Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 6:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 11:00 am 

Toost napisał(a):
wrzech napisał(a):
- oddac model uszkodzony, tlumaczac sie "brakiem informacji na temat eksploatacji"

znaczy sugerujesz wyłudzenie działając na granicy prawa/z wykorzystaniem luk prawnych?

Nie czytaj mojego posta bez referencji do poprzednich.
Ankus napisal ze obiecali wyslac instrukcje po polsku. I co? Lecą wiadomo w co... Ja znam angielski i rozumiem to co jest napisane w intrukcji modelu spalinowego i wiem z tejze instrukcji ze niewlasciwe dotarcie silnika moze spowodowac jego trwale uszkodzenie oraz ze procedura docierania jest obowiazkiem nabywcy modelu z silnikiem.
Od rcworldu dostalem rowniez na mejla troche infoirmacji na ten temat wiec wybrneli oni z sytuacji gdzie brak intrukcji pl w pudelku jest niedopuszczalne.

To teraz powiedz mi skad osoba ktora nie zna angielskiego ma wiedziec ze trzeba z silnikiem tak i tak sie obchodzic, jesli instrukcji pl nie dostala? Jak dla mnie jest to sprawa oczywista... a nie zadne wyludzanie!

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 11:03 am 

powiem tyle Angielski to podstawa w dzisiejszym modelarstwie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 12:16 pm 

nic na sile.. mozna sie domagac instrukcji ale wynikiem tego bedzie kawalek papieru z wydrukowanymi jakimis glupotami (czesto nie na temat) no i dlatego zaistnialo takie cos jak np. forum gdzie mozna zadawac pytania gdy mamy jakis problem. Ewentualnie mozna tez zgadac sie z kims kto sie na tym zna (inny modelarz, sklepikarz itp.)

Niestety wiele rzeczy nie sa takie jakie bysmy chcieli zeby byly.. gadanie (pisanie) nic nie pomoze, dlatego trzeba nauczyc sie z tym zyc albo isc na prawko dostac sie do rzadu i zmieniac swiat na lepszy ;)

P.S. Angielski to podstawa nie tylko modelarstwa ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 12:21 pm 

wrzech napisał(a):
Toost napisał(a):
wrzech napisał(a):
- oddac model uszkodzony, tlumaczac sie "brakiem informacji na temat eksploatacji"

znaczy sugerujesz wyłudzenie działając na granicy prawa/z wykorzystaniem luk prawnych?

Nie czytaj mojego posta bez referencji do poprzednich.
Ankus napisal ze obiecali wyslac instrukcje po polsku. I co? Lecą wiadomo w co... Ja znam angielski i rozumiem to co jest napisane w intrukcji modelu spalinowego i wiem z tejze instrukcji ze niewlasciwe dotarcie silnika moze spowodowac jego trwale uszkodzenie oraz ze procedura docierania jest obowiazkiem nabywcy modelu z silnikiem.
Od rcworldu dostalem rowniez na mejla troche infoirmacji na ten temat wiec wybrneli oni z sytuacji gdzie brak intrukcji pl w pudelku jest niedopuszczalne.

To teraz powiedz mi skad osoba ktora nie zna angielskiego ma wiedziec ze trzeba z silnikiem tak i tak sie obchodzic, jesli instrukcji pl nie dostala? Jak dla mnie jest to sprawa oczywista... a nie zadne wyludzanie!

w sumie trudno Ci odmówić racji

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 7:44 pm 

Przy braku instrukcji w j. polskim można oddać towar, nawet używany przez dłuższy okres czasu.
Rcworld jeszcze jako ofna.pl dodawała ładnie wydrukowane i zbindowane instrukcje po polsku. I to nie lakoniczne, ale pełnie instrukcje docierki, zasady działania mechanizmów, dobór opon itp.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2