twoje oczekiwania to po co chcesz ją w ogóle zmieniać ?

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 5:12 pm 

kiersno napisał(a):
truelove13 napisał(a):
Ja wiem, ludzie jak słyszą HPI to od razu zła apka, a ja właśnie chciałbym HPI, te negatywne opinie to głoszą przeważnie ci co mają spectrum za 1500zł a to troche nei ta liga. A powiedz mi gdzie ją kupiłeś i za ile i czy masz dokładnie ten odbiornik o jakim ja pisałem. I ewentualnie w przybliżeniu jaki zasięg. Pozdro:

Dostałem ją wraz z bają 5b, modelem odjechałem na ok 300m, fail safe się nie włączył wszystko było ok tak wiec zasięg szacuje na 350-400 m

Wow a jak doszedłeś do takiego wyliczenia zasięgu?

Robert

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 6:04 pm 

Mateusz Długoszewski napisał(a):
truelove13 napisał(a):

Skoro wiesz wszystko najlepiej to po co założyłeś ten temat ? Aparatury od HPI są w standardzie z modelami więc są z niższej półki :) Lepszym wyborem jest każda inna aparatura z wyświetlaczem no i oczywiście z jakimiś funkcjami. Jeżeli dostałeś tą aparaturę z modelem i spełnia twoje oczekiwania to po co chcesz ją w ogóle zmieniać ?

Gdyby, dostał ją z modelem to po co bym niby miał kupować jaką samą? Czytaj uważnie. Pytasz po co zmieniam standard na standard (bo to w zasadzie racja)… No to masz odpowiedź:
Poszukaj sobie w necie, skoro sam nie wiesz, jakie są różnice między standardową aparaturą dawaną do savage x4.6 a apką jaka jest dawana do modelu Baja (o tej apce tu właśnie piszemy).. Bo różnice są diametralne.
Albo wiesz, już się poświęcę i jednak wypiszę, więc tak…
Zacznijmy od tego, że są to w ogóle różne modele
- w savage: TF3 + RF1 (cena modelu jakieś 1900zł), cena samej apki na allegro – 100zł
- w baji: TF10 + RF10 (cena modelu 3000-5000zł), cena samej apki na allegro – ciężej oszacować bo to rzadkość i nieczęsto się pojawia, ale 200-250zł
Czyli już pierwsza różnica, wnioskować możemy, że apka w modelu o 2k droższym też może jest ciekawsza…
Do sedna:
TF3+RF10 – AM!! 2 kanałowa
TF10 + RF10 – FM!! 3 kanałowa + fail safe
Widzimy różnice??
Ps. Co do “funkcji” i wyświetlacza to pisałem już wcześniej, że chcę apkę bez tego bo uważam to za zbędne.

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 6:07 pm 

KiT napisał(a):
kiersno napisał(a):
truelove13 napisał(a):
Ja wiem, ludzie jak słyszą HPI to od razu zła apka, a ja właśnie chciałbym HPI, te negatywne opinie to głoszą przeważnie ci co mają spectrum za 1500zł a to troche nei ta liga. A powiedz mi gdzie ją kupiłeś i za ile i czy masz dokładnie ten odbiornik o jakim ja pisałem. I ewentualnie w przybliżeniu jaki zasięg. Pozdro:

Dostałem ją wraz z bają 5b, modelem odjechałem na ok 300m, fail safe się nie włączył wszystko było ok tak wiec zasięg szacuje na 350-400 m

Wow a jak doszedłeś do takiego wyliczenia zasięgu?

Ta wypowiedź akurat nie była moja, ale mimo to pokuszę się o odpowiedź. Ano pewnie oczami doszedł, odległosci rzędu 300m chyba nie jest aż tak trudno ocenić wzrokowo, tymbardziej jak się ma prawie metrowy model, to chyba go widać nieźle.

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 6:51 pm 

Dokładność oceny odległości na oko powyżej 200m jest góra 20%. A że Pańskie oko konia tuczy... to łatwo ustalić w którą stronę...

Nawet jakby miał linijkę w oku to nie wiem skąd wniosek, że zasięg jest 30% większy niż przeprowadzony test?

Chyba też coś nie jest w porządku z metodologią pomiaru (raz odjechałem na pewną odległość i chyba to była taka odległość i chyba nie było zakłóceń..), dwa z wnioskowaniem (mój zasięg jest większy niż ta odległość na którą udało mi się oddalić).

Robert

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 7:19 pm 

Panowie, nie ma sensu. Przecież on wie lepiej...

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 9:57 pm 

Zostań przy swojej super extra aparaturze która ma wszystko ale nie ma wszystkiego, tylko następnym razem nie zakładaj tematów które do niczego nie dążą.... tf-3 a tf-10 ? Standard to standard :) porównaj sobie swoją tf-10 do sanwy mx-3... zobaczysz różnice :)

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 10:28 pm 

Skoro nie widzisz różnicy między apką AM a FM i ilością kanałów to ja nie wiem czego szukasz w tym sporcie.
I kolejny koleś który chwali się swoją sanwą 2.4. Ale skoro nie umiesz porównać apek AM i FM to zapewne też nie umiesz porównać ceny swojej apki do ceny TF-10.
Mercedesa też byś porównywał z maluchem?? Wy ludzie nic nie kumacie, a póki co żaden z was mądrych nie podał przykładu innej apki która jest lepsza i kosztuje tyle samo.

PostNapisane: Wt mar 31, 2009 11:10 pm 

Kolego, strasznie się ciskasz jak 12 latek a nie 24 latek. Może warto być nieco bardziej uprzejmym?

Za Sanwę MX3 FM40MHz z zestawem kwarców dałem 250zł
Za Futabę 3PJ FM40MHz MAgnum z Syntezą FSS i FailSafe na pokładzie dałem 320zł
Nie tak dawno smignał na aukcji JR XS3 FM pasma nie pomnę z syntezą i FailSafe za 300zł

Nie zastanowiło Cię dlaczego na poprzedniej aparaturze miałeś zasięg połowy boiska?
Tak na marginesie to na chińskiej apraturze noname AM 2 kanałowej syna, mierzony zasięg wynosił 300m, może jednak coś jest nie tak z wyborami jakie dokonujesz?

Koledzy którzy Ci doradzają mają jedną aparaturę i kilka modeli i jest w tym jakiś sens ekonomiczny. Ty masz trzecią aparaturę i jeden model, oraz niezachwianą pewność o słuszności głoszonych teorii i prawdziwy talent do zrażania do siebie ludzi... może jednak warto to przemyśleć?

Robert

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona